bieliznę termoaktywną + kombinezon polarowy 300etka...
Co ubrać pod śpiochy ( spodniobuty ) ?
#21 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2016 - 16:45
#22 OFFLINE
#23 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2016 - 19:46
#24 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2016 - 20:51
Paweł mam coś takiego a w zasadzie dwa ....
Tego cieńszego Scierra używam pod neopreny a tego
http://www.fishingzo...ow-MLXLXXL/1560
Jest troszeczkę ''grubszy'' pod ''oddychacze''
- Pawgas lubi to
#25 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2016 - 21:00
Paweł mam coś takiego a w zasadzie dwa ....
Tego cieńszego Scierra używam pod neopreny a tego
http://www.fishingzo...ow-MLXLXXL/1560
Jest troszeczkę ''grubszy'' pod ''oddychacze''
też śmigam w tym, lub w http://allegro.pl/ci...6643402875.html
- salmon1977 i Pawgas lubią to
#26 OFFLINE
Napisano 25 grudzień 2016 - 09:11
dobre tylko nogawki o 10 cm za krótkie...jesli ktos sie decyduje to-mam 170 cm kombinezon L jest ok.
#27 OFFLINE
Napisano 18 luty 2018 - 15:00
Z góry przepraszam za "prywatne" pytanie ale co zakładanie pod wodery? Rozumiem, że nie jeansy bo w nich się kiepsko chodzi zwłaszcza jak w tyłek cisną. W chłodniejsze dni pewnie: bielizna + jakieś spodnie + wodery. No właśnie o te spodnie mi chodzi. Bawełniana dresy też odpadają. Moro? Chodzi mi o wodery przypinane do paska.
Mam nadzieję że temat się nie dubluje. Jeśli tak to można śmiało przenieść.
Użytkownik ASAPfishing edytował ten post 18 luty 2018 - 15:01
#28 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2018 - 18:59
Ostatnio zupełnie przypadkiem odkryłem rewelacyjną rzecz na ten problem.
Kupiłem kiedyś niemieckie spodnie wojskowe goretex, spodnie były w komplecie z ocieplaczem, Spodnie sczochrałem, a ocieplacz sobie gdzieś tam zapomniany na dnie szafy leżał. Kiedy robiłem porządki miałem już go wyrzucić, ale zapaliła się lampka aby to założyć pod śpiochy. No i wypad w grudniu pokazał że jest on idealny do tego celu. dodatkowo miałem jeszcze kalesony polarowe i brodzenie było wręcz komfortowe. Ocieplacz jest pikowany i wypełniony jakimś włuknem, ale najlepsze jest to że jest bardzo przepuszczalny, kalesony miałem zupełnie suche a cała para skondensował się na jego zewnętrznej stronie. Woda miał wtedy ok 2-3stopni a ja czułem tylko lekki chłód, żadnego łupania w kościach, bólu itd, nawet po 20 minutach stania prawie nie ruchomo w jednym miejscu.
Najlepsze na koniec, czyli cena Jak ktoś dobrze poszuka to kupi sam ocieplacz do spodni za 12-15zł. Szukać w sklepach militarnych.
- strary lubi to
#29 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2018 - 21:44
Ale to fajnie wygląda ( zwłaszcza w promocji ) . Jakieś wrażenia z użytkowania ? Wersja w gramaturze 300 czy 600 ? I czy to w ogóle aktualne , bo oferta ze strony mocno uboga , telefonu jak widzę brak ... Może ktoś z Lublina podpowie ?
#30 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2018 - 22:23
Wygląda fajnie i w użytkowaniu też fajnie. W moim przypadku to 300. W zupełności wystarczy. 600 to dwa razy materiał 300. Ja kupiłem w promocji :-) Kiedy kupowałem kontakt z właścicielem firmy był super. Przy zamówieniu zapomniałem zapytać kiedy dostawa. Jak po paru dniach załapałem zadzwoniłem. Nikt nie odebrał. A godzinę później przyszedł listonosz :-) właściciel firmy oczywiście oddzwonił i obaj się uśmialiśmy.Ale to fajnie wygląda ( zwłaszcza w promocji ) . Jakieś wrażenia z użytkowania ? Wersja w gramaturze 300 czy 600 ? I czy to w ogóle aktualne , bo oferta ze strony mocno uboga , telefonu jak widzę brak ... Może ktoś z Lublina podpowie ?
- malinabar lubi to
#31 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2018 - 23:59
Oki , dzięki . Spróbuję się z nimi skontaktować . Rozumiem , że wykonanie ( jakość szwów i materiału ) i funkcjonalność ( krój , możliwość rozpięcia zamka w celach oczywistych ) oraz izolacja termiczna satysfakcjonuje Cię w pełni ?
#32 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 07:29
Tak. Brakuje im tylko metki orvis ;-)Oki , dzięki . Spróbuję się z nimi skontaktować . Rozumiem , że wykonanie ( jakość szwów i materiału ) i funkcjonalność ( krój , możliwość rozpięcia zamka w celach oczywistych ) oraz izolacja termiczna satysfakcjonuje Cię w pełni ?
- kineret lubi to
#33 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 07:44
Dzięki - będę próbował w takim razie .
#34 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 08:02
Daj znać jak , to z nimi jest na obecną chwilę .
Obecnie używa ocieplacza SCIERRY i pod spód zakładam bieliznę termo .
Użytkownik miramar69 edytował ten post 21 marzec 2018 - 08:04
#35 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 19:05
#36 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2018 - 00:11
ja laze/raczej plywam w plywadelku w neoprenach 5mm. pod spod zakladam kalesony + dres (jak woda ma ponizej 5C) i na nogi procz skarpet takie "stopki" z filcu. jest ok na jakies 3-4h pozniej brak czucia w stopach. /uzywal ktos wkladek elektrycznych? (znalalzkem w sklepie mysliwskim za 120pln 2 sztuki na 2xAA (jest terz wersja na 2xD z 4 poziomami grzania za 400)
#37 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2018 - 03:02
ja laze/raczej plywam w plywadelku w neoprenach 5mm. pod spod zakladam kalesony + dres (jak woda ma ponizej 5C) i na nogi procz skarpet takie "stopki" z filcu. jest ok na jakies 3-4h pozniej brak czucia w stopach. /uzywal ktos wkladek elektrycznych? (znalalzkem w sklepie mysliwskim za 120pln 2 sztuki na 2xAA (jest terz wersja na 2xD z 4 poziomami grzania za 400)
Szkoda pieniędzy na te wynalazki. Miałem i to był mój błąd .Potem dopiero poczytałem w internecie jakie maja wkładki opinie. To samo z grzejacymi skarpetami. Nie polecam.
#38 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 13:39
Lemigo w ofercie ma Ocieplacz polarowy do spodniobutów/woderów model 981. Późną jesienią sam używam pod spodniobuty czy też w chłodniejsze jesienne dni na łodzi.
#39 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2018 - 21:39
W tym roku testowałem przez tydzień w marcu w Danii zestaw pod oddychacze: kalesony termoaktywne+spodnie narciarskie (też jakieś texo-texy).
Zdało to egzamin i przy długim brodzeniu w morzu i kilometrach "z buta" nad wodą.
#40 OFFLINE
Napisano 05 maj 2019 - 08:55
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych