O faktycznie! Muszę zj... przedstawiciela, że nie dał znać
To jest to na co czekałem po sandaczowych kosach. Dzięki za info.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 sierpień 2013 - 19:09
O faktycznie! Muszę zj... przedstawiciela, że nie dał znać
To jest to na co czekałem po sandaczowych kosach. Dzięki za info.
Napisano 10 sierpień 2013 - 20:30
A dziś przyszły kolejne Inazumy do 22 gr coś dla miłośników szczupaków. Spokojnie da sobie radę z woblerami do ...10 cm . Ja mam jednoskłada 2,25 do 28 gr. bez problemu daje radę z kogutami do 25 gr, slider 7 gr i woblery 12 cm.
Napisano 16 sierpień 2013 - 19:26
Napisano 16 sierpień 2013 - 20:43
Percha w rękach jeszcze nie miałem, ale generalnie Inazumy mają zapas mocy, że ogarniają więcej, niż opis na blanku. 2skład 2,4metra 30g ołowiu+10cm gumę spokojnie miota.
Pozdrówka
Kamil
Napisano 17 sierpień 2013 - 12:58
Chciałem zapytać czy tym kijkiem pożuca kogutami do 20 gram?
Napisano 17 sierpień 2013 - 13:11
Chciałem zapytać czy tym kijkiem pożuca kogutami do 20 gram?
Ale którym? Tym do 30g, czy tym do 22g?
P.S "rzuca" kolega, a nie "żuca".
Pozdrówka
Kamil
Napisano 17 sierpień 2013 - 13:21
Interesuje mnie ten do 30 gram.
Napisano 17 sierpień 2013 - 17:43
Interesuje mnie ten do 30 gram.
Ja rzucam komfortowo nawet 26 g i jest ok, z podbiciem też nie ma problemu. Cięższych nie mam ale próby z gumą 3 cale + 30g to chyba granica.
Napisano 30 sierpień 2013 - 15:06
Przyszły Perche 220 i 240 w piance.
Nie mają uchwytu Fuji - stąd cena 2xniższa od Zanderów Lekko wolniejsze od 30g na sucho. 22g nie miałem w ręku.
220 prawdopodobnie będzie mój to dam znać jak się spisuje:)
Przydałby się taki do 12g. Może za rok.
Napisano 30 sierpień 2013 - 15:33
22g nie miałem w ręku.
Szybkość i czułość jak w tych do 30g. Tylko kijki bardziej finezyjne
Napisano 30 sierpień 2013 - 16:55
Napisano 30 sierpień 2013 - 19:03
Marcyś - jesteś w stanie określić przynęty ktore ogarnie Inazuma Perch?
Wiem, że na sucho ciężko, ale moze...
Nie czuje się na siłach żeby tak odpowiedzieć. Widziałem wielokrotnie opisy kolegów czy innych testerów, którzy precyzyjnie określali, że kijek pod takimi a takimi wobkami, głowkami i blachami działa dobrze. Ja nie potrafię.
Jutro biorę go na wyjazd. Czy ryby będą - cholera wie. Ale potestuję przede wszystkim na głowkach 3-5g ale na gumach od 2" do 5" + blachy obroty do 4 i wahadła do 2. Na moim łowisku cięższymi głowkami nie rzucę. Woblerów za bardzo nie używam.
Poczekaj 2dni. W niedzielę a najpóźniej w poniedziałek dam znać
Napisano 04 wrzesień 2013 - 07:46
Witam
Troszkę później ale mam chwilę żeby napisać.
Percha 220 sparowałem z Blue Arcem 920 i pletką Xplode 0.08. Wędkowałem na płytkim łowisku za okoniem i szczupa(cz)kiem.
Kijek mógłby mieć troszkę lepsze właściwości rzutowe. Choć nie ma tragedii to spodziewałem się kilku metrów dalej. Szczególnie przy 3g i 2" kopycie. Bo przy 3g i 2,5" kopycie było sporo łatwiej. Rzucałem również 5g i kopyto 5" i przynęty spokojnie dawała się podbijać gdy trzeba było. Jeśli chodzi o obroty to z Aglią 1 sytuacja podobna jak przy kopyto 2". Rzuca się, choć bez rewelacji. Za to w górę to problemu nie ma. Rzucałem również Aglią 4 i była moc żeby zaciąć. Poza tym wahadła. Max to Aglia 2 (24g), z którą zawsze miałem problemy u nas na wodzie. Szybko opadała i haczyła o zielsko. Nawet z innym kijkiem 25g ciężko było podbić. Na tym kijku (18g) naprawdę można było powędkować.
Niestety brak dużych ryb do testów ugięcia, ale okonek 20g pięknie zgina kijek. Szczupaczki pod 50cm szybko traciły wigor i można było je odczepiać.
W porównaniu do ULFa 245, którym sporo wędkowałem: Perch mocniejszy, więc przynęty mogą być cięższe, ale mimo to ugina się płynniej przy mniejszych rybach. Na ulfie dopiero szczupaczek dobrze pracował, na Mikado nawet mały okonek.
Na Cormoranie brakowało mi właśnie możliwości rzucania przynętami typu kopyto 5" czy Aglia 2. Na Perchu jest to możliwe, a przy okazji kij nie jest pałowaty.
Chyba to wszystko co chciałem opisać. Po następnym weekendzie może większe ryby go przetestują
Pozdrawiam
Marcin
Napisano 06 wrzesień 2013 - 20:54
Szybkość i czułość jak w tych do 30g. Tylko kijki bardziej finezyjne
Co miales na myśli? Jakim ciężarem główki zaczyna sie komfortowo sygnalizacja tym do 22 gram?
Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:50
Przyłączam się do pytania kol. Jar1808, może ktoś napisać jaki zakres obsługuje kijek do 22g. Waham się pomiędzy 22g a 30g ( oba monoblanki 2.15m eva). generalnie łowię główkami 8-25g (najczęściej 14-20g). Czy ten 22g ogarnie trochę więcej niż jest opisany ?
Ps. Oglądałem wczoraj dwie trzydziestki na piance w dł 210 jednoskład i 215 dwuskład, byłem bardzo zaskoczony jak te dwa wydawało by sie bliźniacze blanki się różnią. Wygląda jakby to były 2 różne blanki a nie jeden przerobiony na 2 częściowca. Po przyłożeniu do siebie okazuje się że blank jednoczęściowy jest grubszy od skladaka, jest też wyraźnie sztywniejszy. Dobrze to świadczy o firmie że nie ciachnęła po prostu blanku na dwuczęściówkę.
Napisano 17 wrzesień 2013 - 20:38
Co miales na myśli? Jakim ciężarem główki zaczyna sie komfortowo sygnalizacja tym do 22 gram?
Nie łowiłem jeszcze nim za wiele, więc na daleko idące wnioski jeszcze przyjdzie czas Czuć po prostu różnicę w porównaniu do wersji 30g.
Nie było czasu jeszcze się mocno do niej przyłożyć, bo ostatnie dni sierpnia to końcówka pstrągowania, a ostatnie dni to klenie i bolenie na Odrze, i zębate musiały poczekać Najlżej machałem 15g+7cm Fishunter, ale stricte dolnej granicy komfortu jeszcze nie sprawdzałem, bo takim obciążeniem to i 30g da radę. Dam znać, jak więcej nią przemacham
Pozdrówka
Kamil
Napisano 17 wrzesień 2013 - 21:06
Zatem czekamy (nie)cierpliwie aż zawitasz z 22g nad wodę, no chyba że jeszcze ktoś jeszcze się wypowie.
Napisałeś, że najlżej machałeś 15g+guma, a najciężej ile dawała radę dzwignąć?
Użytkownik ziuta edytował ten post 17 wrzesień 2013 - 21:06
Napisano 17 wrzesień 2013 - 21:23
Niebawem jakieś jesienne okonio-szczupako-sandacze chciałbym uskutecznić, inne gatunki odstawię na boczny tor, to po kilku całych dniach można już będzie powiedzieć i określić co i jak. Póki co najwięcej na agrafce wisiało 7cm lateksu i 18, czy 20g ołowiu. Aczkolwiek te 20g+guma to już w sumie zakres tej mocniejszej Inazumki.
Pozdrówka
Kamil
Napisano 25 wrzesień 2013 - 21:09
W poniedziałek stałem się posiadaczem Inazumy do 22g w jednym kawałku, dł. 214 cm (EVA). Na sucho patyk dużo bardziej "miękki" od 30g ale oczywiście żadna kluska. Ma jakąś wewnętrzną sprężystość powodującą że z przyjemnością biorę go do ręki. Obawiam się tylko czy podoła sandaczom bo wydaje się bardziej szczupakowy. Podpinam pod niego Spro BlueArca 3000 (318g) i wyważenie przypada na początek blanku ponad uchwytem. Jakość mojego egzemplarza bez zarzutu. Jutro może uda się wyskoczyć na pierwsze testy i mam nadzieję, że ugięcie jakiś sandał sprawdzi
Napisano 25 wrzesień 2013 - 22:04
Oglądał już ktoś te Inazumy Perch?
Oglądał i łowił. Najkrótszą, wykończoną korkiem. Kijek szybki i dość mocny. Jak na okoniówkę, to do konkretniejszych przynęt. Fajnie wchodzi w ugięcie przy większym obciążeniu. Na początku pracuje sama wklejka, a dopiero później gnie się płynnie większa część kija. Bardzo czuły. Fajny do "cięższego"(jak przy okoniach) jigowania(da radę też żelastwu) i troka.
Pozdrówka
Kamil
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych