Co byś zmienił?
hmmm... zamiast bucktail-a objętośc robił śniegobiegiem zmieszanym z tymi wszystkimi flaszami już od samej dupy.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 styczeń 2016 - 11:53
Co byś zmienił?
hmmm... zamiast bucktail-a objętośc robił śniegobiegiem zmieszanym z tymi wszystkimi flaszami już od samej dupy.
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:01
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:09
Remku, a takie z wiggle tail'em próbowałeś kręcić ?
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:12
Wiggle tail to tylko dodatek. Dołącza się go. Nie potrzeba kręcić innych much, stosuje się takie jak powyższe.
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:23
Wiggle tail to tylko dodatek. Dołącza się go. Nie potrzeba kręcić innych much, stosuje się takie jak powyższe.
Rozumiem, że to tylko kwestia dodania agrafki do stingera, do której zapinamy ogonek?
Napisano 21 styczeń 2016 - 12:32
Napisano 21 styczeń 2016 - 20:59
Napisano 21 styczeń 2016 - 21:08
Napisano 21 styczeń 2016 - 22:00
Robercie jak mogę trzy grosze... Muszki jak najbardziej ok. Piszesz, że lewy dociążony koralikiem, a prawy? Zasada jest taka, że muddlery się dociąża na odcinku główki. Kilka zwojów drutu ołowianego albo uciętego paska z taśmy ołowianej (wolę bo cieńsze) Chodzi o wypoziomowanie muchy inaczej leci na "tyłek". Długość sierści jest mało "koszerna" według standardów powinna być krótsza. Ale to są standardy. Dla siebie robię dokładnie takiej, a nawet jeszcze dłuższe. Lepiej mi to w wodzie działa i jakoś mam lepsze wyniki. A wiara czyni cuda... Prawy jako całość zrobiłbym nieco krócej. A tak poz konkursem to wyprodukuj muddlera o następującej recepturze. Ogonek pęczek czerwonego marabuta lub miękkiej czerwonej sierści. Tułów: złote tinsel chenille albo w pętli złoty dubbing. "Skrzydełka" brąz marabut lub brąz miękka sierść. I główka standard ale sierść "kołnierza" nawet zrób dłuższą nawet do końca łuku kolanowego . To mój "madlerek: nr 1. Jak takiego nie mam nie idę na ryby
Napisano 21 styczeń 2016 - 23:02
Napisano 21 styczeń 2016 - 23:05
Napisano 21 styczeń 2016 - 23:20
No to Daniel wpadłeś muszę Ci powiedzieć .... na swoją muchę teraz to już popłynąłeś
Kiedyś wspomnisz ten post
Napisano 22 styczeń 2016 - 00:32
Robert obojętne jak obciążasz muddlery ja z racji posiadania wewnętrznej blokady do wszelkiego rodzaju koralików, oczek plastikowych itd obciążam ołowiem głęboko schowanym. Ołowiem dosłownie starczy na odcinku samej główki. Koralik da podobny efekt ale... z wielkim trudem przełamuję się do nimfek z koralikami wolfrmowymi. Ale to są nimfki bleeeeeee.(to nie klawisz mi się zaciął ale onomatopeicznie oddałem obrzydzenie) Bez heavy metalu... są cacy Z racji tego nie jestem adresatem do obiektywnej oceny streamerka z żelowym kaskiem i chorobą basedowa. Subiektywnie to oczy... itd. Obiektywnie - rybę na to złowisz. Może nawet dwie...
Napisano 22 styczeń 2016 - 19:40
No to Daniel wpadłeś muszę Ci powiedzieć .... na swoją muchę teraz to już popłynąłeś
Kiedyś wspomnisz ten post
Tak.
Zdecydowanie wszelkie przynetowe pomysly koncentruja sie wokol much, prob samodzielnego wykonywania, materialow i innych aspektow z tym zwiazanych.
Dotychczas uzywane i cenione woblery i inne bajery kompletnie stracily "magie".
A tu XXL pod tytulem "pozar w porcie".
Jakos mnie nachodza takie abstrakcyjne nazwy na moje twory muchopodobne
Hak ogromy.
4/0.
Korpus szenila + jezynka z kapki koguta.
Glowa z zonkera plus dwa piora na wykonczenie przodu.
Ogon z genetyka magnum Metz.
Calosc zwienczona conehead.
Wyglada tak :
Użytkownik Guzu edytował ten post 22 styczeń 2016 - 19:40
Napisano 22 styczeń 2016 - 19:57
Napisano 23 styczeń 2016 - 09:41
Marcinie, tułów z pianki?
Napisano 23 styczeń 2016 - 09:43
Tak, to pianka.Marcinie, tułów z pianki?
Napisano 23 styczeń 2016 - 09:49
Chyba się zgłoszę po kilka, w kolorach celują pod chrusty latające u mnie
Napisano 23 styczeń 2016 - 12:35
Napisano 23 styczeń 2016 - 18:51
Jaka to wielkość haka?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych