Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

W臋dki Mikado

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1905 odpowiedzi w tym temacie

#421 OFFLINE   S艂awek77

S艂awek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1373 post贸w
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 22 pa藕dziernik 2015 - 20:46

Witam,

W podobnych warunkach i na podobnych przen臋tach b臋d臋 艂owi艂.R贸wnie偶 przewertowa艂em forum itd.W poniedzia艂ek kupi艂em 2-sk艂ad do 22g.Wra偶enia na sucho bardzo pozytywne(jutro jad臋 przetestowa膰 na wodzie).Kijej nie wygl膮da na pa艂臋,szybki,czucie bardzo dobe na g艂贸wce 12g+guma 3".Da艂em za to 267z艂(wysy艂ka gratis),My艣l臋 偶e w tej klasie cenowej lepszegi kija nie znajdziesz...

Pozdrawiam

#422 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 post贸w

Napisano 22 pa藕dziernik 2015 - 20:47

W tym roku w艂a艣nie pod takie 艂owienie "Lubie 艂owi膰 na lekko, g艂贸wki od 3 do 15 gram + guma 7-12cm" Zakupi艂em Mikado Inazuma Flash Perch 2,40 18g.  I jestem bardzo zadowolony z tego patyka spe艂nia moje oczekiwania u偶ytkuje go pod lekkie 艂owienie szczupak贸w i sandaczy co prawda na sandacze mi nie po drodze by艂em kilka razy, ale bez efektu. Tego patyczka u偶ywam max. 15g + Relax Ohio 4" 艂owi膮c na g艂臋boko艣ci 2,2m i zaci臋ciem szczupaka 75cm nie by艂o problemu. Co do zandera 22g mia艂em na niego oko, ale c.w jest zani偶one i musia艂em z niego zrezygnowa膰.

Mikado Inazuma Flash perch 2,20 18g na sandaczach...

A co do tego flash percha fajny kij pod wi臋kszego okonia.

U偶ytkownik Spinnigista edytowa艂 ten post 22 pa藕dziernik 2015 - 20:49

• tibhar lubi to

#423 OFFLINE   maksz100

maksz100

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 post贸w
  • LokalizacjaGliwice
  • Imi臋:Maksymilian

Napisano 22 pa藕dziernik 2015 - 20:56

W tym roku w艂a艣nie pod takie 艂owienie "Lubie 艂owi膰 na lekko, g艂贸wki od 3 do 15 gram + guma 7-12cm" Zakupi艂em Mikado Inazuma Flash Perch 2,40 18g.  I jestem bardzo zadowolony z tego patyka spe艂nia moje oczekiwania u偶ytkuje go pod lekkie 艂owienie szczupak贸w i sandaczy co prawda na sandacze mi nie po drodze by艂em kilka razy, ale bez efektu. Tego patyczka u偶ywam max. 15g + Relax Ohio 4" 艂owi膮c na g艂臋boko艣ci 2,2m i zaci臋ciem szczupaka 75cm nie by艂o problemu. Co do zandera 22g mia艂em na niego oko, ale c.w jest zani偶one i musia艂em z niego zrezygnowa膰.

Mikado Inazuma Flash perch 2,20 18g na sandaczach...

A co do tego flash percha fajny kij pod wi臋kszego okonia.

To chyba zakupie percha do 18g 220/240 :P

#424 OFFLINE   bar888

bar888

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 60 post贸w
  • Lokalizacjakalisz/ostr贸w wlkp
  • Imi臋:bartek

Napisano 22 pa藕dziernik 2015 - 21:11

Elo,

nie  jestem znawc膮 ale  u偶ywam  inazume   do 18 gram 2.40 , bardzo polecam niby pod okonia  ale  bohater  filmu w/w  wyci膮ga tym patykiem szczupaka 100cm jest  na yt. ten film,

super kij  do opadu na ma艂e  obrot贸wki ,rzuca艂em  te偶  wobllerem 28 gram , banditami 10cm r贸wnie偶 ,czu膰  gum臋 ,jedyny minus  偶e  uchwyt p臋ka przy mocowaniu  ko艂owrotka.

#425 OFFLINE   maksz100

maksz100

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 post贸w
  • LokalizacjaGliwice
  • Imi臋:Maksymilian

Napisano 22 pa藕dziernik 2015 - 22:12

Witam,

W podobnych warunkach i na podobnych przen臋tach b臋d臋 艂owi艂.R贸wnie偶 przewertowa艂em forum itd.W poniedzia艂ek kupi艂em 2-sk艂ad do 22g.Wra偶enia na sucho bardzo pozytywne(jutro jad臋 przetestowa膰 na wodzie).Kijej nie wygl膮da na pa艂臋,szybki,czucie bardzo dobe na g艂贸wce 12g+guma 3".Da艂em za to 267z艂(wysy艂ka gratis),My艣l臋 偶e w tej klasie cenowej lepszegi kija nie znajdziesz...

Pozdrawiam

Tez kupi艂em od  mikado_best, ale przelotki by艂y bardzo s艂abo wklejone(krzywo), pocz膮wszy od pierwszej do przedostaniej, mimo, i偶 prosi艂em, 偶eby sprawdzi艂 przed wysy艂ka. Nie polecam...  

edit: oczywi艣cie kija zwr贸ci艂em.. 

U偶ytkownik maksz100 edytowa艂 ten post 22 pa藕dziernik 2015 - 22:12

#426 OFFLINE   Marcin2015

Marcin2015

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 post贸w
  • Imi臋:Marcin
  • Nazwisko:Ma艂ecki

Napisano 23 pa藕dziernik 2015 - 07:25

Witam.

Co do przelotek to prawda w moim Flash perch te偶 nie za 艂adnie te przelotki wklejone.
A co do samego kija to za t膮 kas臋 chyba nic lepszego si臋 nie kupi.

• maksz100 i Zandermasterr lubi膮 to

#427 OFFLINE   pablo23004

pablo23004

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 post贸w
  • LokalizacjaD臋bica / Mielec
  • Imi臋:Pawe艂

Napisano 23 pa藕dziernik 2015 - 10:42

Zdecydowanie we藕 wersj臋 "Perch".

Mam Inazum臋 22 gr, tak jak pisa艂 kolega @Fester - od 15 gr w臋dka fajnie zaczyna wsp贸艂pracowa膰, przy 8 czy 10 gr to nie jest to.

• maksz100 lubi to

#428 OFFLINE   dawidostroda

dawidostroda

Forumowicz

• Forumowicz+ bez gie艂dy
  • PipPip
  • 149 post贸w

Napisano 23 pa藕dziernik 2015 - 12:27

Przypuszczalnie ca艂a seria Inazumy ma pozani偶ane C.W. Pearch do 18g ??? heh maja fantazje lubie testowa膰 kijki szczeg贸lnie te g贸rne C.w podane przez producenta , nie mam pojecia kto to ustala ale bynajmniej dla mnie to po prostu pora偶ka. wracaj膮c do tego Pearch-18g fakt wklejka ale niech nie pierdziel膮 ze do 18g !!!! chyba ze w d艂 2,70m bo 2.2m spokojnie ci膮gnie 20g+7,5cm guma . 

tak samo inazuma do 22g???? tu to juz wog贸le kto艣 mia艂 fantazje . testowa艂em 25g+10cm guma i to na 8-10m. i idzie jak przecinak . Nie wspominaj膮c 1 sk艂ad贸w gdzie tu to juz wog贸le maja zapas mocy . No ale to tylko moje WIDZIMISIE :) po kr贸tce inazuma 22g- 28g-35g sa dosc "bez urazy -  pa艂owate "

• maksz100 i pszzz lubi膮 to

#429 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 post贸w

Napisano 23 pa藕dziernik 2015 - 13:31

Jedynie przy zakupie trzeba obejrze膰 przelotki dok艂adnie na jej wklejenie bo cz臋sto s膮 krzywo wklejone. A co do przekr臋cenia pianki to mo偶na tego unikn膮膰 dokr臋caj膮c trzymaj膮c d艂o艅 na nakr臋tce znajduje si臋 ona na pocz膮tku pianki.

• maksz100 lubi to

#430 OFFLINE   Hamilton

Hamilton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 post贸w

Napisano 29 pa藕dziernik 2015 - 21:56

Od siebie nie poleci艂bym Inazumy. Kupi艂em ostatnio wersj臋 Flash Zander 229 cw 22 i by艂em mocno rozczarowany. Jak dla mnie za delikatna ta w臋deczka, taka zabawka za 3 st贸wy. Lepiej by艂o dozbiera膰 i kupi膰 co艣 konkretnego a tak musz臋 si臋 z ni膮 m臋czy膰. U偶y艂em jej raz i chyba sprzedam bo w og贸le mi nie le偶y.

#431 OFFLINE   Naje偶ony

Naje偶ony

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 post贸w
  • LokalizacjaWlkp
  • Imi臋:S艂awek

Napisano 30 pa藕dziernik 2015 - 10:27

Od siebie nie poleci艂bym Inazumy. Kupi艂em ostatnio wersj臋 Flash Zander 229 cw 22 i by艂em mocno rozczarowany. Jak dla mnie za delikatna ta w臋deczka, taka zabawka za 3 st贸wy. Lepiej by艂o dozbiera膰 i kupi膰 co艣 konkretnego a tak musz臋 si臋 z ni膮 m臋czy膰. U偶y艂em jej raz i chyba sprzedam bo w og贸le mi nie le偶y.

Pytanie gdzie i co 艂owisz? Przecie偶 flash zander to pa艂a niesamowita w moim odczuciu.

• sajdol1 lubi to

#432 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 post贸w

Napisano 30 pa藕dziernik 2015 - 14:35

Pytanie gdzie i co 艂owisz? Przecie偶 flash zander to pa艂a niesamowita w moim odczuciu.

Ale te 艣cianki jak z papieru..

#433 OFFLINE   Hamilton

Hamilton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 post贸w

Napisano 30 pa藕dziernik 2015 - 18:35

Generalnie 艂owi臋 z brzegu i troch臋 przykr贸tki, ale to ju偶 ma艂o istotne. Najwa偶niejsze jest to, 偶e jak zmieni艂em z Shimano Speedmastera 2,4 m to jakbym wzi膮艂 jak膮艣 zabawk臋 do r臋ki. W og贸le mi nie le偶a艂a w r臋ce. Nie m贸wi臋 偶e m贸j speedmaster to idea艂 na sandacza, dlatego chcia艂em spr贸bowa膰 czego艣 innego ale si臋 rozczarowa艂em. Na przysz艂y sezon pozbywam si臋 speedmastera oraz inazumy i wymieniam na co艣 innego, tutaj pewnie b臋dzie to st. croix, fenwick ewentualnie co艣 z pracowni. Koniec z tanimi zamiennikami bo potem musz臋 tylko straci膰 na warto艣ci przy sprzeda偶y. Co zrobi臋, 偶e jestem bardzo gryma艣ny je艣li chodzi o sprz臋t w臋dkarski. 

#434 OFFLINE   skorupa13

skorupa13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 post贸w
  • LokalizacjaK艂obuck

Napisano 30 pa藕dziernik 2015 - 18:52

Ale te 艣cianki jak z papieru..

Potwierdzam .

Kij na oko bardzo fajny i naprawd臋 przyjemnie si臋 nim 艂owi, ale model Flash Zander 229 do 22 g. z艂ama艂 si臋 w po艂owie przy zaci臋ciu 60 cm szczupaka po 3 dniach 艂owienia.

#435 OFFLINE   Hamilton

Hamilton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 post贸w

Napisano 30 pa藕dziernik 2015 - 19:49

Potwierdzam .

Kij na oko bardzo fajny i naprawd臋 przyjemnie si臋 nim 艂owi, ale model Flash Zander 229 do 22 g. z艂ama艂 si臋 w po艂owie przy zaci臋ciu 60 cm szczupaka po 3 dniach 艂owienia.

Mnie r贸wnie偶 sprawia艂 takie wra偶enie jakby si臋 zaraz mia艂 z艂ama膰, jeden pochwali opla kadeta rocznik 98 inny b臋dzie zadowolony dopiero z najnowszego merca, zatem o gustach si臋 nie dyskutuje.

#436 OFFLINE   Mariuszb

Mariuszb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 post贸w
  • LokalizacjaGdynia

Napisano 31 pa藕dziernik 2015 - 10:24

Potwierdzam .

Reklamowa艂e艣,jak Mikado podesz艂o do tematu?

#437 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 post贸w

Napisano 31 pa藕dziernik 2015 - 10:30

W sumie po艂ama艂em dwa razy teleskop, kt贸ry u偶ywa艂am na liny. Wymiana na nowy element bez problemu. Jest mo偶liwo艣膰 nawet dokupienia jak ju偶 nie ma gwarancji.

#438 OFFLINE   G_rzegorz

G_rzegorz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1343 post贸w
  • LokalizacjaKujawsko pomorskie
  • Imi臋:Grzegorz

Napisano 31 pa藕dziernik 2015 - 10:46

Kto艣 niedawno pisa艂 na temat reklamacji, 偶e bez problemu wymienili.
Ale szczerze m贸wi膮c jestem zaskoczony tymi negatywnymi opiniami na temat 229 do 22 g. P贸艂tora roku ni膮 艂owi艂em i z艂ego s艂owa nie mog臋 o tym kiju powiedzie膰. Sporo rybek wyci膮gn膮艂 i ani razu nie zawi贸d艂. Czucie zaczyna si臋 od 7 gramowej g艂贸wki z silikonem rzecz jasna a i 25 gram o艂owiu poci膮gn膮艂...
Nie wiem czy w tej klasie cenowej znajdzie si臋 co艣 lepszego...

#439 OFFLINE   skorupa13

skorupa13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 post贸w
  • LokalizacjaK艂obuck

Napisano 31 pa藕dziernik 2015 - 12:40

Jest w trakcie reklamacji.

Podobno nie b臋dzie problemu z otrzymaniem nowego kija, ale jak si臋 sprawa faktycznie zako艅czy zobaczymy niebawem.

#440 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 post贸w
  • LokalizacjaWawa

Napisano 31 pa藕dziernik 2015 - 17:26

Tak czytam i zaczynam si臋 zastanawia膰, 偶e mo偶e mam jak膮艣 inn膮 inazum臋 a posiadam 198 do 22g w jednosk艂adzie.

Dowiedzia艂em si臋, 偶e to pa艂y, jakie艣 takie zabawkowe i w dodatku 艣cianki z papieru maj膮. DZIWNE!!!

Pa艂y to s膮 jak si臋 w sklepie macha. 2 sprawa to, 偶e s膮 to w臋dki na ryby 60+. Pod 30 cm okoniem ju偶 pracuje jakie艣 30 cm szczyt贸wki.

Preferuje si艂owy hol i w臋dki nie oszcz臋dzam. Najwi臋ksz膮 ryb臋 jak膮 na ni膮 z艂owi艂em to sumek 96cm i powiem, 偶e nawet przez chwil臋 nie ba艂em si臋

偶e strzeli. Powiem wi臋cej .....mia艂a jeszcze spory zapas mocy.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 11

0 u偶ytkownik贸w, 11 go艣ci, 0 anonimowych