Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Mikado

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1905 odpowiedzi w tym temacie

#421 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1373 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 22 październik 2015 - 20:46

Witam,

W podobnych warunkach i na podobnych przenętach będę łowił.Również przewertowałem forum itd.W poniedziałek kupiłem 2-skład do 22g.Wrażenia na sucho bardzo pozytywne(jutro jadę przetestować na wodzie).Kijej nie wygląda na pałę,szybki,czucie bardzo dobe na główce 12g+guma 3".Dałem za to 267zł(wysyłka gratis),Myślę że w tej klasie cenowej lepszegi kija nie znajdziesz...

Pozdrawiam

#422 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 postów

Napisano 22 październik 2015 - 20:47

W tym roku właśnie pod takie łowienie "Lubie łowić na lekko, główki od 3 do 15 gram + guma 7-12cm" Zakupiłem Mikado Inazuma Flash Perch 2,40 18g.  I jestem bardzo zadowolony z tego patyka spełnia moje oczekiwania użytkuje go pod lekkie łowienie szczupaków i sandaczy co prawda na sandacze mi nie po drodze byłem kilka razy, ale bez efektu. Tego patyczka używam max. 15g + Relax Ohio 4" łowiąc na głębokości 2,2m i zacięciem szczupaka 75cm nie było problemu. Co do zandera 22g miałem na niego oko, ale c.w jest zaniżone i musiałem z niego zrezygnować.

Mikado Inazuma Flash perch 2,20 18g na sandaczach...

A co do tego flash percha fajny kij pod większego okonia.

Użytkownik Spinnigista edytował ten post 22 październik 2015 - 20:49

• tibhar lubi to

#423 OFFLINE   maksz100

maksz100

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Maksymilian

Napisano 22 październik 2015 - 20:56

W tym roku właśnie pod takie łowienie "Lubie łowić na lekko, główki od 3 do 15 gram + guma 7-12cm" Zakupiłem Mikado Inazuma Flash Perch 2,40 18g.  I jestem bardzo zadowolony z tego patyka spełnia moje oczekiwania użytkuje go pod lekkie łowienie szczupaków i sandaczy co prawda na sandacze mi nie po drodze byłem kilka razy, ale bez efektu. Tego patyczka używam max. 15g + Relax Ohio 4" łowiąc na głębokości 2,2m i zacięciem szczupaka 75cm nie było problemu. Co do zandera 22g miałem na niego oko, ale c.w jest zaniżone i musiałem z niego zrezygnować.

Mikado Inazuma Flash perch 2,20 18g na sandaczach...

A co do tego flash percha fajny kij pod większego okonia.

To chyba zakupie percha do 18g 220/240 :P

#424 OFFLINE   bar888

bar888

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 60 postów
  • Lokalizacjakalisz/ostrów wlkp
  • Imię:bartek

Napisano 22 październik 2015 - 21:11

Elo,

nie  jestem znawcą ale  używam  inazume   do 18 gram 2.40 , bardzo polecam niby pod okonia  ale  bohater  filmu w/w  wyciąga tym patykiem szczupaka 100cm jest  na yt. ten film,

super kij  do opadu na małe  obrotówki ,rzucałem  też  wobllerem 28 gram , banditami 10cm również ,czuć  gumę ,jedyny minus  że  uchwyt pęka przy mocowaniu  kołowrotka.

#425 OFFLINE   maksz100

maksz100

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Maksymilian

Napisano 22 październik 2015 - 22:12

Witam,

W podobnych warunkach i na podobnych przenętach będę łowił.Również przewertowałem forum itd.W poniedziałek kupiłem 2-skład do 22g.Wrażenia na sucho bardzo pozytywne(jutro jadę przetestować na wodzie).Kijej nie wygląda na pałę,szybki,czucie bardzo dobe na główce 12g+guma 3".Dałem za to 267zł(wysyłka gratis),Myślę że w tej klasie cenowej lepszegi kija nie znajdziesz...

Pozdrawiam

Tez kupiłem od  mikado_best, ale przelotki były bardzo słabo wklejone(krzywo), począwszy od pierwszej do przedostaniej, mimo, iż prosiłem, żeby sprawdził przed wysyłka. Nie polecam...  

edit: oczywiście kija zwróciłem.. 

Użytkownik maksz100 edytował ten post 22 październik 2015 - 22:12

#426 OFFLINE   Marcin2015

Marcin2015

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Małecki

Napisano 23 październik 2015 - 07:25

Witam.

Co do przelotek to prawda w moim Flash perch też nie za ładnie te przelotki wklejone.
A co do samego kija to za tą kasę chyba nic lepszego się nie kupi.

• maksz100 i Zandermasterr lubią to

#427 OFFLINE   pablo23004

pablo23004

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • LokalizacjaDębica / Mielec
  • Imię:Paweł

Napisano 23 październik 2015 - 10:42

Zdecydowanie weź wersję "Perch".

Mam Inazumę 22 gr, tak jak pisał kolega @Fester - od 15 gr wędka fajnie zaczyna współpracować, przy 8 czy 10 gr to nie jest to.

• maksz100 lubi to

#428 OFFLINE   dawidostroda

dawidostroda

Forumowicz

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPip
  • 149 postów

Napisano 23 październik 2015 - 12:27

Przypuszczalnie cała seria Inazumy ma pozaniżane C.W. Pearch do 18g ??? heh maja fantazje lubie testować kijki szczególnie te górne C.w podane przez producenta , nie mam pojecia kto to ustala ale bynajmniej dla mnie to po prostu porażka. wracając do tego Pearch-18g fakt wklejka ale niech nie pierdzielą ze do 18g !!!! chyba ze w dł 2,70m bo 2.2m spokojnie ciągnie 20g+7,5cm guma . 

tak samo inazuma do 22g???? tu to juz wogóle ktoś miał fantazje . testowałem 25g+10cm guma i to na 8-10m. i idzie jak przecinak . Nie wspominając 1 składów gdzie tu to juz wogóle maja zapas mocy . No ale to tylko moje WIDZIMISIE :) po krótce inazuma 22g- 28g-35g sa dosc "bez urazy -  pałowate "

• maksz100 i pszzz lubią to

#429 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 postów

Napisano 23 październik 2015 - 13:31

Jedynie przy zakupie trzeba obejrzeć przelotki dokładnie na jej wklejenie bo często są krzywo wklejone. A co do przekręcenia pianki to można tego uniknąć dokręcając trzymając dłoń na nakrętce znajduje się ona na początku pianki.

• maksz100 lubi to

#430 OFFLINE   Hamilton

Hamilton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów

Napisano 29 październik 2015 - 21:56

Od siebie nie poleciłbym Inazumy. Kupiłem ostatnio wersję Flash Zander 229 cw 22 i byłem mocno rozczarowany. Jak dla mnie za delikatna ta wędeczka, taka zabawka za 3 stówy. Lepiej było dozbierać i kupić coś konkretnego a tak muszę się z nią męczyć. Użyłem jej raz i chyba sprzedam bo w ogóle mi nie leży.

#431 OFFLINE   Najeżony

Najeżony

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaWlkp
  • Imię:Sławek

Napisano 30 październik 2015 - 10:27

Od siebie nie poleciłbym Inazumy. Kupiłem ostatnio wersję Flash Zander 229 cw 22 i byłem mocno rozczarowany. Jak dla mnie za delikatna ta wędeczka, taka zabawka za 3 stówy. Lepiej było dozbierać i kupić coś konkretnego a tak muszę się z nią męczyć. Użyłem jej raz i chyba sprzedam bo w ogóle mi nie leży.

Pytanie gdzie i co łowisz? Przecież flash zander to pała niesamowita w moim odczuciu.

• sajdol1 lubi to

#432 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 postów

Napisano 30 październik 2015 - 14:35

Pytanie gdzie i co łowisz? Przecież flash zander to pała niesamowita w moim odczuciu.

Ale te ścianki jak z papieru..

#433 OFFLINE   Hamilton

Hamilton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów

Napisano 30 październik 2015 - 18:35

Generalnie łowię z brzegu i trochę przykrótki, ale to już mało istotne. Najważniejsze jest to, że jak zmieniłem z Shimano Speedmastera 2,4 m to jakbym wziął jakąś zabawkę do ręki. W ogóle mi nie leżała w ręce. Nie mówię że mój speedmaster to ideał na sandacza, dlatego chciałem spróbować czegoś innego ale się rozczarowałem. Na przyszły sezon pozbywam się speedmastera oraz inazumy i wymieniam na coś innego, tutaj pewnie będzie to st. croix, fenwick ewentualnie coś z pracowni. Koniec z tanimi zamiennikami bo potem muszę tylko stracić na wartości przy sprzedaży. Co zrobię, że jestem bardzo grymaśny jeśli chodzi o sprzęt wędkarski. 

#434 OFFLINE   skorupa13

skorupa13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów
  • LokalizacjaKłobuck

Napisano 30 październik 2015 - 18:52

Ale te ścianki jak z papieru..

Potwierdzam .

Kij na oko bardzo fajny i naprawdę przyjemnie się nim łowi, ale model Flash Zander 229 do 22 g. złamał się w połowie przy zacięciu 60 cm szczupaka po 3 dniach łowienia.

#435 OFFLINE   Hamilton

Hamilton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów

Napisano 30 październik 2015 - 19:49

Potwierdzam .

Kij na oko bardzo fajny i naprawdę przyjemnie się nim łowi, ale model Flash Zander 229 do 22 g. złamał się w połowie przy zacięciu 60 cm szczupaka po 3 dniach łowienia.

Mnie również sprawiał takie wrażenie jakby się zaraz miał złamać, jeden pochwali opla kadeta rocznik 98 inny będzie zadowolony dopiero z najnowszego merca, zatem o gustach się nie dyskutuje.

#436 OFFLINE   Mariuszb

Mariuszb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaGdynia

Napisano 31 październik 2015 - 10:24

Potwierdzam .

Reklamowałeś,jak Mikado podeszło do tematu?

#437 OFFLINE   Zandermasterr

Zandermasterr

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 406 postów

Napisano 31 październik 2015 - 10:30

W sumie połamałem dwa razy teleskop, który używałam na liny. Wymiana na nowy element bez problemu. Jest możliwość nawet dokupienia jak już nie ma gwarancji.

#438 OFFLINE   G_rzegorz

G_rzegorz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1343 postów
  • LokalizacjaKujawsko pomorskie
  • Imię:Grzegorz

Napisano 31 październik 2015 - 10:46

Ktoś niedawno pisał na temat reklamacji, że bez problemu wymienili.
Ale szczerze mówiąc jestem zaskoczony tymi negatywnymi opiniami na temat 229 do 22 g. Półtora roku nią łowiłem i złego słowa nie mogę o tym kiju powiedzieć. Sporo rybek wyciągnął i ani razu nie zawiódł. Czucie zaczyna się od 7 gramowej główki z silikonem rzecz jasna a i 25 gram ołowiu pociągnął...
Nie wiem czy w tej klasie cenowej znajdzie się coś lepszego...

#439 OFFLINE   skorupa13

skorupa13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów
  • LokalizacjaKłobuck

Napisano 31 październik 2015 - 12:40

Jest w trakcie reklamacji.

Podobno nie będzie problemu z otrzymaniem nowego kija, ale jak się sprawa faktycznie zakończy zobaczymy niebawem.

#440 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 31 październik 2015 - 17:26

Tak czytam i zaczynam się zastanawiać, że może mam jakąś inną inazumę a posiadam 198 do 22g w jednoskładzie.

Dowiedziałem się, że to pały, jakieś takie zabawkowe i w dodatku ścianki z papieru mają. DZIWNE!!!

Pały to są jak się w sklepie macha. 2 sprawa to, że są to wędki na ryby 60+. Pod 30 cm okoniem już pracuje jakieś 30 cm szczytówki.

Preferuje siłowy hol i wędki nie oszczędzam. Największą rybę jaką na nią złowiłem to sumek 96cm i powiem, że nawet przez chwilę nie bałem się

że strzeli. Powiem więcej .....miała jeszcze spory zapas mocy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych