Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

Blanki Suzuki

blank suzuki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
805 odpowiedzi w tym temacie

#801 OFFLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1994 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 14 październik 2024 - 19:45

Cześć!

W ofercie Suzuki jest dwuczęściowy blank  7 stopowy do 41 gramów i 25 lb. Czy ktoś z Was ma wędzisko na tym blanku? Dobry do 30 gramowych wahadłówek?

I, co ważne, czy to blank mocniejszy od 7 stopowego  elite st croix , także blanku spinningowego i dwuczęściowego 20 lb do jednej uncji?

St croix mam i się dobrze sprawia jako castingowy szczupakowiec, ale myślę o nieco mocniejszym 7 stopowym dwuczęściowcu

pozdrawiam pasjonatów :)

Paweł

Użytkownik Paweł Bugajski edytował ten post 14 październik 2024 - 19:46

#802 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2332 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 15 październik 2024 - 11:23

Cześć!

W ofercie Suzuki jest dwuczęściowy blank  7 stopowy do 41 gramów i 25 lb. Czy ktoś z Was ma wędzisko na tym blanku? Dobry do 30 gramowych wahadłówek?

I, co ważne, czy to blank mocniejszy od 7 stopowego  elite st croix , także blanku spinningowego i dwuczęściowego 20 lb do jednej uncji?

St croix mam i się dobrze sprawia jako castingowy szczupakowiec, ale myślę o nieco mocniejszym 7 stopowym dwuczęściowcu

pozdrawiam pasjonatów :)

Paweł

RXF-20lb-702 realnie ogarnia przynęty do 50g wagi łącznej. To mięsisty blank o dość głębokim ugięciu. Jeżeli chcesz porównywać ten blank do ST,C o mocy 20lb to będzie bardzo trudne  bo to blanki o zupełnie innej charakterystyce. A szczególnie nie znając konkretnie modelu tego ST.C do którego ma być porównany.

Pod wahadełka i inne przynęty z typu "złom" to wręcz blank idealny. A 30g to na spokojnie.

Użytkownik skalek-77 edytował ten post 15 październik 2024 - 11:24

#803 OFFLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1994 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 15 październik 2024 - 18:53

Dziękuję Rafale za poradę.

Blank st croix opisałem o tyle o ile o nim wiem, elitka zielona, 2 części, blank spinningowy 20 lb do uncji. Uzbrojony w casta jest naprawdę niezły, choć raczej do gum, bo akcja szczytowa.

Mam kilka tych spinningowych blanków -elite, z dawniejszych czasów, uzbrojonych w casty, a decydowało to, że dzielone, w przeciwieństwie do wędzisk, blanków, typowo castowych, które są jednoczęściowe.

Szukam 7 stopowego kija na szczupaki, który pozwoli smigać w trzciny bezzaczepowymi blachami, raczej moze blanku, z mocną plecionką i pewnością, że szybko wytargam szczupca z fragmentem trzcinowiska. Na razie wspomniana elitka na to pozwalała, ale cóż, zawsze moze być lepiej.

Moje wyjazdy bywają długie, potrzeba zdublowania kija w razie uszkodzenia i stąd pytanie o Suzuki.

Preferuję zabójcze spoon od Rapali, a to wszak po prostu specyficzna wahadłówka z wąsem.

Czy inny blank o tych parametrach jest przez Was polecany?

Pozdrawiam

#804 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2332 postów

Napisano 16 październik 2024 - 09:13

Dziękuję Rafale za poradę.

Blank st croix opisałem o tyle o ile o nim wiem, elitka zielona, 2 części, blank spinningowy 20 lb do uncji. Uzbrojony w casta jest naprawdę niezły, choć raczej do gum, bo akcja szczytowa.

Mam kilka tych spinningowych blanków -elite, z dawniejszych czasów, uzbrojonych w casty, a decydowało to, że dzielone, w przeciwieństwie do wędzisk, blanków, typowo castowych, które są jednoczęściowe.

Szukam 7 stopowego kija na szczupaki, który pozwoli smigać w trzciny bezzaczepowymi blachami, raczej moze blanku, z mocną plecionką i pewnością, że szybko wytargam szczupca z fragmentem trzcinowiska. Na razie wspomniana elitka na to pozwalała, ale cóż, zawsze moze być lepiej.

Moje wyjazdy bywają długie, potrzeba zdublowania kija w razie uszkodzenia i stąd pytanie o Suzuki.

Preferuję zabójcze spoon od Rapali, a to wszak po prostu specyficzna wahadłówka z wąsem.

Czy inny blank o tych parametrach jest przez Was polecany?

Pozdrawiam

W/g mnie bardzo dobrze wytypowałeś blank pod takie łowienie jak opisujesz.

• Paweł Bugajski lubi to

#805 OFFLINE   Pszczoła

Pszczoła

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Jabłoński

Napisano 31 październik 2024 - 00:22

Cześć.
Mam pytanie co oznacza zapis na blanku 3lb 762 PRO że jego akcja jest REGULAR FAST??
Jak się to ma do oznaczeń FAST/xFAST??

#806 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2332 postów

Napisano 31 październik 2024 - 10:26

Cześć.
Mam pytanie co oznacza zapis na blanku 3lb 762 PRO że jego akcja jest REGULAR FAST??
Jak się to ma do oznaczeń FAST/xFAST??

Uśredniona moc 3lb/  długość 7'6"( czyli 2,28m)/ 2 składy, w wersji pro.( czyli nieszlifowany i nie lakierowany blank). W tym opisie nie ma nic o akcji czy ugięciu blanku. Ale to ugięcie paraboliczne ,czyli moderate.

Użytkownik skalek-77 edytował ten post 31 październik 2024 - 10:26

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: BLANKI, blank, suzuki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych