remek, on 21 Jan 2016 - 10:36, said:
Co byś zmienił?
hmmm... zamiast bucktail-a objętośc robił śniegobiegiem zmieszanym z tymi wszystkimi flaszami już od samej dupy.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:01
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:09
Remku, a takie z wiggle tail'em próbowałeś kręcić ?
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:32
Kamil Z., on 21 Jan 2016 - 11:09, said:
Remku, a takie z wiggle tail'em próbowałeś kręcić ?
Napisano 21 styczeń 2016 - 20:59
Napisano 21 styczeń 2016 - 21:08
Napisano 21 styczeń 2016 - 22:00
Robercie jak mogę trzy grosze... Muszki jak najbardziej ok. Piszesz, że lewy dociążony koralikiem, a prawy? Zasada jest taka, że muddlery się dociąża na odcinku główki. Kilka zwojów drutu ołowianego albo uciętego paska z taśmy ołowianej (wolę bo cieńsze) Chodzi o wypoziomowanie muchy inaczej leci na "tyłek". Długość sierści jest mało "koszerna" według standardów powinna być krótsza. Ale to są standardy. Dla siebie robię dokładnie takiej, a nawet jeszcze dłuższe. Lepiej mi to w wodzie działa i jakoś mam lepsze wyniki. A wiara czyni cuda... Prawy jako całość zrobiłbym nieco krócej. A tak poz konkursem to wyprodukuj muddlera o następującej recepturze. Ogonek pęczek czerwonego marabuta lub miękkiej czerwonej sierści. Tułów: złote tinsel chenille albo w pętli złoty dubbing. "Skrzydełka" brąz marabut lub brąz miękka sierść. I główka standard ale sierść "kołnierza" nawet zrób dłuższą nawet do końca łuku kolanowego . To mój "madlerek: nr 1. Jak takiego nie mam nie idę na ryby
Napisano 21 styczeń 2016 - 23:02
Napisano 21 styczeń 2016 - 23:05
Napisano 21 styczeń 2016 - 23:20
No to Daniel wpadłeś muszę Ci powiedzieć .... na swoją muchę teraz to już popłynąłeś
Kiedyś wspomnisz ten post
Napisano 22 styczeń 2016 - 00:32
Robert obojętne jak obciążasz muddlery ja z racji posiadania wewnętrznej blokady do wszelkiego rodzaju koralików, oczek plastikowych itd obciążam ołowiem głęboko schowanym. Ołowiem dosłownie starczy na odcinku samej główki. Koralik da podobny efekt ale... z wielkim trudem przełamuję się do nimfek z koralikami wolfrmowymi. Ale to są nimfki bleeeeeee.(to nie klawisz mi się zaciął ale onomatopeicznie oddałem obrzydzenie) Bez heavy metalu... są cacy Z racji tego nie jestem adresatem do obiektywnej oceny streamerka z żelowym kaskiem i chorobą basedowa. Subiektywnie to oczy... itd. Obiektywnie - rybę na to złowisz. Może nawet dwie...
Napisano 22 styczeń 2016 - 19:40
Franc, on 21 Jan 2016 - 22:20, said:
No to Daniel wpadłeś muszę Ci powiedzieć .... na swoją muchę teraz to już popłynąłeś
![]()
Kiedyś wspomnisz ten post
Tak.
Zdecydowanie wszelkie przynetowe pomysly koncentruja sie wokol much, prob samodzielnego wykonywania, materialow i innych aspektow z tym zwiazanych.
Dotychczas uzywane i cenione woblery i inne bajery kompletnie stracily "magie".
A tu XXL pod tytulem "pozar w porcie".
Jakos mnie nachodza takie abstrakcyjne nazwy na moje twory muchopodobne
Hak ogromy.
4/0.
Korpus szenila + jezynka z kapki koguta.
Glowa z zonkera plus dwa piora na wykonczenie przodu.
Ogon z genetyka magnum Metz.
Calosc zwienczona conehead.
Wyglada tak :
Użytkownik Guzu edytował ten post 22 styczeń 2016 - 19:40
Napisano 22 styczeń 2016 - 19:57
Napisano 23 styczeń 2016 - 09:41
Marcinie, tułów z pianki?
Napisano 23 styczeń 2016 - 09:49
Chyba się zgłoszę po kilka, w kolorach celują pod chrusty latające u mnie
Napisano 23 styczeń 2016 - 12:35
Napisano 23 styczeń 2016 - 18:51
Jaka to wielkość haka?