:-(Tomek , żeś się Pan rozkręcił.
Ja niestety o łowieniu ryb i kręceniu much muszę na długo zapomnieć .
Bo trudno robić cokolwiek z prawą ręką z której wystają trzy niemałe druty i usztywnioną ortezą.
Tyle mego co popatrzę
Nasze muchy
#4201 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 09:01
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#4202 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 10:35
To coś Ty tą ręką robił? Kuruj się, bo ryby skaczą i aż piszczą żeby je łowić ;P To jeszcze dwa spiderki.
Załączone pliki
- Pisarz.......ewski Piotr, ezehiel i trout master lubią to
#4203 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 11:14
To coś Ty tą ręką robił? Kuruj się, bo ryby skaczą i aż piszczą żeby je łowić ;P To jeszcze dwa spiderki.
Właśnie mija 12 dzień od połamania i 7 dzień od operacyjnego zespolenia.
Głód wędkarski już daje o sobie znać .Ale jeszcze długo go nie zaspokoję.Marzy mi się , żeby za jakiś czas choć pokibicować.
Fajne te Twoje muszki.Cieszą oko.
#4204 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 11:17
Głód wędkarski już daje o sobie znać .Ale jeszcze długo go nie zaspokoję.Marzy mi się , żeby za jakiś czas choć pokibicować.
Witam
Proponuje nauczyc się łowic lewą reką .
Na pewno przyda sie na przyszlośc.
Klaniam sie Marian
#4205 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 11:37
Marian, z muchą to tak słabo jedną ręką niestety
#4206 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 11:50
Witam
Lepiej spróbować
Nie ma wtedy pośpiechu i parcia ,żeby jak najszybciej i jak najwiecej.
Pełen RELAX
Druga reka zawsze pomoże
Wiem z doswiadczenia.
Kłaniam się Marian.
#4207 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 12:56
Cześć Tomku.
Te dwa pajączki ładniejsze od poprzednich. Drobna uwaga, jeśli wolno. Jeżynka śmiało o 1/4 dłuższe promienie i przesunięta w lewo, bo jakby zabrakło miejsca na główkę, która też może być ładnym elementem muszki. Jeśli zrobiona zgodnie z prawidłami, ma odpowiednią długość, to muszka jest też łatwiejsza do przywiązania. Miło, że ktoś jeszcze takie dzisiaj kręci i nimi łowi. Pozdrawiam.
- ezehiel lubi to
#4208 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 13:06
Widzisz Tomcat i na ciebie znajdzie się paragraf
jachu
są tu ludzie którzy kręcą ładne muchy, ale nie zawsze mają czas aby nimi łowić
#4209 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 13:40
Przykra sprawa, trzymaj się Piotrze i kuruj.
#4210 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 14:10
To dawaj exehielu te ładne, na które nie łowisz. Nie tak, żadne paragrafy. Nie śmiał bym. Ktoś kiedyś ustalił pewne reguły, proporcje na podstawie tysięcy zrobionych przez ludzi muszek i to się sprawdza. Jak się do tego stosujemy, to muszka wygląda nie tylko elegancko, ale też jej konstrukcja będzie optymalna. Cóż więcej potrzeba? W przypadku tych Tomka wystarczy coś zakończyć wcześniej (tułów, pawik), przymierzyć piórko o o odpowiedniej długości promieniach, kilka razy je nawinąć i zakończyć kształtną główką. Dokładnie tyle samo roboty i muszka będzie cacy. Pozdrawiam.
#4211 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 14:49
Tomek, Michał, Perseda i paru innych mają już wyuczone ruchy i dość sporą powtarzalność.To dawaj exehielu te ładne, na które nie łowisz. Nie tak, żadne paragrafy. Nie śmiał bym. Ktoś kiedyś ustalił pewne reguły, proporcje na podstawie tysięcy zrobionych przez ludzi muszek i to się sprawdza. Jak się do tego stosujemy, to muszka wygląda nie tylko elegancko, ale też jej konstrukcja będzie optymalna. Cóż więcej potrzeba? W przypadku tych Tomka wystarczy coś zakończyć wcześniej (tułów, pawik), przymierzyć piórko o o odpowiedniej długości promieniach, kilka razy je nawinąć i zakończyć kształtną główką. Dokładnie tyle samo roboty i muszka będzie cacy. Pozdrawiam.
Te lekkie niedociągnięcia są mało widoczne.
Z paragrafem śmieje się bo Tomek zawsze mnie prostuje, oczywiście ma rację, więc taki komentarz jest jak lekki kuksaniec.
Ja w przeciwieństwie do wymienionych powyżej nie umiem wiązać
#4212 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 14:56
To dawaj exehielu te ładne, na które nie łowisz. Nie tak, żadne paragrafy. Nie śmiał bym. Ktoś kiedyś ustalił pewne reguły, proporcje na podstawie tysięcy zrobionych przez ludzi muszek i to się sprawdza. Jak się do tego stosujemy, to muszka wygląda nie tylko elegancko, ale też jej konstrukcja będzie optymalna. Cóż więcej potrzeba? W przypadku tych Tomka wystarczy coś zakończyć wcześniej (tułów, pawik), przymierzyć piórko o o odpowiedniej długości promieniach, kilka razy je nawinąć i zakończyć kształtną główką. Dokładnie tyle samo roboty i muszka będzie cacy. Pozdrawiam.
Myślę że źle zrozumiałeś wpis Marcina
Muchy Marcina możemy tutaj czasami oglądać .
Fajnie by było gdybyś zaprezentował swoje muszki .
- ezehiel lubi to
#4213 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 15:22
- Pisarz.......ewski Piotr i Jarek B lubią to
#4214 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 15:56
Jachu, stare foto nimf.
Ale że jak? Nimfa bez kasku?! Bezsensu
#4215 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 15:58
#4216 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 17:39
Tomkowi.M już się prywatnie wyspowiadałem. Długi Tomek pewnie domyśla się, że po latach siedzenia w katalogu much innego forum można mieć trochę zboczone podejście do wystawianych much. Zastanawiam się, czy te kaski przypadkiem nie powodują ślepoty u ryb? A może tylko ryb mniej niż kiedyś? Ezehiel, powtarzalność jak u Kenijczyka, który latami kręci ciągle to samo dla któregoś z zachodnich sklepów. Perfekcja. Jestem pełen podziwu. To wcale nie jest takie łatwe, więc nie opowiadaj, że nie umiesz wiązać.
- Tomek.M, Pisarz.......ewski Piotr i ezehiel lubią to
#4217 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 17:48
#4218 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 19:25
- Pisarz.......ewski Piotr, Lukasz_ i Bułka lubią to
#4219 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 20:29
Nic z tego mój Upadły. Wszystko zostało nad Wisłą. Cały majdan, zdjęcia na poprzednim laptopie i jakieś płytki CD z muchoma. Drugi sierściuch podoba mi się bardziej. Przytnij te dwa, trzy dłuższe kłaki (nie wyrywaj!) i finito.
- ezehiel lubi to
#4220 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2018 - 21:12
Tego drugiego robiłem jako pierwszego bez stackera, drugi miał mieć spód dun A dostał miętę.Nic z tego mój Upadły. Wszystko zostało nad Wisłą. Cały majdan, zdjęcia na poprzednim laptopie i jakieś płytki CD z muchoma. Drugi sierściuch podoba mi się bardziej. Przytnij te dwa, trzy dłuższe kłaki (nie wyrywaj!) i finito.
Kręciłem koło 2 w nocy.
Wcześniej seria papingów szła.
Nie wiem czemu takie dzioby zrobiłem..
Było 11 sztuk został jeden, kolega nie marudził.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych