#21 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 11:59
Jednak w przedstawionej tabeli nie widzę wersji GLX ? Może jeszcze oferta zostanie uzupełniona o ten wyszukany model blanku?
pozdrawiam
#22 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 12:38
To samo odnosi i odnosilo sie do przelotek Gold Cermet na tytanowej ramce.
Jezeli idzie o dlugosc to nadal sa przypadki, gdzie kij okolo 3m, nawet z lodzi jest w uzyciu..
Jasne, ze jak ktos znajdzie zastosowanie dla wedki o b.duzym module, to glupio wyglada jak sie do niej zamontuje przelotki Hardloy ...choc i tak moglyby one ja przezyc...
Co do pytan konkretniejszych, mysle ze sie wypowie wlasciciel.
Ja zauwazam, ze w ofercie jest tez bardzo ciekawy, przynajmniej jak dla mnie patyk z IMX (ST 1084)
Gumo
#23 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 13:12
Również mój obecny ciężki kij castingowy mimo, że zbudowany jest na blanku dużo nowocześniejszym niż ówczesne GLX ma zamontowane przelotki Alconite oprócz szczytowej. Więc jak widzisz moda chodzi różnymi drogami.
Długość 3m też się zgadzam. Nawet kiedyś z dwoma sympatycznymi kolegami z Warszawy łowiłem na największym zbiorniku Wielkopolski i oni posiadali właśnie na łodzi kije o przybliżonej długości.
ale czy my nie odbiegamy od meritum wątku?
Dlatego może sprecyzuję pytanie do Irka Matuszewskiego.
1 - kto i gdzie produkuje omawiane blanki sygnowane GLoomis?
2 - które modele są nowościami ?
3 - czy w ofercie będą castingowe blanki GLX lub ich nowe wersje ( jak n.p. było w ofercie Daiko) ?
pozdrawiam
#24 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 13:19
Gumo
#25 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 14:02
Pozdrawiamy!
#26 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 14:07
Andrzeju, kto produkuje personalnie to nie wiem. Blanki są produkowane w wytwórni G.Loomisa w Woodland. Aktualną ofertę blanków i wędzisk znajdziesz na www.gloomis.com Nowości na 2008 w blankach nie ma. Myślę że Loomis uznał, że robi doskonałe blanki i nie ma potrzeb produkować nowości. Jeżeli znajdziesz w ofercie G.Loomis interesujący Ciebie blank, przyjedzie on w następnej dostawie.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
#27 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2008 - 20:02
Dziś jest już łatwiej bo można dopasować coś z oferty pod krajowe gusty.
Wierzę, że dzięki Twojej firmie te markowe blanki ponownie zagoszczą na wielu stojakach w kraju.
pozdrawiam serdecznie
#28 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2008 - 10:28
Pozdrawiam,
Irek
#29 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2008 - 10:35
@Ireneusz Matuszewski,
Postaraj sie jesli mozna o GLX Crankbait Jednego zamawiam od razu. Wiem ze pewnie nie wykonalne ale warto sprobowac.
Pozdrawiam,
Bujo
#30 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2008 - 11:10
Pozdrawiam,
Irek
#31 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2008 - 00:53
czy Fishing Center jest oficialnym dystrybutorem blanków G-Loomis na Polskę i jakie są warunki gwarancji.
#32 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2008 - 09:26
Z informacji którą otrzymałem w październiku od Jima Lebsona z G.Loomis dowiedziałem się, że od stycznia 2008 generalnym dystrybutorem w Europie produktów G.Loomis zostaje firma Shimano. W Polsce dystrybutorem Shimano jest firma Normark. Dlatego skontaktowałem się z dyrektorem Normark Polska i po rozmowie dowiedziałem się, że nie są zainteresowani dystrybucją blanków GL. Tak więc za wiedzą Normarku postanowiłem w dalszym ciągu importować i sprzedawać w Polsce te blanki. Właśnie przyjechała pierwsza partia bezpośrednio z USA. Na blanki jest dożywotnia, oryginalna gwarancja G.Loomis. Fishing Center daje na wędki zmontowane na tych blankach 5-cio letnią gwarancją dla pierwszego właściciela, tak jak na wszystkie montowane u nas wędki.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
#33 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2008 - 11:39
Mam pytanie, kiedy mozna się spodziewać blanków z serii GLX? I czy będą też muchowe blanki z tej serii.
#34 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2008 - 12:02
Będą. Teraz muszę zająć się dostawą z CD i dostawą nowości z Batsona. W następnej kolejności będzie Loomis. Blanki muchowe z IMX już są dostępne. Będzie je sprzedawał nasz dealer - Roman Pietrzak- Specjalista. Jeżeli potrzebujesz coś z GLX napisz na priva, to przy następnej dostawie z przyjemnością dla Ciebie sprowadzę.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
#35 OFFLINE
Napisano 08 październik 2008 - 19:05
#36 OFFLINE
Napisano 13 październik 2008 - 18:56
Pozdrawiam.
#37 OFFLINE
Napisano 16 październik 2008 - 20:59
doszły mnie słuchy i chciałbym to potwierdzić lub nie, że ponoć Garry Loomis zaprzestanie niebawem sprzedaży blanków!
Czy to prawda???????
#38 OFFLINE
Napisano 17 październik 2008 - 09:42
To prawda. G.Loomis miał zaprzestać sprzedaży blanków pod koniec tego roku. Jednak interwencje monterów z całego świata spowodowały przesunięcie tego terminu do końca 2009. Nic nie jest jeszcze przesądzone.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
#39 OFFLINE
Napisano 17 październik 2008 - 11:39
A tak na marginesie - dlaczego kura znoszące złote jajka chce przestać je znosić?
#40 OFFLINE
Napisano 17 październik 2008 - 11:41
Też odetchnąłem
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, nfc, g.loomis
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych