Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warta, Poznań i okolice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
340 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   magnum666

magnum666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 11 czerwiec 2021 - 11:27

Ja byłem wczroaj na Strykowie , bialoryb już przy brzegu, ale drapieżnik nie żerował :(
Dzisiaj chyba skocze na Cybinie / Warte za Bolkiem.
Ostatnio miałem podobny wynik co kolega @esox81.

Masz jakieś informacje czy na Strykowie pozostało coś jeszcze z sandacza?
  • CLAUDIO lubi to

#302 OFFLINE   Mateo90

Mateo90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 15 czerwiec 2021 - 05:47

Podobno jest , ale ja nigdy nie złowiłem :)
Chyba najlepiej samemu sprawdzić , bo może rybak swoje robi ale nie jest tak złe jak ludzie zazwyczaj gadają.
Nie ma ryb a łódek i wędkarzy na pomostach pełno ;)

#303 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Patryk

Napisano 15 czerwiec 2021 - 05:52

Przypilnuje w tym roku strykowa zobaczymy co tam pływa

#304 OFFLINE   Mateo90

Mateo90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 15 czerwiec 2021 - 06:12

Ja na strykowo zawsze tylko na okonie jeździłem , ale szczupak napewno tez jest ;) tez w tym roku chce więcej tam jeździć z racji ze mam teraz ponton :)

#305 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 15 czerwiec 2021 - 06:26

Strykowo to wielka wanna mało jest górek ale parę jest . Szczupaka nigdy nie złowiłem ale sandacze tak no i sumek jest ... sam widziałem

#306 OFFLINE   Gary

Gary

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • Lokalizacjapoznań
  • Imię:bernard
  • Nazwisko:michałek

Napisano 16 czerwiec 2021 - 09:56

Panowie jakby ktoś z Was złowił suma ok. 1,3-1,5 m z zielonym woblerem tapsa  w pysku, w warciance to za znaleźne obiecuje co najmniej czteropak dobrego piwka....

pozdrawiam 

#307 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 16 czerwiec 2021 - 10:06

Ha ha gdzie tobie porwał?

#308 OFFLINE   Gary

Gary

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • Lokalizacjapoznań

Napisano 16 czerwiec 2021 - 12:23

porwał, porwał ..ciągle jak o tym pomyślę to jakoś nieswojo mi się robi ... skubany, już się witałem z gąską , dałem mu się poszaleć, wyleżeć, poszaleć, pojeździć, w końcu zachęcony mocniejszym niż zazwyczaj kijem w dolniku i świeżo związanym zestawem zacząłem go podciągać do powierzchni (z palcem na szpuli...) no i okazało się że nie był jeszcze gotowy... plecionka 12 lb - pooszłłła , a ryba z kolczykiem w psyku odpłynęła nie pozwalając się sfotografować :blush: , dodam że tego dnia miąłem 2 wychodzone kontakty z bolkami (żadnego nie wyholowałem), i jeszcze na końcu to, z jednej strony dzień pełen wrażeń i śwwietnie z drugiej strony "ręka rybą nie śmierdziała" , smuteczek 

• Maciek Rożniata lubi to

#309 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 16 czerwiec 2021 - 13:22

Superowski dzień ...najważniejsze emocje ryb s koda ale cóż..Może wieczorkiem . Na którym odcinku łowiłeś?

#310 OFFLINE   Gary

Gary

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • Lokalizacjapoznań

Napisano 16 czerwiec 2021 - 15:54

okolice karolina

#311 OFFLINE   Azterias

Azterias

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 05 lipiec 2021 - 19:41

Czy ktoś z premedytacją łowi sumy na spinning w Poznaniu lub okolicach? Można regularnie łowić większe osobniki na spinning? Co wam się sprawdza?

#312 OFFLINE   OlekD

OlekD

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 203 postów
  • LokalizacjaGdzieś nad Wartą

Napisano 05 lipiec 2021 - 21:55

Ja co roku próbuję. Efekty są ale na regularne łowienie bym się nie nastawiał, tym bardziej większych ryb. No chyba że namierzysz dobrą metę to można powiedzmy kilka ryb z jednego miejsca wydłubać w sezonie.

#313 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 05 lipiec 2021 - 22:08

By w miarę regularnie łowic sumy to raczej troling po rynnach mam kolegę który w ten sposób łowi ładne ryby . Co do spiningu to trzeba spełnić parę warunków odnośnie sprzętu no i sporo szczęścia i na regularne efekty bym się nie nastawiał przy łowieniu z brzegu . Ale próbować zawsze warto

#314 OFFLINE   Flls

Flls

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 255 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 lipiec 2021 - 06:16

Ja co roku próbuję. Efekty są ale na regularne łowienie bym się nie nastawiał, tym bardziej większych ryb. No chyba że namierzysz dobrą metę to można powiedzmy kilka ryb z jednego miejsca wydłubać w sezonie.

Łowisz w dzień czy w nocy ?

#315 OFFLINE   OlekD

OlekD

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 203 postów

Napisano 06 lipiec 2021 - 06:44

Łowię przeważnie w dzień, najczęściej na granicy nocy i dnia. Nie dłużej niż do 9. Zdarzają mi się wieczorne wypady, efekty porównywalne jak za dnia. W ogóle mam wrażenie że w ciągu dnia suma łatwiej jest namierzyć, nie są wtedy takie mobilne jak w nocy kiedy mogą być dosłownie wszędzie.
  • Flls lubi to

#316 OFFLINE   Azterias

Azterias

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 06 lipiec 2021 - 19:34

By w miarę regularnie łowic sumy to raczej troling po rynnach mam kolegę który w ten sposób łowi ładne ryby . Co do spiningu to trzeba spełnić parę warunków odnośnie sprzętu no i sporo szczęścia i na regularne efekty bym się nie nastawiał przy łowieniu z brzegu . Ale próbować zawsze warto

U mnie wchodzi w grę tylko łowienie z brzegu. Możesz napisać coś więcej o sprzęcie? 

#317 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 lipiec 2021 - 19:52

Nie jestem specem w tym temacie . Łowię głównie bolenie i sandacze a sumki to raczej przyłów a na sandaczowym kiju też idzie powalczyć oczywiście jak nie weźmie jakiś mamut. Ja łowię cd blue rapid do 35 gr młynek spro red arc 10400 pletka 0,18 i ok. Ale co do sumów są tu fachowcy .

#318 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 lipiec 2021 - 20:09

Mój kolega w trolu łowi kijem do 150 gr 240 cm pletka 0.32 młynek penn 6000 przypony sam robi . Ale nie polecam takiego zestawu do spiningu po 5 godzinach mucenia wody ręka tobie odpadnie trzeba wybrać jakiś rozsądny kompromis ale jak mówiłem są tu koledzy którzy celowo łowią sumy i oni napewno Cię pokierują co gdzie czym i na co .

#319 OFFLINE   OlekD

OlekD

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 203 postów

Napisano 08 lipiec 2021 - 19:37

Xzoga JaS90MH2, Daiwa BG3500, plecionka 0,32, przypon Dragon Big Game 60 cm do 30 kg. To jest chyba ten kompromis o którym kolega wcześniej pisał. Jeśli chce się łowić te ryby celowo a nie liczyć, że może się uda po dłuuugim holu. Jak zaczynałem to też się zastanawiałem czy mój zestaw nie jest przesadnie mocny. Pierwsza gruba ryba rozwiała moje wątpliwości. A i tak nie miałem 100% kontroli nad nią...

#320 OFFLINE   esox81

esox81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 08 lipiec 2021 - 22:17

Dziś zrobiłem 2 godzinny spacerek jeden bolek pi razy drzwi 60 cm ,jeden spinka czegoś na ołówek Janusza Widła sądzę że sandał

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych