Moja wydumka.
Założenie było aby kupić przyczepkę towarową która się w domu przyda przyda.
Konstrukcja z tego co miałem w domu (po za deskami kompozytowymi 2 sztuki 49zł). Kółka pompowane wydawały mi się za wysokie dlatego użyłem starych rolek od tyczki. Całość jest demontowana w jakieś 4 minuty. Wszystko siedzi na otworach oryginalnych z przyczepki (jest nówka nie chciałem tracić gwarancji robiąc nowe otwory).
Sory za jakość kręciłem sam kamere trzymając w zębach...
Zakończyłem projekt. Przyczepka uchylna Zasław. Zdjęte burty, w ich miejsce demontowalny stelaż z profili 4x4. Na cybantach płozy na ceownikach stalowych, na nich legary modrzewiowe obite osławioną wykładziną na dywaniki. Uchylna przyczepka pozwala na samodzielny załadunek - zrezygnowałem z montażu zakupionej wyciągarki. Kółka, po których "wtacza" się ponton okazały się odrobinę za małe i ich przydatność nie jest obecnie wielka Jakaś resztka hammerite dla jakiejkolwiek ochrony przed rdzą.
Oczywiście że by się zniszczyła, jakiekolwiek kółka i rolki umieszczone pod podłogą to nieporozumienie, dlatego muszą być pod burtami i być odpowiednio duże
Na mojej nowej lewetce Bush crab 330 wygląda tak...jest bardzo nisko i o to mi chodziło bo często jak się wodujemy na płytkiej plaży to już robi się pewien problem zrzucenia wysoko zawieszonego pontonu....napewno muszę dodać minimum plandekę pod ponton i na końcu rolki ale już takie posiadam szerokie do drabin sto zamysł jest...teraz pozostaje zmiana samochodu bo na obydwu mam hak na 600kg a lewetka mimo że przyczepka lekka to 750kg....na szczęście taki zamysł był zmiany rdzewiaka na jakieś 4x4....choć przyznam, że jak widzę listę mocy haków w samochodach to rozpiętość jest ogromna ... Micra może ciągnąć 500 kg a Zafira 610 kg....także wypady koło domu póki czegoś nie zmienię....nie ma lekko ....
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
A ja własnie zakupiłem takie coś:
Będzie na niej jeździł ponton 4,3 m
Panowie jak wrażenia po użytkowaniu ? Sam się zastanawiam na przyczepką i chyba najbardziej przemawia do mnie właśnie niska przyczepa trochę zmodyfikowana (np. z takim zestawem rolek jak na ostatnich zdjęciach) aby była też jednak przydatna do przetransportowania czegoś więcej aniżeli tylko pontonu bo przede wszystkim nie mam gdzie trzymać dwóch przyczepek.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 27 sierpień 2019 - 19:52