Końcówka pompki do pontonu
#1 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 15:15
poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje
za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny
#2 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 15:50
witam
poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje
za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny
Zapytaj Ryszarda A. gdzie kupil bo ma taki zestaw koncowek do pontonu przy swojej pompce
#3 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 19:09
#4 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 19:22
#5 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 22:09
niedawno też złamałem taką końcówkę.Jest to adapter do zaworów Halkey-Roberts. W jakimś internetowym sklepie żeglarskim kupiłem za ok. 15 zł. Jak bedzie potrzeba to rano mogę podac linka do tego sklepu(mam zapisany na swoim kompie).
#6 OFFLINE
#7 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2009 - 23:21
#8 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2009 - 10:28
#9 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 14:47
Jakby ktos wiedział gdzie mozna to kupic prosze o pomoc .
Pozdrawiam
#10 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 14:55
- Gobio Gobio lubi to
#11 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 14:58
Ta też powinna pasować:
http://raksa.com.pl/...nego-29091.html
- Gobio Gobio lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2015 - 21:03
#13 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2015 - 21:26
Dzieki panowie, w raksa towar niedostępny!
Troszkę drożej, ale towar dostępny
http://allegro.pl/ko...5179571680.html
#14 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2015 - 22:31
pomyłka
Użytkownik Sołtys edytował ten post 30 marzec 2015 - 22:32
#15 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2015 - 12:03
Polecam zwrócić uwagę na kompatybilność koncówek, mimo, że wyglądają podobnie nie wszystki pasują do zaworów spotykanych na rynku,
honda, bush, chinczyki maja lekko inne zawory, chińczykli (proscan, infomedia, maweric i inne to jest to samo). Druga kwestia: nalezy sprawdzić czy końcówka ma poprzeczkę czy też głowny korpus lekko dłuższy - obie cechy otwierają zawór podczas wkręcania, bez tego elektryczna pompka się zepsuje, dla noznej nie ma znaczenia (z tego co pamiętam nożna busha nie ma ani przdłużonego korpsu, ani poprzeczki więc nie otwiera zaworu, przełozenie do elektrycznej pompki takiej koncówki wykończy pompkę). W sklepie żegalrskim w Augustowie mieli koncówki kompatybilne z chinczykami i hondą (odpwoiednią wysokosć reguluje się poprzez zdejmowanie lub dokąłdanie podkładek przy mocowaniu końcówki (jak kupowałem były chyba 2 w komplecie nałożone na końcówkę)
#16 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2015 - 15:49
Polecam zwrócić uwagę na kompatybilność koncówek, mimo, że wyglądają podobnie nie wszystki pasują do zaworów spotykanych na rynku,
honda, bush, chinczyki maja lekko inne zawory, chińczykli (proscan, infomedia, maweric i inne to jest to samo). Druga kwestia: nalezy sprawdzić czy końcówka ma poprzeczkę czy też głowny korpus lekko dłuższy - obie cechy otwierają zawór podczas wkręcania, bez tego elektryczna pompka się zepsuje, dla noznej nie ma znaczenia (z tego co pamiętam nożna busha nie ma ani przdłużonego korpsu, ani poprzeczki więc nie otwiera zaworu, przełozenie do elektrycznej pompki takiej koncówki wykończy pompkę). W sklepie żegalrskim w Augustowie mieli koncówki kompatybilne z chinczykami i hondą (odpwoiednią wysokosć reguluje się poprzez zdejmowanie lub dokąłdanie podkładek przy mocowaniu końcówki (jak kupowałem były chyba 2 w komplecie nałożone na końcówkę)
Własnie w ten sposób załatwiłem pompke Bravo za kilka stówek. Kto by tam czytał instrukcję.
Ale podobnych do mnie nieszczęśników pewnie dużo było i będzie. Gość w serwisie momentalnie postawił diagnozę.
Powinni wyraźniej o tym, informować.
Użytkownik godski edytował ten post 01 kwiecień 2015 - 15:50
#17 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2015 - 20:28
http://www.pontonik....o-pontonow.html
zapytasz a dostaniesz bo mają różne końcówki
Użytkownik tornado edytował ten post 01 kwiecień 2015 - 20:30
#18 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2015 - 21:22
Szpiegu pytasz i masz
http://www.pontonik....o-pontonow.html
zapytasz a dostaniesz bo mają różne końcówki
@tornado będzie ze dwa lata(albo i lepiej) jak szpiegu ponton sprzedał
Po ponad 5 latach temat odświeżył kol. Gobio Gobio
- godski i Gobio Gobio lubią to
#19 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2015 - 22:41
Zawór ma taki http://allegro.pl/za...5165942394.html
Użytkownik Gobio Gobio edytował ten post 01 kwiecień 2015 - 23:44
#20 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2015 - 05:21
nie czytalem wszystkich wypowiedzi napisze tylko jedno od siebie - uwazaj! zwaszcza jak masz pompke elektryczna.
Dlaczego?
Oryginalna koncowka do mojego pontonu (honda 38 ie2) ma lekki luz i powietrze ucieka spod niej (musze ja dociskac na koncu pompowania kazdego zaworu). Jak kupowalem pompke elektryczna to nie znalem triku z laczeniem wezy i obcialem oryginalna koncowke z weza od pompki elektrycznej i zalozylem nowo zakupiona koncowke (na oko identyczna jak ta oryginalna) efekt: pompka nie przetrwala 2go pompowania (a prawdopodobnie juz padla przy pierwszym) bo koncowka nie otwierala zaworow. Za to pompka kolegi pompuje ok. Wniosek, ze sa rozne rodzaje (mimo, ze na oko identyczne roznica pewnie w grubosci gumy na uszczelce) wiec sugeruje do pierwszego pompowania nowa koncowka uzyc pompki recznej/noznej i jak juz bedzie napompowana komora wkrecic w nia koncowke (bez mocowania weza do pompki jakiejkolwiek) jak powietrze z komory zacznie schodzic to wszystko jest ok.
- SID lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych