http://www.wnpsuski.pl/podlodziowe/
Mam i polecam,rozpisywał się nie będę o walorach- amortyzatory i resory są
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 marzec 2015 - 20:52
http://www.wnpsuski.pl/podlodziowe/
Mam i polecam,rozpisywał się nie będę o walorach- amortyzatory i resory są
Napisano 31 marzec 2015 - 20:53
Kupiłeś u nich bezpośrednio czy z przesyłką. Jak wyszło cenowo pod dom.
wyżej edytowałem post
Napisano 31 marzec 2015 - 21:01
Raffaello - firmę znam, a teraz jaka cena ???
Napisano 01 kwiecień 2015 - 08:49
wyżej edytowałem post
Przeoczenie. Szybciej odpowiedziałeś jak zapytałem
Napisano 01 kwiecień 2015 - 17:47
Użytkownik Dano-G edytował ten post 01 kwiecień 2015 - 17:48
Napisano 03 kwiecień 2015 - 08:03
Raffaello - firmę znam, a teraz jaka cena ??
Teraz nie wiem,pięć lat temu chyba?2900zł lub 3000zł zapłaciłem i nie żałuje
Użytkownik Raffaello edytował ten post 03 kwiecień 2015 - 08:05
Napisano 04 kwiecień 2015 - 06:12
Napisano 04 kwiecień 2015 - 06:44
I bardzo dobrze Daniel. Czekam na opinie z pierwszej jazdy, jak ta przyczepka się zachowuje, czy myszkuje na drodze i jak sprawuje się na drodze i ważne wodowanie. Chętnie bym powiedział nie pij, na ale to święta, tydzień w tą tydzień w tamtą można poczekać na opinie.
Wesołych Świąt życzę.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 09:01
A obiecane fotki?
Napisano 04 kwiecień 2015 - 09:19
Może niech nie robi na razie , nie będą ostre . Pije , ale jak przestanie pewnie zrobi .
Napisano 04 kwiecień 2015 - 13:23
Nie piję:-). Wczoraj dziabnąłem. Na razie ogarniam jakieś świąteczne rzeczy jako pasażer i tak za dwie godzinki wrzucę fotki.
Wysłane z mojego GT-I9515
Heh... Jedno nieostre
Podpory jeszcze nie wyregulowane tak dokładnie - jeszcze widzę tam pole do poprawy, więc jak będzie czas to się wezmę i ogarnę.
Środkowe rolki przy moim pontonie są póki co bezużyteczne, ale jak przedłużę te płaskowniki, na których są zamocowane, powinno zadziałać.
Tylna belka jest schowana na maxa i tam jeszcze jest duuużo do wyciągnięcia.
Tak przy okazji - numery na pontonie robione farbą, o której w kilku wątkach rozprawialiśmy. Po kliknięciu na fotkę odeśle Was do Imageshack i fotek w dużej rozdzielczości.
Myślę nad zmianą tej podpory, o którą opiera się dziób pontonu - jest do łodzi i lepsze by było coś, co pasuje lepiej i jest półokrągłe.
No i w instrukcji mojego Busha kazali nie ciągać tylko za przedni uchwyt, a zrobić połączenie tego przedniego z dwoma bocznymi, żeby rozłożyć siły bardziej równomiernie - prosty temat, ale też zrobię dla spokoju.
Użytkownik Dano-G edytował ten post 04 kwiecień 2015 - 15:11
Napisano 04 kwiecień 2015 - 15:18
A te płozy nie lepiej jakby były odwrotnie i trzymały balon?
Napisano 04 kwiecień 2015 - 15:22
nie wiem
Nie mam doświadczenia i nie wiem, czy da się je odwrócić. Konstrukcja tej belki, do której są przymocowane jest chyba taka, że jak je odwrócę, to i tak będą w takiej samej pozycji Sprawdzę przy okazji.
Mój Favorit też jest mocno szeroki i ledwo wjeżdżam do garażu - po bokach zostaje mi zaledwie po 2 cm.
W balonie jest powietrze, a jak opiera się tak jak teraz, to znowu na belkach leży podłoga.
Użytkownik Dano-G edytował ten post 04 kwiecień 2015 - 15:25
Napisano 04 kwiecień 2015 - 15:44
Dano ile ma twój Bush?zamówiłem też tą przyczepkę do mojego Kolibri 450 i widzę że może być za mała.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 15:52
420 cm
Ale na długość z tyłu jeszcze się dużo wysuwa belka - jeszcze lekko 50 cm jest rezerwy
szerokość 203 cm
Myślę, że Twoje Kolbiri się zmieści Zwróć uwagę, że płozy jeszcze wystają około 15 cm z tyłu za mój ponton.
Użytkownik Dano-G edytował ten post 04 kwiecień 2015 - 15:58
Napisano 04 kwiecień 2015 - 16:21
Witam,
Koledzy poradzcie proszę , lepsze płozy czy rolki ? do przewozu i wciągania.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 16:51
doświadczenia nie mam, bo i skąd, skoro dopiero kupiłem.
Wziąłem płozy, bo rolki widziałem u kolegi i nie bardzo to pasowało. Jest też wątek o przyczepkach do łodzi i tam finalnie wyszło, że taki zestaw: rolki na środku, a płozy do podtrzymania jest niby najlepszy. Logika podpowiada, że płozy - podparcie pontonu na dużej powierzchni vs rolki i styk w zasadzie punktowy.
Życie pokaże.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 18:07
Ile mierzy całty ten stragan? Wejdzie do garażu 4,80?
Napisano 04 kwiecień 2015 - 21:18
Dzięki Dano,mam jakieś doświadczenie w przewozie pontonu na przyczepce,bo przez ostatnie 3 lata tak woziłem mojego Kolibri 450.Niestety przyczepka nie była moja,i postanowiłem nabyć swoją .Płozy to najlepsze rozwiązanie i podparcie podłogi tak jak to zrobił Dano jest optymalne.Rolki kilowe podpierające kil niestety nie dadza rady,jeżeli masz pompowany kil i oprzesz go na rolkach to podłoga w pontonie się wybrzuszy lub odkształci na zawsze .Można spróbować to wypośrodkować i będzie ok.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 21:23
Zyga tylko płozy,rolki plus pasy transportowe to zły pomysł.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych