Jakie są Jarku wymiary tej osy ? Ja mam taki pomysł co do metody spiningowej - daj kulkę styropianu na hak, przeciągnij ją tak (maksymalnie do zatrzymania się na przynęcie) ażeby jak najmniej stracić na jego właściwościach zacinających - to raz. Dwa: za pomocą igły przeciągnij 2 kulkę styropianu ( ta może być ciut iwiększa) na żyłkę. Osę podepnij do czeburaszki 1 gr i kulkę styropianową, która jet naciągnięta na żyłkę obniż do momentu zetknięcia się jej z czeburaszką. Zestaw może wydawać się dziwny ale przy małych, dostępnych w różnych kolorach, kulkach styropianowych warto przetestować taki system w wolnej chwili. Albo wyślij mi i ja to zrobię. Masz mój adres.
Dłubanina Szymanka
#201 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2016 - 08:05
#202 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2016 - 16:52
TomeKogutPosted Yesterday, 22:02
A Robert Crocker pytał dokładnie o ,, Jarku, tu nie chodzi o kwestię zatapiania przynęty a o jej wyekspediowanie kijem spinningowym ,, ...Wyekspediować... czyli wysłać... na polski język wędkarski ,,podać przynętę,, w tym przypadku spinningiem... Gra słówek i półsłówek,.. Tak, czy siak...Jarku ,,chapeau bas,, dla twoich mikrusów...
Tomek dzięki za słowa uznania dla mojej dłubaniny
Gwoli ostatecznego wyjaśnienia kwestii " wyekspediowania" przynęty spiningiem. Robert zadał pytanie :
Robert Crocker
Posted Yesterday, 11:17
Zbliżamy się do sedna. Chyba, że piankowa i odpowiednia gramatura czeburaszki. Pozwoli to ją wyekspediować i pozostawić na powierzchni. No tak czy nie ?
Odpisałem że czeburaszka zatopi piankową imitację a nie że nie da się jej"wyekspediować" Dla mnie sens pytania Roberta był taki : Możliwość podania przynęty z jej równoczesną prezentacją na powierzchni wody. Tyle w temacie
#203 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2016 - 22:43
Dla mnie sens pytania był identyczny..
,,Jarek ! Jak myślisz jakby się te osy sprawdziły przy spinningu dociążone 1-1,5 gr czeburaszką ? każdy spinningista wie, że nie połowi przynętą muchową, tym bardziej sucharem... więc pyta jak takowa przynęta zachowa się pod obciążeniem?? Więc podpisałem się pod tematem, iż można połowić taką przynętą bez zbędnego dociążania,.. Bo tak łowiłem pstrągi w naszych górskich potokach - przez lata... podpiąłem filmik... można taką pianką połowić strzałem z kija,.. zwłaszcza gdy taka pianka napije się troszkę wody... staje się o wiele cięższa i strzelanie z takiej oski mokrej na potoku to czysta poezja... Pisałem że muszą być spełnione pewne kryteria, szybki kijek, cienka linka, i jak wspomniałeś bez wiatru... nie brałem go pod uwagę, ponieważ łowiłem tak - tylko i wyłącznie na potoku,.. osłonięty skałami i wszelaką roślinnością nad głową,.. jest tam zupełna cisza...tylko szum przelewającej się krystalicznie czystej wody,,,... I możemy tylko dumać, co też myślał Robert zadając te pytania,.. ja to odczytałem tak a nie inaczej i jeśli odczytałem źle, to szczerze przepraszam...
#204 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2016 - 09:46
Tomek nie za co przepraszać, a i "kruszyć kopii" nie będziemy Wszystko wyjaśnione - finito
#205 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2016 - 06:46
Jarku. Czy masz możliwość zrobienia tych robaków, które mi wysłałeś pod czeburaszkę w rozmiarze ok 2,5-3 cm ?
#206 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2016 - 21:48
Czyli większych od tych które teraz masz czy mniejszych ?
#207 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2016 - 21:52
Mam zupełne mikrusy, te maleństwa. A myślę o czymś takim ok 3 cm pod czeburaszkę na okonia, klenia ...
#208 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2016 - 17:11
Między piankowcami na powierzchnię coś bliżej dna pod czeburaszkę - haki #6
- Artech, joker, stoner i 9 innych osób lubią to
#209 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2016 - 17:46
Bingo Stary !
#210 OFFLINE
#211 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 06:50
No zobaczymy co z tego będzie
#212 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 10:58
Z cyklu "warzywa i owoce" Latem na łąkowe odcinki rzeczek będą jak znalazł. Haki Gamaki #8 i #4
- Artech, joker, nowwwak i 8 innych osób lubią to
#213 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 12:50
Cuda za cudami, wszystko jak leci
- szymanek69 lubi to
#214 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 13:31
Dzięki Część pływaków na Twoje rewiry Jeszcze tylko jętka, chrust i finito
- grzegorzp lubi to
#215 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 14:11
no to muszę się zmobilizować i wybrać nad wodę poustawiać co nieco
#216 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 15:25
To jeszcze : Black or White ?
- joker, nowwwak, grzegorzp i 1 inna osoba lubią to
#217 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 16:54
Jarku świetne. Jakiego materiału użyłeś na skrzydełka?
#218 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 17:17
Dzięki Od spodu krystal flash rainbow, sarna naturalna oraz wąż strażacki - czyli wewnętrzna, gumowana jego część
- joker i peekol lubią to
#219 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 18:54
Chodził mi właśnie o ten wąż strażacki. Ludzie to mają pomysły
#220 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 19:19
Genialne, czegoś właśnie szukam na skrzydła do nowego real chrabąszcza, ale skąd tu wziąć wąż strażacki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych