Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Mikado

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1905 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   Nissenel

Nissenel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Nazwisko:Sebastian

Napisano 28 grudzień 2014 - 18:30

Aż tak kij ma zawyżone cw? ;)

#262 ONLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 28 grudzień 2014 - 18:33

już gdzieś o tym pisałem, na stojącej wodzie rzucalem nim 35g plus guma slim 12 cm , ma grubszy szczyt i większe przelotki od wersji do 30g którą równocześnie używałem i dla mnie ta do 30g była tylko minimalnie mocniejsza drogi Sebastianie :)

#263 OFFLINE   ŁYSY0312

ŁYSY0312

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 237 postów
  • LokalizacjaReguły
  • Imię:Kuba

Napisano 28 grudzień 2014 - 19:37

Kupiłem jako rezerwę na jesienne wyjazdy Inazumę falsh Zander do 30g po przeróbce - nowy korek i inaczej rozłożone przelotki na górnym składzie. Z ciekawości sprawdziłem jej możliwości - główka 35g + 4'' cale guma nie robi na tej wędce wrażenia. Jak dla mnie powinna być opisana min 15 - 40g. Lepsze wrażenie robi na mnie ta wersja w piance do 22g (dwuskład). Spokojnie pociągnie 25g + gumiak - więcej nie próbowałem. Natomiast bardzo mi się podoba goły bez inseru uchwyt - czucie poprzez dotykanie dłonią blanku, jak dla mnie "fajne" choć nie do końca wygodne.

P.s tę przerabianą inazumę chyba wystawię na forum do sprzedaży bo wolę bardziej czułe kijki - choćby TD 10-28g, moim zdaniem zupełnie inne czucie przynęty. Ale jestem w mniejszości - jestem zwolennikiem wklejek :P  Jakby co chętnych zaprasza na PW ;)

#264 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 28 grudzień 2014 - 21:09

Ogarnia spokojnie tak jak Kombajnista pisze.

#265 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 333 postów

Napisano 29 grudzień 2014 - 17:02

Witajcie koledzy.

Zarejestrowalem sie specjalnie bo mam okazje kupic kijek Inazuma x-plode zander 1czesciowy 198 30cw 

Tu pytanie pod jakimi gumami zaczyna pracowac to wedzisko? nie jest to szczota? niestety nie mam jak przetestowac tego wedziskaze wzgled na pore roku...  wiec chetnie poslucham opini

Użytkownik Michci0 edytował ten post 13 styczeń 2015 - 13:51

#266 OFFLINE   Infernal1995

Infernal1995

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 53 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 02 styczeń 2015 - 14:46

Witam, ma ktos inazume 270 cm do 30g ? Chcialbym sie dowiedziec jakie realne cw ma ta wersja.

#267 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 333 postów

Napisano 06 styczeń 2015 - 13:10

Jak by ktos chcial to zamienie inazume xplode zander 198 cw 30 na inna z cw do 22

kolego chcialbym jednak nie moge bo nie mam postow, ani miesiac konta tutaj. a mysle ze temat w ktorym jest pisane o tym modelu jest naprawde bardzo trafny 

Użytkownik Michci0 edytował ten post 06 styczeń 2015 - 15:34

#268 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 06 styczeń 2015 - 15:01

Jak by ktos chcial to zamienie inazume xplode zander 198 cw 30 na inna z cw do 22

Witam, nowego kolegę i proszę o zamieszczanie takich ogłoszeń w wątku przeznaczonym do tego , nie róbmy bałaganu sobie i innym

#269 OFFLINE   CLAUDIO

CLAUDIO

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 929 postów
  • LokalizacjaMADRID

Napisano 11 styczeń 2015 - 14:15

Ja bym odkupil od ciebie jak chcesz.Czekam na odpowidz.

#270 OFFLINE   Michał91

Michał91

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów
  • Lokalizacjaswinoujscie
  • Imię:michał

Napisano 11 styczeń 2015 - 14:51

łowiłem jeden sezon  inazuma flash zander 240/30gr oraz xplode zander 198/35  wg mnie jak na ta polke cenowa to najlepsza propozycja ,dluzsza wersja lowilem rowniez na wahadla i wieksze obrotowki(z pontonu  i z brzegu) ,  w obu kijach mialem rekojesc w evie,   biorac pod uwage ze nie  jest to kij za 1000 zl to nie ma sie do czego  przyczepic.

#271 OFFLINE   penkulski

penkulski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Konrad

Napisano 12 styczeń 2015 - 00:46

Testował już ktoś tą nową serie nihonto tt zander do 20g w dwu składzie, jak wygląda dolny zakres,
od ilu gram widać opad i jaki jest max tego kija, szczególnie interesuje mnie jak się ma do inazumy flash zander do 22g?
Czy i jaka jest różnica w dolnym i górnym cw tych wędek?

#272 OFFLINE   ipolo

ipolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 styczeń 2015 - 13:33

Posiadam ten kijek 210 (35g). Idealny jak dla mnie. Za chwilę kupię dłuższy na rzekę...długo szukałem uniwersału na rzekę ale wybiorę (270, 35g). Nie ma kijków uniwersalnych to fakt...Ale łatwiej tym "sandaczowym" kijem łowić szczupaki niż szupakową kluską zacinać sandałki. Do tego kije są lekkie i w ostateczności można łowić mniejsze rybki. Mnie z łajby tym 210 szczupaki łowi się idealnie. Duży zapas mocy.

Na stronie Mikado, gdzie użytkownicy opisują produkty tej firmy jest gdzieś koleś który na flash zandera 35g wyjął suma pow. 200cm. Taki przyłów.

Wielu opisuje, że wykonanie to nie  - shimano lesath - fakt czasem jak oglądam w sklepie, bywają jakieś niedociągniecia, ciut krzywo przelotka przyklejona..... ale za to mamy super blank!, 

zamiast wywalać 2000 zł można kupić flash zandera i  w ostateczności wymienić przelotki na lepsze. Z drugiej strony nie przesadzajmy...każdą wędkę przecież oglądamy...Ostatnio oglądałem Biomastery i jeden z nich miał krzywo  przyczepioną przelotkę - ot taka wada w tak drogiej wędce...  Flash zander to porządny kijek w rozsądnej cenie.

#273 OFFLINE   esoxlucius1

esoxlucius1

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 419 postów
  • LokalizacjaWschód

Napisano 15 styczeń 2015 - 14:27

Testował już ktoś tą nową serie nihonto tt zander do 20g w dwu składzie, jak wygląda dolny zakres,
od ilu gram widać opad i jaki jest max tego kija, szczególnie interesuje mnie jak się ma do inazumy flash zander do 22g?
Czy i jaka jest różnica w dolnym i górnym cw tych wędek?

Nihonto to nie ta bajka. Ten do 20g bardziej sie na okonia nadaje niz sandacza, ma bardzo miekki szczyt

#274 OFFLINE   ipolo

ipolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 styczeń 2015 - 01:30

Dokładnie nie ta bajka, trochę inne kije. Te są "delikatniejsze" co nie znaczy że nie są mocne. W zależnoekto co lubi też myśle, że na okonia...te krótsze na łodke na klenia, jazia....ale znowu moim zdaniem na tyke mocne, że lepiej sobie poradzą z przyłowami niż kobkurencja

#275 OFFLINE   esoxlucius1

esoxlucius1

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 419 postów
  • LokalizacjaWschód

Napisano 16 styczeń 2015 - 01:33

Ja tego nihonto do 20g skrocilem, o 4 cm ze szczytu i sandacze lowilem. Ale nastawiajac sie typowo na sandacza lepsza bedzie inazuma

#276 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów
  • LokalizacjaBerlin/Szczecin
  • Imię:Paweł

Napisano 16 styczeń 2015 - 10:36

Jak wygląda ta szczytówka w Nihonto do 20 g - myślę o niej do połowu pstrąga. Pociągnie wobka w nurcie - takiego Minowa 6 lub 7? 

#277 OFFLINE   ipolo

ipolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 styczeń 2015 - 19:33

No jestem już szczęśliwym posiadaczem 3 flash zanderów 35g (210,240 i 270). Ostatecznie zostanę przy dwóch (nie wiem ktory na łajbe albo 210 albo 240. 240 jest mnie poręczny na łajbie ale bardziej na moje potrzeby uniwersalny).

Teraz poszukuje...kogoś kto w Warszawie pomoże w wymianie przelotek....nie wszystkich....ale w 2,7 na pewno szczytowej może zmienie pierwsza przelote dużą.

Polecicie kogoś kto pomoże mi lekko ztuningiwać te flashzandery?? Tylko bez komentarzy lepiej było dołożyć kupić batsona, talona itp. A może ktoś z Warszawiaków forumowiczów zajmuje się takimi wymianami podpowie...

#278 OFFLINE   ipolo

ipolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 styczeń 2015 - 08:16

Na pewno wymieniłbym szczytowe przelotki...na lżejsze, mocniejsze (tytanki) + ewentualnie 2 lub 3 kolejne.

Wiem wiele osób powie lepiej zrobić całą nową wędkę na zamówienie. Ale nawet jak dodam trochę kasy do tych przelotek to i tak nie będzie to wędka na zamówienie (800-1000zł). Poważnie mnie leży ten flash zander.

Proszę o pomoc, namiar na kogoś kto ma pojęcie, potrafi i wykonać małe ulepszenie. Pracownie chyba nie wezmą jak to nie jest ich blank :(

• CLAUDIO lubi to

#279 OFFLINE   ipolo

ipolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 styczeń 2015 - 12:58

Pilnie potrzebuje kogoś z Warszawy lub okolic, kto podjąłby się wymiany przelotek (kto bawi się w jakieś przeróbki wędek)

#280 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 23 styczeń 2015 - 17:48

Witam poszukuje jednej jedynej informacji dotyczącej skrajnie maksymalnego obciążenia jakie jest w stanie poprowadzić komfortowo kijek Mikado Inazuma Flash Zander c.w. up to 22g. Czy prawdą jest ze przy cw 22 g kijem śmiało można poprowadzić główkę 25 g + guma 3"? Chodzi mi oczywiście o komfortowe i agresywne poprowadzenie gumy a nie wleczenie jej pi dnie z góry dziękuję za info

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych