Skocz do zawartości

Switch cast

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lipion napisał w wątku o szczupakach:

Spróbowałem rzucać switch castem i okazało się, że rewelacyjka! 3 m kijek wybitnie w tym pomaga :mellow:

Czy możecie opisać jak wygląda taki rzut?

Opublikowano

Cóż , ja od roku użytkuje switcha 11'6 do linki 8 i..jestem zakochany w tym kiju i technice Łatwość wykonywania rzutów w porównaniu z jednoręcznym jest dużo większa a jednocześnie to nie jest tak ciężki kaliber jak klasyczny kij spey'owy. Remek- będę miał go na zlocie - będziesz miał okazję spróbować porzucać....

Pozdr

Opublikowano

Cóż , ja od roku użytkuje switcha 11'6 do linki 8 i..jestem zakochany w tym kiju i technice Łatwość wykonywania rzutów w porównaniu z jednoręcznym jest dużo większa a jednocześnie to nie jest tak ciężki kaliber jak klasyczny kij spey'owy. Remek- będę miał go na zlocie - będziesz miał okazję spróbować porzucać....

Pozdr

Czy blank do switch, prócz długości, charakteryzuje się jakimiś szczególnymi cechami? Czy zbroi się go w wyjątkowy sposób? Posiadam dwuręczny kij 11'6 8/9, którym chcąc nie chcąc switch'em łowię:) Chciałbym mieć świadomość czy profanuję metodę, czy też działam z zachowaniem wszelkich reguł sztuki:)