Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Mikado

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1905 odpowiedzi w tym temacie

#1461 OFFLINE   fladra

fladra

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 107 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Bartosz

Napisano 22 maj 2020 - 20:35

Czy są tutaj użytkownicy Inazuma Pro Zander?

Co chcesz wiedzieć? Moja jest obecnie w reklamacji bo na majówce przy sprawdzaniu hamulca pękła szczytówka, ale dwa dni połowiłem. Mam również zwykłą do 28 i x-plode do 22gr. także jakieś. Porównanie mam. Pytaj na priv

#1462 OFFLINE   Karpiu95

Karpiu95

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 912 postów
  • LokalizacjaTurek/Warszawa
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Karpiński

Napisano 22 maj 2020 - 20:52

podziel się wrażeniami w wątku a nie priv :D chętnie poczytamy jak wypada nowa odsłona inazumy

#1463 OFFLINE   Piterson

Piterson

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 23 maj 2020 - 05:48

Mam ten kij, ale dopiero od czerwca sprawdzę go...

#1464 OFFLINE   FRS1985

FRS1985

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 921 postów
  • LokalizacjaZachód

Napisano 23 maj 2020 - 06:03

Tak na macanego to po przewaleniu calego centrum wedkaratwa uwage przykul tylko mft do 10g bardzo przyjemny blank , tylko mogli to lepiej okuc

#1465 OFFLINE   fladra

fladra

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 107 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 24 maj 2020 - 13:55

podziel się wrażeniami w wątku a nie priv :D chętnie poczytamy jak wypada nowa odsłona inazumy

W jednym zdaniu powiedział bym, że jest OK, ale nie zdążyłem się z nią zaprzyjaźnić bo w sumie to za dużo ją nie połowiłem,  na majówkę zabrałem jeszcze nowo kupionego casta oraz spin beastmastera a że łowiłem grubiej to one były głównie używane. Wyjechały na nią chyba dwa lub trzy szczupaki, moje odczucia to czułość za którą cenię inazumę  na tym samym poziomie i mam wrażenie, ale to jeszcze do potestowania na sandaczach w czerwcu, że jest bardziej progresywna mniej pałowata jak pierwsza - moim zdaniem nie jest to ten sam blank. Odniosłem też wrażenie, że nie jest przeszacowana tak mocno jak pierwsza wersja.

#1466 OFFLINE   girogio

girogio

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 25 maj 2020 - 09:05

Kupię coś lepszego niż Mikado Inazuma Pro Zander 244cm / 30g

Łowię z brzegu szczupaki 1-2 kg, przynęty to głównie cannibale 7-10-12,5 na główkach 8-10g oraz pulse shady 11 cm na takich samych główkach, więc kij musi być do ~30g. Długość raczej 2.4m, bo wg mnie lepiej się wyważają.

Mam obecnie Jaxon grey stream 8-30g 2.85m i nie powala, bardzo się nią męczę, bo jest źle wyważona, a ładowanie masywnego kołowrotka mija się z sensem.

Cena ~400 zł, mogę dołożyć, nie ma większego znaczenia jak będzie rzeczywiście odczuwalna różnica na droższym kiju.

#1467 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1399 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 25 maj 2020 - 11:51

W jednym zdaniu powiedział bym, że jest OK, ale nie zdążyłem się z nią zaprzyjaźnić bo w sumie to za dużo ją nie połowiłem,  na majówkę zabrałem jeszcze nowo kupionego casta oraz spin beastmastera a że łowiłem grubiej to one były głównie używane. Wyjechały na nią chyba dwa lub trzy szczupaki, moje odczucia to czułość za którą cenię inazumę  na tym samym poziomie i mam wrażenie, ale to jeszcze do potestowania na sandaczach w czerwcu, że jest bardziej progresywna mniej pałowata jak pierwsza - moim zdaniem nie jest to ten sam blank. Odniosłem też wrażenie, że nie jest przeszacowana tak mocno jak pierwsza wersja.

Mozesz napisac jaka opisujesz,tzn. dl. gramatura.

#1468 OFFLINE   fladra

fladra

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 107 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 25 maj 2020 - 12:23

214 do 28 gram.

#1469 OFFLINE   Gnat

Gnat

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 247 postów
  • LokalizacjaLegnica

Napisano 25 maj 2020 - 12:25

Czy ktoś z kolegów posiada SENSUAL N.G. ULTRA LIGHT SPIN 198 C.W. 1-8 G ? Jak się ma ten kij do Bixlite 1-7g ?

#1470 OFFLINE   Norbas7

Norbas7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 208 postów

Napisano 25 maj 2020 - 22:31

Czy ktoś z kolegów posiada SENSUAL N.G. ULTRA LIGHT SPIN 198 C.W. 1-8 G ? Jak się ma ten kij do Bixlite 1-7g ?

Tu nie pomogę ale mam N.G. 260cm 3-18g i po prostu bajka. A miałem brać bixlite tylko znajomy sprzedawca wyciągnął tego sensuala doradzając jako o 10zł droższą a fajniejszą.

#1471 OFFLINE   wicher_dziki_koń

wicher_dziki_koń

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 676 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Mateusz

Napisano 12 czerwiec 2020 - 03:12

Ma ktoś kij River Flow Finesse? Wydaje się fajny pod klenia.

#1472 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 12 czerwiec 2020 - 17:22

Tu nie pomogę ale mam N.G. 260cm 3-18g i po prostu bajka. A miałem brać bixlite tylko znajomy sprzedawca wyciągnął tego sensuala doradzając jako o 10zł droższą a fajniejszą.

A czy ciężar wyrzutowy opisany prawidłowo?

#1473 OFFLINE   Norbas7

Norbas7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 208 postów

Napisano 12 czerwiec 2020 - 17:45

Przynęty 3g czuć ładnie i na odpowoedniej pletce latają daleko. Założyłem też coś 17.5g i miałem wrażenie, że kijek nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

#1474 OFFLINE   rej

rej

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów

Napisano 12 czerwiec 2020 - 17:49

Przynęty 3g czuć ładnie i na odpowoedniej pletce latają daleko. Założyłem też coś 17.5g i miałem wrażenie, że kijek nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

ok-dzięki  ;)

#1475 OFFLINE   hwost

hwost

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 15 czerwiec 2020 - 21:30

Chcę kupić sumówkę Mikado  MFT Bogey  185 cm 250  cw do vertykala  przynęty 150-200g  z łodzi ,

Zabawę z sumem dopiero zaczynam ,proszę doświadczonych sumiarzy o opinię.

#1476 OFFLINE   hwost

hwost

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 15 czerwiec 2020 - 22:01

WĘDKA NA SUMA MIKADO MFT BOGEY 185cm 250cw

Czy ktoś z sumiarzy ją zna  ,czy ją ma lub miał w rękach ,chcę  ją  kupić do vertykala 150-200g z łodzi proszę o  opinie

Użytkownik Jano edytował ten post 16 czerwiec 2020 - 21:04

#1477 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 02 lipiec 2020 - 15:52

Witam. Używa lub używał ktoś kija mikado river flow catapult 290 cm do 28gram ? Myślałem o tym kiju pod względem boleń i sandacz na wobler. Czy da radę zejść z dolnym cw poniżej tych 10 gram?

#1478 OFFLINE   Tubylec1982

Tubylec1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaŻagań

Napisano 14 lipiec 2020 - 09:38

Ma ktoś kij River Flow Finesse? Wydaje się fajny pod klenia.

Macałem kolegi tylko krótszą wersję wydaje się fajny. w miarę lekki wykonanie ok jak za ta cenę . jest jeszcze  Noctis Light Spin w wersji 2,9 3-15  i ten mnie ciekawi pod klenia 

#1479 OFFLINE   majsterb

majsterb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • LokalizacjaŚwiętokrzyskie
  • Imię:Jakub

Napisano 15 wrzesień 2020 - 10:48

Kupiłem jakiś czas temu Mikado River Flow 3-15 Finesse.
Wykonanie: Nie jestem zadowolony. Klej od omotek na przelotkach, badziewny uchwyt kołowrotka który wiecznie się odkręca. Największa przelotka ma małą średnicę co wg mnie gasi linkę i nie pomaga w rzutach.
Akcja: ja bym powiedział że to jest prawie fast. Trochę dziwna ta akcja. W każdym bądź razie ta wędka ładuje się dopiero od 5g-6g. Nie spodziewaj się dobrego wyrzutu przynęt poniżej 5g.

Moc: Bez problemu przyłowy szczupaka 70+ powinien wytrzymać. W dolniku jest ciut mocy - jak na klenia z przyłowami to spokojnie wystarczy.

Ogólne wrażenie - gdyby nie słaba czułość (daleko jej do parabellum 3-10), maleńkie "modne" przelotki które gaszą rzuty to kij był by całkiem całkiem. Mam wrażenie że to jest wędka która została źle zaprojektowana - dużo obiecuje, mało tych obietnic spełnia. Nie mogę powiedzieć że jest całkiem do bani, bo pod większym kluskiem czy szczupakiem fajnie pracuje, ale to na pewno nie jest kij do superlekkiego łowienia, nie pomaga również przy słabym żerowaniu i skubaniu przynęty. To jest raczej kij na wiosnę, większe przynęty - obrotówki "2", woblerki powyżej 5cm, wahadłówki - wszystko powyżej 5g. Ot. taki sobie tani kijaszek na 3+. Nic więcej.

#1480 OFFLINE   majsterb

majsterb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • LokalizacjaŚwiętokrzyskie
  • Imię:Jakub

Napisano 22 wrzesień 2020 - 11:33

No i chyba zemściła się na mnie karma za tą opinie. Będąc nad Wisłą w niedziele, podczas łowienia na przelewie kleni na microwahadłówki wędka pękła podczas wyrzutu jakieś 20 cm powyżej łączenia. Nie wiem czy są jakieś szanse na reklamacje.... jak sądzicie?

• PatLove lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych