dziubas123 a jak kamisori do 12g ma się do wobka małego 2/3cm i takiego do 5/6cm w nurcie oczywiście - szukam uniwersału taniego pod kropka na san i mniejsze ciurki, i tak o mikado myślę....
Wędki Mikado
#661 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 13:04
#662 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 14:43
Kupiłem Kamisori Perch do 12g 2,20, właśnie na zakrzaczone ciurki. Byłem z nim kilka razy na rybkach, wg mnie cw. delikatnie zaniżone. Ogarnia od 3g do ~15g. Słabo ładuje małe 3 cm wobki, ale już 5 cm latają zacnie. Fajnie wykonany, super uchwyt no i w alconitach.
Ładnie trzyma rybki. Złowiłem kilka okoni ok. 20 cm i szczupaka(przyłów ok 60 cm). Tylko nie jest elektryczny, ale daje radę.
Więcej będę wiedział po sezonie łódkowym.
Za te pieniądze wydaje mi się że warto.
#663 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 15:44
dzięks za info
wiem ze mały wobek 2/3 centy nie poleci jak główka tej samej wagi, bardziej pytałem czy w nurcie nie gnie szczytu bardzo na takim 5/6 cm wobku jak minnow, bullhead, albo hornet 4cm który ma większy ster. 95 % przynęt nie przekracza w moim pudełku 5/6cm jeżeli o wobki chodzi.
#664 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 16:52
ja łapię na wodzie stojącej także nie wiele pomogę po majówce dopiero będe miał okazje go lepiej przetestować z małych wobków mam jedynie horneta więc jak tylko będę nad wodą to może uda mi się zrobic jakąś fotkę czy coś i coś napisać najbliższy wyjazd dopiero po majówce
#665 ONLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 17:25
ja łapię na wodzie stojącej także nie wiele pomogę po majówce dopiero będe miał okazje go lepiej przetestować z małych wobków mam jedynie horneta więc jak tylko będę nad wodą to może uda mi się zrobic jakąś fotkę czy coś i coś napisać najbliższy wyjazd dopiero po majówce
Nie pomyśl,że się przy....lam,ale używaj kropek ,przecinków i dużych liter,to łatwiej się będzie czytało Twoje posty.
Pozdrawiam
#666 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 17:35
Użytkownik pietryk edytował ten post 26 kwiecień 2016 - 17:36
#667 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 17:56
Nie pomyśl,że się przy....lam,ale używaj kropek ,przecinków i dużych liter,to łatwiej się będzie czytało Twoje posty.
Pozdrawiam
Spoko piszę z doskoku, a nieraz z tela. Myśl przekazana, a że w kiepskiej formie to przepraszam ciągle mało czasu na wszystko.
- cyprys19 lubi to
#668 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 18:15
Pozdrawiam
Cyprysie19 skoro już bierzesz się za pouczanie innych to rozumiem, że takie podstawy jak stawianie spacji po przecinku też powinny Ci być znane ?
- la-bazooka, kleniu25 i Alexspin lubią to
#669 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 18:24
#670 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 18:53
Mam zamiar sprawić sobie kija pod sandacze. Łowił będę na zbiorniku zaporowym z łódki. Z racji dość głębokiego łowiska wybrałem Mikado Kamisori Zander 198 cm do 35g. Miał ktoś może możliwość łapania tym kijem? Wiem że to nowość ale może ktoś go już testował nad wodą. Jak z czułością wędki. Z tego co się orientuję to te wędki mają ten sam blank co Inozumy, jednak tych rownież nie miałem okazji używać.
Jak głębokie to Twoje łowisko? Widziałem kilku gości którzy na zaporówce łowili sandacze na kijki do 12 gram. Łowili a nie próbowali. Łowili jak to nazywali nie stykowe sandaczyki (tzn. 50 cm) tylko smoki grubo ponad wymiar.
Mikado o którym piszesz to jeżeli to jest brat bliźniak Inazumy to na zbiornik zaporowy może okazać się jak ja to nazywam za mało finezyjny. Ale może akurat Tobie podpasuje. Jeden lubi blondynki, drugi brunetki a trzeci obydwie przygarnie :-)
Użytkownik pietryk edytował ten post 26 kwiecień 2016 - 18:58
- jaga669766472 lubi to
#671 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 19:03
Użytkownik damien79 edytował ten post 26 kwiecień 2016 - 19:08
#672 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 19:08
dzięks za info
wiem ze mały wobek 2/3 centy nie poleci jak główka tej samej wagi, bardziej pytałem czy w nurcie nie gnie szczytu bardzo na takim 5/6 cm wobku jak minnow, bullhead, albo hornet 4cm który ma większy ster. 95 % przynęt nie przekracza w moim pudełku 5/6cm jeżeli o wobki chodzi.
Da rade. Byłem na pstrągach i właśnie bardziej te większe lepiej współpracują z tym kijkiem.
#673 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 19:19
Łowisko to Solina, sandacze to dla mnie nowość więc będę dopiero się uczył ich łowić. Próbowałem 2 razy w zeszłym roku to kolega wrzucał do wody 25-30 g plus guma albo koguty też w podobnej gramaturze. Łowiliśmy na 8-10 m. Dlatego celuje w ten najmocniejszy model.
W zeszłym roku gość na Solinę kupił ode mnie dragona GS BOXERA 270/28. Pisał po jakimś czasie że wędka jest ok ale nie do końca dla niego gdyż jest za sztywna. Inazuma według mnie jest jeszcze szybsza od BOXERA. Według mnie powtarzam. Idź kolego gdzieś do sklepu pomachaj i wtedy zdecydujesz. Ja już nakupowałem kijków w ciemno i za tydzień hejka na pół ceny na giełdę. Pewnie nie tylko ja.
#674 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 22:15
gdyby ktoś z kolegów miał możliwość pomachania sicaro 1-7g i kamisori perch do 12g i napisania czy te wędki się mniej więcej pokrywają w dolnym zakresie to był bym wdzięczny
ale przez chwile machając moim kamisori i czytając opinię kolegów to widzę że dolny zakres się pokrywa i nie ma sensu dublowanie
Podpinam się pod pytanie
sicario1-7g a kamisori do 12 g
macałem kamisori-dla mnie fajny, ale pod obciążeniem ciut za bardzo szczytowy i twardawy
oczejuję trochę głębszego ugięcia i ciut delikatniejszego tipa(oczywiście nie na poziomie wklejki)
Który z nich delikatniejszy w rzeczywistości?
#675 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 10:57
Łowię na Sicario 238 cw 1-7 i nie narzekam. Bardzo szybki kij a takie lubię . Może ktoś napisze ,że na okonia lepsza byłaby akcja fast lub jeszcze wolniejsza ale ustawiam odpowiednio kołowrotek i wszystko jest ok. Poza tym używając główek 2g,3g czuć wyraźnie puknięcie o dno. Testowałem również 5g,6g,7g i efekt jest zadowalający. Hol ładnego okonia lub przyłowu w postaci szczupaka na tej wędce to prawdziwa przyjemność. Łowię na żyłkę 0,12 i 2" gumy.
- Alexspin lubi to
#676 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 20:10
Łowię na Sicario 238 cw 1-7 i nie narzekam. Bardzo szybki kij a takie lubię . Może ktoś napisze ,że na okonia lepsza byłaby akcja fast lub jeszcze wolniejsza ale ustawiam odpowiednio kołowrotek i wszystko jest ok. Poza tym używając główek 2g,3g czuć wyraźnie puknięcie o dno. Testowałem również 5g,6g,7g i efekt jest zadowalający. Hol ładnego okonia lub przyłowu w postaci szczupaka na tej wędce to prawdziwa przyjemność. Łowię na żyłkę 0,12 i 2" gumy.
Jeżeli czujesz na tej wędce puknięcie o dno 2 gramowej główki do tego na żyłce to jesteś mistrz.
- coma i cyprys19 lubią to
#677 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 21:36
- Alexspin lubi to
#678 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 14:16
Lub jesteś miszcz
- volfi i cyprys19 lubią to
#679 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2016 - 09:22
Łowię sicario 207 i cóż 3gr to minimum żeby coś poczuć przy lince 0,06hm8x i pokrótce uważam go za doby średnio nisko budżetowo kij ale raczej nie pod okonia chociaż do wszystkiego można się przyzwyczaić...tylko po co jak tyle innych badyli na rynku. Do jigowania np. w toni za pstrągiem lub kleniem super kosa do okoni można wybrać tonę lepszych
Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 30 kwiecień 2016 - 09:23
#680 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2016 - 12:19
Możesz podać kilka tych lepszych pod okonia. Chcę kupić ten sicario 207 pod gumy na okonia. I nie wiem co wybrać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych