Skocz do zawartości

Podbieraki muchowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne pytanie z cyklu - kompletuję sprzęt muchowy. Przyszła pora na pytanie o ... podbierak muchowy - duży pstrąg, lipień. Co polecacie? Na co zwrócić uwagę.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Jesli chodzi o mnie to zdecydowanie polecam modele z gumowa siatka, dobrze zeby byla dosc gleboka. Mialem kiedys Visiona bodajze z wbudowana miarka ale okazal sie za plytki- ryby potrafily z niego wyskoczyc. Dostal sie w spadku jednemu z redaktorow :D

Bujo

Opublikowano

Panie Baronie,

Proszę o pełniejszą wypowiedź. Wiemy: bez supełków, gumowy (czy gumowany, tzn. powlekany gumą? Dlaczego pytam? Bo taki opis pojawił się na co.uk stronach), jak długa rączka, drewniany (pływający), czy kosmiczna technologia (też pływająca)?

Panie Baronie, mów do nas więcej! :mellow:

Opublikowano

Mifciu,

Dobrze kombinujesz, ale nie wiedziałeś, że Baron rozstał się z niechcianym modelem, bo chce szpanować na naszych łowiskach totalnym wypasem, coby mu nikt nie podskoczył, szczególnie żaden Krzyżak. :lol:

Opublikowano

Witam,

Kryst- zobacze jutro co dokladnie mam bo jak na razie gnije w magazynie. Jest to jakis drewniak z bezsuplowa siatka gumowa :D Jutro wiecej :D

@mifek- faktycznie biedny ty, oj biedny :D Ale ostrzegalem :D :D :D

Bujo

Opublikowano
Ja mam od kilku dni największy Salix Alba. Wejdzie w niego ryba pewnie pod meter, dobrze wykonany jak wszystkie ich wyroby, dwa zaczepy na magnes i sam magnes w komplecie. No i co najważniejsze - Polski!
  • 4 lata później...
Opublikowano

Szukałem podobnych tematów i trafiłem tylko na ten więc pozwólcie że podbiję.

Jakie są na rynku podbieraki z gumową siatką warte polecenia? Wiem że Brodin to bardzo dobry produkt ale niestety nie jestem w stanie przeznaczyć tyle kasy na podbierak. Także raczej celuję w coś tańszego.

Dodam że oprócz oczywistego dobra ryby owa gumowa siatka uchroni mnie od wyplątywania z niej przynęt spinningowych...

Opublikowano

Szukałem podobnych tematów i trafiłem tylko na ten więc pozwólcie że podbiję.

Jakie są na rynku podbieraki z gumową siatką warte polecenia? Wiem że Brodin to bardzo dobry produkt ale niestety nie jestem w stanie przeznaczyć tyle kasy na podbierak. Także raczej celuję w coś tańszego.

Dodam że oprócz oczywistego dobra ryby owa gumowa siatka uchroni mnie od wyplątywania z niej przynęt spinningowych...

Greys kosztuje w UK 20 funtow i ma gumowana siatke, wykonany jest przyzwoicie i spelni swoja role.

Bujo

Opublikowano

Podbierak to dla muszkarza bardzo istotny element wyposażenia.Na wielu odcinkach no kill wprost wymagany. Sam łowię z podbierakiem zawsze i mam ich kilka. Uważam, że taki podbierak powinien być duży, lekki z dobrym i prostym systemem mocowania do kamizelki. Moim zdaniem jednym z najlepszych jakie ostatnio widziałem jest ten produkt  http://wildcreek.pl/pl/p/Snowbee-Aluminium-Frame-Hand-Trout-Net-Large-/741

Takim sporym podbierakiem można łatwo i szybko podebrać rybę w przeciwieństwie do maleńkiego nie wiele wartego podczas wędkowania gadżetu. Rzecz w tym żeby możliwe było szybkie podebranie ryby i równie szybkie uwolnienie.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Mógłbyś mi go wskazać który to jest bo próbowałem znaleźć na stronie producenta.

Która siatka jest lepsza gumowa czy gumowana?

Witam,

Taki jak z linku: http://www.sportfish.co.uk/greys-gs-scoop-fishing-net.html

Polecam, ma wszystko czego podbierakowi potrzeba, jest lekki i wygodny plus siatka nie jest za plytka i nie wyskakuja z niej ryby jak w przypadku niektorych modeli :) 

Pozdrawiam,

Bujo

Opublikowano

Witam,

Osobiście uważam, iż kupowanie nowego podbieraka bez gumowanej siatki jest obecnie, cóż takie sobie :( kiedyś był tylko Brodin i coś tam jeszcze ale teraz taki Greys za 100 zł jest już przystępny cenowo.

Bujo

• 3 lata później...
Opublikowano

Fajne od dawna są na rynku, na przykład fishpond z serii nomad. Najmniejszy jak najbardziej pod pstrąga.

tomaszek11

hahaha no fajny, ale wolalbym zeby nie kosztowal wiecej niz moja wedka  :D  :D  :D