To jakaś nowa wersja GL Pike I, do tej pory robili w wersji F i S1/S3, widzę po opisie że zmienili nie tylko klasę tonięcia ale i profil - głowica jest krótsza. Wygląda że wszyscy ida w kierunku OBS . Do tej pory uzywałem tych wcześniejszych GL Pike (głównie pływającej) i uważam że to świetne linki do szczupaczych frędzli. Niektórzy (Andrzej odezwij się) przedkładają GL Pike ponad OBS.
Szczupaki na muchę
#961 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2014 - 10:49
#962 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2014 - 11:31
Mam poprzednie obydwie wersje, uważam je za najlepsze sznurki na pajki jakie miałem. Właśnie, pytam o tą nową, ciekawe jak po zmianach się będzie sprawować. Niestety zostaje zakup zagranicą, obydwaj dystrybutorzy Gaudelina na Polskę rezygnują ze współpracy z ta firmą...
#963 OFFLINE
#964 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2014 - 12:17
Mam poprzednie obydwie wersje, uważam je za najlepsze sznurki na pajki jakie miałem. Właśnie, pytam o tą nową, ciekawe jak po zmianach się będzie sprawować. Niestety zostaje zakup zagranicą, obydwaj dystrybutorzy Gaudelina na Polskę rezygnują ze współpracy z ta firmą...
Paweł z jakim kijem uzywasz GLP? Przeciążasz?
#965 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2014 - 12:39
Kurde wprawne oko muszkarza- ja nie zauważyłem tej istotnej różnicy )
#966 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2014 - 12:54
Mack, kijek #9 i linki też #9. Lata wyśmienicie. Patyk Loop Pike Booster.
Teraz na dniach przyjdzie mi z pracowni #8 9' MHX dla żony pod pajki. Zobacze na tych 9-tkach jak lata i zdecyduję czy nie koniczne będzie przeciążenie...
pozdro
Paweł
#967 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2014 - 18:40
No właśnie, u mnie GLP #10 chodzi z sage xi2 #9, kupowałem w ciemno i chociaż lata to całkiem fajnie ciekaw jestem czy jednak nie przytłaczam go tą linką za mocno. GLP ma mase głowicy zbliżoną do OBS (tylko w OBS jest ona bardziej skoncentrowana bo głowica sporo krótsza). OBS też mam do tego kija, tylko w wersji tropic, dokładnie w klasie kija, tzn #9, i nie wyobrażam sobie cięższej...
#968 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 09:25
Bardziej koncentrowana głowica, nie powinna robić różnicy przy tych dwóch linkach, jeśli rzucamy dalej niż długość głowicy, a tak właśnie jest. Uważam że, GLP #9 też będzie bardzo dobrze śmigać z tym kijkiem, jeśli OBS w tej klasie sobie radzi.
Taka moja opinia
pozdro
Paweł
#969 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 09:02
to dobrze ,że doczytałeś , gdyż do niedawna trzymałem się czyjegoś poglądu że cold lepsza na naszą jesień hehez tego co widziałem w necie ponoć jedyna róznica to pudełko i błąd w spellingu nazwy Outbound w wersji salt water
tak przynajmniej gdzies mi na którymś z morskich forów mignęło.
- ryba7 lubi to
#970 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 10:52
Bo masz dwie linki cold i jedną tropical, o ile kojarzę
Linka tropical na jesień mogła by być nieszczególna
#971 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 11:43
#972 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2014 - 11:00
Stoję przed wyborem zakupu jednej z dwóch wędek. Proszę koledzy o pomoc w wyborze. Zanaczę tylko, że zestaw poza połówek szczupaka bedzie mi służył rownież do łowienia z plaży w oceanie. Oto kijki:
Greys xf2 salt
Vision big daddy
Oba wędki 9 #9
Kolowrotek jaki planuję to vision gt.
Muchy 13-20 cm
Jezeli są inne propozycję to proszę śmiało pisać
#973 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2014 - 12:17
Vision Venus, na ocean moze być lepszym rozwiązaniem
#974 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2014 - 14:08
Czy kołowrotek wybralem odpowiedni, czy tez masz moze ciekawsza propozycje?
#975 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2014 - 15:00
Jak na polski rynek, dostepnośc i cenę - jest ok, sam takiego używam. Chyba ze jedziesz w tropiki dalekie, nie wiem wtedy na ile pociąg dalekobieżny bedzie w stanie taki kręcioł zatrzymać. W zimnej wodzie sprawdza się mi super.
#976 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2014 - 20:32
Nie znam w/w kijków, jednak tydzień temu dostałem uzbrojonego MHX #8 9', i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Cenowo blank #9 9' pewnie będzie ze zrobieniem, podobny do w/w.
Jak chłopaki przygotowania do FFPike 2014? Mi się już nawijarka grzeje... A na moim jeziorze, szczupaki wytarte od dwóch tygodni...
pozdro
Paweł
#977 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 11:07
Panowie pytanie: jak sobie radzicie z mocnymi zaczepami ?
Czekam teraz na linke Rio OBS 9 F/I z Salara (ma byc na dniach) i obawiam sie o jej stan po takich zaczepach gdy bede łowił z brzegu
jako przypon bedzie fluocarbon 30lb ,boje sie ze przy rwaniu moze strzelic linka -dodam ze zaczynam przygode z muchowką.
Pewnie bede właził do wody hehe
Użytkownik mtmisiu edytował ten post 13 kwiecień 2014 - 11:09
#978 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 11:43
Z 30 lbs fluorem ta linka nie peknie. Tylko zrob polaczenie ,,pentelka w pentelke''. Tak jest najpewniej moim zdaniem. Pieknie to moze nie wyglada, ale w lowieniu nie przeszkadza. Jak zaczniesz fluor wiazac do koncowki linki jakims wezlem, to posciskasz ten plastik i na moj leb nie bedzie za dobrze...Z tymi oryginalnymi zakonczeniami linek trzeba delikatnie, jesli ktos chce lowic na przypony po 30 lbs etc...A jak chcesz miec pewnosc i zawiazane wszystko na beton, to obetnij oryginalna koncowke, przytwierdz z pol metra fluoru 45-50 lbs, zalej wezel klejem do woderow i predzej ci serce peknie, niz cokolwiek w tym miejscu Cienszy kawalek przyponu mozesz sobie wtedy dowiazywac do tego grubego fluoru - na zderzak. Pol metra starczy na dlugo, a jak sie skonczy, to obetnij 2 cm linki z wezlem i zrob wszystko od nowa...To jest rozwiazanie na hardkory. Ale ze szczupakami raczej nie grozi
- mtmisiu lubi to
#979 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 22:34
Zakupilem ostatno okazyjnie poprzednia wersje Rio coldwater OBS 11wt.( tylko 11 byla na wyprzedarzy) do kija Sage RPLXi 10 wt.
Mialem troche obawy ze glowica moze byc za ciezka bo tak wyczytalem w poprzednich postach. Porzucalem troche na zielonej trawce i powiem ze linka lata calkiem dobrze, ciezka glowica ciagnie zdecydowanie linke do przodu a kij latwo sobie radzi z przeciazona linka. Reszta testow juz nad woda za miesiac.
Użytkownik Darecki72 edytował ten post 13 kwiecień 2014 - 22:38
#980 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2014 - 15:31
Witam,ostatnio byłem z kolegą na rybach , który posiada nowy zestaw z vision Pike.Porzucałem sobie tym zestawem i powiem że wrażenia bardzo pozytywne.Zestaw bardzo lekki,rzuca się daleko nawet dużymi muchami.Sam zastanawiam się nad kupnem tego zestawu.
Użytkownik lucekfish edytował ten post 19 kwiecień 2014 - 15:37
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych