Kuźwa, Pawle przystopuj z tymi zdjęciami plis bo kompleksy mnie przywalają...
Niestety nie jestem twórcą ładnych much, a te na Waszych zdjęciach tworzą niesamowitą kolekcję.
Co za wątek...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 grudzień 2017 - 17:02
Kuźwa, Pawle przystopuj z tymi zdjęciami plis bo kompleksy mnie przywalają...
Niestety nie jestem twórcą ładnych much, a te na Waszych zdjęciach tworzą niesamowitą kolekcję.
Co za wątek...
Napisano 07 grudzień 2017 - 19:35
Gammarus szpetotus
Napisano 08 grudzień 2017 - 18:47
Użytkownik etherni edytował ten post 08 grudzień 2017 - 18:48
Napisano 08 grudzień 2017 - 20:33
Gammarus szpetotus
Za "grube nogi"- zły materiał. No i za gęsto.
Lepiej zrobić rzadsze a dłuższe (dochodzące na ostrze haka).
Napisano 08 grudzień 2017 - 22:07
Arek, nie bardzo rozumiem po co Ci dłuższe nogi w kiełżu. Natomiast grubość tracą po namoczeniu. Materiał bardzo dobry, w wodzie mucha robi się do połowy przeźroczysta.
Napisano 08 grudzień 2017 - 22:54
Mnie bardzo się podoba kiełżyk Irka. Myślę też, że uzyskanie tej półprzezroczystości jest cenniejsze niż długość wyczesanych"kłaczków".
Warto też popróbować innych kolorów np. stalowo szary również półprzezroczysty
Napisano 08 grudzień 2017 - 23:04
Też nie wiem, po co kiełżowi dłuższe nogi.
Długie nogi są potrzebne modelkom, jako że stanowią ich narzędzie pracy. Jednak ich przesadna długość jest wynikiem zaburzeń hormonalnych,
co z pewnością musi zmartwić lekarza, choć zapewne raduje menażera.
Sorry za offtop, miało być o sztucznym kiełżu, a wyszło o żywej dziewczynie, sam nie wiem czemu...
Napisano 08 grudzień 2017 - 23:14
Wyłowione z Wisły.
Napisano 08 grudzień 2017 - 23:24
Sorry za offtop, miało być o sztucznym kiełżu, a wyszło o żywej dziewczynie, sam nie wiem czemu...
Pewnie podświadomie moczyłeś już gdzieś tego kiełża, no i stąd te długie nogi. ;-)
Napisano 09 grudzień 2017 - 08:16
Taka wariacja na temat "długich nóg"
Napisano 09 grudzień 2017 - 08:55
Sądząc po ilości tych nóg, to mamy tu niewątpliwie pająka i na dodatek spadochroniarza
Napisano 09 grudzień 2017 - 09:35
Sądząc po ilości tych nóg, to mamy tu niewątpliwie pająka i na dodatek spadochroniarza
Zgadza się, tutaj klasyczny klink, hak chyba #16
Napisano 09 grudzień 2017 - 09:53
No to i ja wstawię swoją wariację , w temacie prosta w budowie mucha.
Napisano 09 grudzień 2017 - 11:06
Napisano 09 grudzień 2017 - 11:23
Arek, nie bardzo rozumiem po co Ci dłuższe nogi w kiełżu. Natomiast grubość tracą po namoczeniu. Materiał bardzo dobry, w wodzie mucha robi się do połowy przeźroczysta.
Może fotka oszukuje, jak zazwyczaj.
A wielkość haka? Ja lubię nogi poza ostrze.
Napisano 09 grudzień 2017 - 12:39
Ostatnio to jakiś akordowy rekord przy imadle mam ;-)
Napisano 09 grudzień 2017 - 18:31
No to i ja wstawię swoją wariację , w temacie prosta w budowie mucha.
jest w takim modelu jeden "myk" na podniesienie trwałosci, bez utraty pływalności i wyglądu, a jednoczesnie pozwalający lepiej ułozyć "odwłok".
Odrobina poliuretanowego kleju na palce i posmarowanie promieni przy zaczesywaniu ich do przodu.
Leciutko się skleją, dają się ułozyć w "łezkę". Trzeba tylko uważac, by nie posmarować za duzo i nie na częsci promieni które stworzą później skrzydełko.
Widziałem juz kiedyś fajne wykonanie, gdzie skrzydełko było wzdłóż trzonka, a tułów odchylony 90 stopni.
Hak wisiał w wodzie pionowo z oczkiem przy skrzydełkach ;-)
Napisano 09 grudzień 2017 - 19:52
Ostatnio same maluchy pokazujemy, tylko Daniel trzyma fason To wrzucam strimki którymi można łowić bardzo lekkimi wędkami (#4). Ci co dużo kręcą zapewne znają te muchy. Są bardzo proste w budowie, oszczędne, co przekłada się na ich lekkość. Remek to odpowiedz na to o czym rozmawialiśmy ostatnio
Napisano 09 grudzień 2017 - 20:23
No to też coś większego wrzucę w sumie to mini i maxi.
Napisano 10 grudzień 2017 - 06:40
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych