Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDA呕 GARA呕OWA - 2025
Po raz dziesi膮ty spotkamy si臋 na wyprzeda偶y gara偶owej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a ko艅czymy o 15:00). Dla publiczno艣ci (os贸b kupuj膮cych) wej艣cie b臋dzie jak zawsze bezp艂atne i bez 偶adnych ogranicze艅. Ostatni gara偶 by艂 jednym z najbardziej udanych je艣li chodzi o ilo艣膰 kupuj膮cych a na X jubileuszowym planujemy podbi膰 rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolik贸w dla sprzedaj膮cych -> Wyprzeda偶 gara偶owa - rezerwacja stolik贸w

Zdj臋cie

W臋dki Mikado

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1905 odpowiedzi w tym temacie

#1061 OFFLINE   Alexspin

Alexspin

No comment - subjective opinion only

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3757 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕 (艂owiska O/Sieradz, O/Piotrk贸w).
  • Imi臋:Aleksander
  • Nazwisko:senatorskie

Napisano 07 pa藕dziernik 2017 - 08:49

@Alexspin powiedz mi czy tym sicario do 7 gram komfortowo podbije g艂贸wki 5 gram + 2 cale ES oraz idac do gory 10 gram + 3 cale ES ?

Poni偶ej masz odpowiedzi.Poczytaj i wyci膮gnij wnioski.

Tutaj masz kilka s艂贸w na temat Sicario.

Mia艂em 2,07. Poszed艂 do ludzi, zupe艂nie mi nie le偶a艂. Zdecydowanie lepiej mi pasuje KONGER Ultris Micron 232/0,5-6.

Mam takowe sicario - komfort jest tak do max 7-8g + ES 3"  powy偶ej tego robi si臋 spolegliwy, do 5g + ES3" idealny. 

Ostatnio trafi艂a mi w r臋ce spinning mikado sicario 223 1-7g....mia艂em ju偶 go rok temu w r臋ku na targach Rybomanii i od razu wiedzia艂em, 偶e to w臋dka dla mnie (ale dobry kolega i jego rada- daj se spok贸j masz ju偶 inne)...min膮艂 rok a ona ca艂y czas w g艂owie...ostatnio w ko艅cu plan zrealizowany...w臋dka odkupiona od w臋dkarza za po艂ow臋 ceny (pewnie jest gdzie艣 tu na forum)...ju偶 na targach wiedzia艂em, 偶e CW jest zani偶one i 偶e pasuje mi tu bardziej 3-9 gram...i nie myli艂em si臋...po dziesi臋ciu wypadach i wielu okoniach w rozmiarze 16-35cm mog臋 艣mia艂o stwierdzi膰, 偶e komfort 艂owienia zaczyna si臋 od 4 gram a ko艅czy si臋 na 9gr , cho膰 okonie 艂owi艂em na 3 gramowej g艂贸wce z 7 cm jask贸艂k膮 a tak偶e 10 gr czeburaszk膮 i 5 cm pypkiem na co ostatnio tak偶e wyjecha艂 sandacz z 偶era艅skiego... w臋dka jest niezwykle elektryczna...za艂o偶y艂em do niej cienkie plecionki varivasa light game ale to nie to i wygra艂 nanofil 0,08 tak偶e odkupiony od tego kolegi razem z ko艂owrotkiem abu revo sx20...bym powiedzia艂 zestaw idealny ale ka偶dy ma swoje gusta i gu艣ciki...w臋dk膮 mo偶na 艂adnie podbi膰 nawet t膮 10gr czeburach臋 z jask贸艂k膮 7cm...pracuje sama cz臋艣膰 szczytowa...w臋dka nie jest lejk膮 ale po braniu 艂adnie przechodzi w parabol臋 i bardzo ma艂o okoni schodzi...czu膰 przy tym ogromny zapas mocy...elektryczna bo delikatne skubni臋cia czu膰 nawet przy du偶ym wietrze ale wiem 偶e to te偶 zas艂uga nanofilu bo ju偶 na varivasie tak dobrze nie by艂o...tak偶e w臋dka ta nie jest do mikroprzyn臋t tylko do agresywnego podbijania przyn臋t 5-7cm na g艂贸wkach 4-9gr. Mia艂em inazum臋 i te偶 by艂a elektryczna ale okonie po pukni臋ciu odbija艂y si臋...na sicario kontynuuj膮 akcj臋 i 艂adnie "wchodz膮"...m贸wimy tu o 艂owieniu z 艂贸dki na g艂臋boko艣ciach 7-9metra i nie wertykalnie pod 艂贸dk膮 tylko z dalekich rzut贸w...z brzegu ostatnio na kanale te偶 mi pasowa艂a ale sta艂em na wysokiej betonce...

#1062 OFFLINE   Gnat

Gnat

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 253 post贸w
  • LokalizacjaLegnica

Napisano 09 pa藕dziernik 2017 - 12:08

Kto艣 posiada Specialized Trout 213cm ? Mam kilka pyta艅 na priv.

#1063 OFFLINE   Marcy艣

Marcy艣

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 872 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk
  • Imi臋:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 09 pa藕dziernik 2017 - 12:24

Mia艂em ten kijek. Wal pytania na forum niech inni wiedz膮 :)

• MarcinZ lubi to

#1064 OFFLINE   Gnat

Gnat

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 253 post贸w
  • LokalizacjaLegnica

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 07:37

Dot. Specialized Trout 213cm

@Marcy艣

Napisz mi jak mo偶esz do czego ten kijek si臋 bardziej nadaje, czy gumy czy woblery/obrot贸wki ?

Jakie najmniejsze przyn臋ty czu膰 na w臋dce (ile gram) ? Czy np. wobki 2g czu膰 dobrze ?

Czy poci膮gnie obrot贸wki nr 2 (4-5g) pod pr膮d bez nadmiernego zm臋czenia (wyginania blanku) ?

Jakiej grubo艣ci u偶ywasz linki i jak wtedy wygl膮da zasi臋g rzutu np. 2-3g ? Pewnie 4g+ lec膮 艂adnie.

Czy dolnik nie jest zbyt d艂ugi ? Mikado moim zdaniem pope艂ni艂o bardzo du偶y b艂膮d robi膮c foty w臋dki do folder贸w reklamowych. Na nich, ten dolnik wygl膮da na 艂adne 50cm!

Jaka jest d艂ugo艣膰 dolnika od n贸偶ki ko艂owrotka ?

Czy za spraw膮 tak zrobionego dolnika (ma艂o korka, ma艂o pianki) w okresach zimnej aury nie odpada r臋ka od w臋dki ?

Co Ci w tej w臋dce przeszkadza najbardziej/ czego jej brakuje ?

Czy ugi臋cie to faktycznie do艣膰 fajna parabola ?

Z czym j膮 por贸wnywa艂e艣 przed zakupem, interesuje mnie co odrzuci艂e艣 na jej korzy艣膰 (mo偶e szli艣my t膮 sam膮 drog膮) ?

Czy CW jest Twoim zdaniem dobrze opisane, zani偶one czy zawy偶one. Jakie jest Twoim zdaniem faktyczne ?

Dzi臋kuje za odp.

#1065 OFFLINE   Archanio艂

Archanio艂

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 502 post贸w
  • LokalizacjaRzesz贸w

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 09:14

Nie wiem czy to og贸lny trend, czy tylko u mnie w w臋dkarskim

Ale ceny Kamisori z nowej dostawy s膮 wy偶sze o 80pln/szt od tego co by艂o do tej pory, inne modele te偶 maja by膰 dro偶sze.

A Kamisori za 450 pln to ju偶 przegi臋cie.

Za dobr膮 reklam臋 im zrobili艣my :)

#1066 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1978 post贸w
  • LokalizacjaNYC
  • Imi臋:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 09:24

Zjedz膮 sw贸j ogon, jak Dragon ... :)

• szczupak1, MarcinZ i Alexspin lubi膮 to

#1067 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 post贸w
  • LokalizacjaDaleko od domu.

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 10:23

Napewno.
Za 400 wol臋 u偶ywki.
Pazerno艣膰 ich zgubi

#1068 OFFLINE   algeroth82

algeroth82

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 post贸w
  • LokalizacjaNowa S贸l
  • Imi臋:Andrzej

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 14:10

Nie wiem czy to og贸lny trend, czy tylko u mnie w w臋dkarskim
Ale ceny Kamisori z nowej dostawy s膮 wy偶sze o 80pln/szt od tego co by艂o do tej pory, inne modele te偶 maja by膰 dro偶sze.
A Kamisori za 450 pln to ju偶 przegi臋cie.
Za dobr膮 reklam臋 im zrobili艣my :)

Ja wczoraj Kamisori 2,4 do 35g nowy w sklepie kupi艂em za 310 PLN (w stacjonarnym nie internetowym)

#1069 OFFLINE   Archanio艂

Archanio艂

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 502 post贸w
  • LokalizacjaRzesz贸w

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 14:55

Andrzej, tak z starej dostawy w moim te偶 maja po 310. Nie mieli 2,4 do 28g

Przyszed艂 ten model z nowej dostawy i prawie 450 ... bez rabatu, wyjdzie z 380-390 z rabatem

• szczupak1 lubi to

#1070 ONLINE   grisha

grisha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 308 post贸w
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imi臋:Grzegorz
  • Nazwisko:po ojcu

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 15:13

Kasa wydana na marketing i reklam臋 musi si臋 zwr贸ci膰 bo nie s膮dz臋 by Chi艅czyk nagle krzykn膮艂 wi臋cej za materia艂y i robocizn臋 :) 

#1071 OFFLINE   Elton

Elton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 post贸w
  • LokalizacjaTarn贸w

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 18:49

Gdzie艣 ju偶 widzia艂em og艂oszenie z Kamisori, gdzie tak jak w przypadku kolegi kija, opis zamiast Zander jest Perch, gdzie pozosta艂e dane s膮 prawid艂owe. Oczywi艣cie sam blank jest w艂a艣ciwy, jedna wlepa pod lakierem pomylona. Wida膰 na nocnej zmianie kto艣 mia艂 wielki kryzys  :lol:

#1072 OFFLINE   Marcy艣

Marcy艣

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 872 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk
  • Imi臋:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 19:06

Dot. Specialized Trout 213cm

@Marcy艣

Napisz mi jak mo偶esz do czego ten kijek si臋 bardziej nadaje, czy gumy czy woblery/obrot贸wki ?

Jakie najmniejsze przyn臋ty czu膰 na w臋dce (ile gram) ? Czy np. wobki 2g czu膰 dobrze ?

Czy poci膮gnie obrot贸wki nr 2 (4-5g) pod pr膮d bez nadmiernego zm臋czenia (wyginania blanku) ?

Jakiej grubo艣ci u偶ywasz linki i jak wtedy wygl膮da zasi臋g rzutu np. 2-3g ? Pewnie 4g+ lec膮 艂adnie.

Czy dolnik nie jest zbyt d艂ugi ? Mikado moim zdaniem pope艂ni艂o bardzo du偶y b艂膮d robi膮c foty w臋dki do folder贸w reklamowych. Na nich, ten dolnik wygl膮da na 艂adne 50cm!

Jaka jest d艂ugo艣膰 dolnika od n贸偶ki ko艂owrotka ?

Czy za spraw膮 tak zrobionego dolnika (ma艂o korka, ma艂o pianki) w okresach zimnej aury nie odpada r臋ka od w臋dki ?

Co Ci w tej w臋dce przeszkadza najbardziej/ czego jej brakuje ?

Czy ugi臋cie to faktycznie do艣膰 fajna parabola ?

Z czym j膮 por贸wnywa艂e艣 przed zakupem, interesuje mnie co odrzuci艂e艣 na jej korzy艣膰 (mo偶e szli艣my t膮 sam膮 drog膮) ?

Czy CW jest Twoim zdaniem dobrze opisane, zani偶one czy zawy偶one. Jakie jest Twoim zdaniem faktyczne ?

Dzi臋kuje za odp.

Kijka ju偶 nie mam wi臋c nie sprawdz臋 ju偶 nic na sucho ale po kolei:

My艣l臋, 偶e nada si臋 i do mi臋kkich i twardych przyn臋t. U偶ywa艂em go do szczupaka na lekko i okonia.

Wobler贸w ma艂ych nie u偶ywa艂em. Raczej 2g wobek to b臋dzie problem.

Moim zdaniem poci膮gnie takie b艂ystki. Ja u偶ywa艂em na jeziorze 3 a czasem i 4.

J.w. zasi臋gu ju偶 teraz sobie nie przypomn臋

W zim臋 nim nie w臋dkowa艂em.

Tak moim zdaniem ugi臋cie potrafi by膰 paraboliczne. Twardszy szczyt + dobre, r贸wne ugi臋cie.

CW mo偶na przekroczy膰. Od do艂u rzuca艂em 3gr+ guma i dawa艂 rad臋.

Podoba艂o mi si臋 wywa偶enie kija, lubi臋 ten uchwyt. Idealnie nadawa艂 si臋 dla mnie jako jeden uniwersalny kijek. Rzuca艂em wahade艂iem 18gr jak i ripperkiem 5cm i 3gr pod okonia. Wystarczaj膮co szybki do kontroli a r贸wnie偶 spolegliwy do amortyzacji okonia. 

To tyle ile mog臋 sobie przypomnie膰 z g艂owy. Sorry, 偶e na niekt贸re pytanie ju偶 nie potrafi臋 odpowiedzie膰.

Pozdrawiam

#1073 OFFLINE   pawcio449

pawcio449

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 post贸w
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 10 pa藕dziernik 2017 - 22:42

Znalaz艂em filmik z prac膮 pod rybk膮 Mikado specialized trout 240cm cw 4-18g

#1074 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 post贸w
  • LokalizacjaW-wa
  • Imi臋:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 11 pa藕dziernik 2017 - 07:40

Kasa wydana na marketing i reklam臋 musi si臋 zwr贸ci膰 bo nie s膮dz臋 by Chi艅czyk nagle krzykn膮艂 wi臋cej za materia艂y i robocizn臋 :)

Nie wiem jak w tym przypadku ale rok czy dwa temu gdzie艣 czyta艂em 偶e zarobki w fabrykach w Chinach w ci膮gu ostatnich 15 lat wzros艂y o ok. .........150% . 

• minnow lubi to

#1075 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1978 post贸w
  • LokalizacjaNYC
  • Imi臋:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 11 pa藕dziernik 2017 - 07:45

W sumie jedn膮 ich w臋dke na do偶ywocie sobie zostawi艂em :)

#1076 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 post贸w

Napisano 11 pa藕dziernik 2017 - 16:08

Ja dwie kamisori i diamond.

Mia艂em sprzeda膰 kamisori ale jak tak ceny w g贸re dali to niech 艂owi je艣膰 nie prosi.

U偶ytkownik szczupak1 edytowa艂 ten post 11 pa藕dziernik 2017 - 16:09

#1077 OFFLINE   ttb

ttb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 23 post贸w
  • Lokalizacjazachodniopomorskie
  • Imi臋:tomek

Napisano 11 pa藕dziernik 2017 - 17:12

Mysle, 偶e nie ma co panikowa膰. Na allegro nie widzialem zmian cen. Znaj膮c mentalno艣膰 sprzedawc贸w w PL to by stare dostawy - mia艂y ju偶 nowe ceny.

#1078 OFFLINE   artur.piwo73

artur.piwo73

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 134 post贸w
  • LokalizacjaTeresin
  • Imi臋:Artur
  • Nazwisko:Piwowarski

Napisano 16 pa藕dziernik 2017 - 06:21

Cze艣膰
Kto艣 ju偶 pisa艂 o trzeszcz膮cym uchwycie w Kamismori ale nie widz臋 podpowiedzi.
Mam takowe w jednym kawa艂ku 198 do 35g.i klika nawet przy energicznym podbiciu 30g.
Reklamowa膰?
Czy mo偶e jest jaki艣 domowy spos贸b?

Wys艂ane z mojego SM-G955F przy u偶yciu Tapatalka

#1079 OFFLINE   STYCHU3

STYCHU3

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 post贸w
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imi臋:Rafa艂
  • Nazwisko:S

Napisano 16 pa藕dziernik 2017 - 15:31

Mam to samo ,mocniej do kr臋ci艂em ko艂owrotek trzeszczy jak by mniej ,trzeba b臋dzie si臋 przyzwyczai膰 do tych trzask贸w

#1080 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 post贸w

Napisano 16 pa藕dziernik 2017 - 16:50

Zalejta klejem.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych