Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Czy to oryginalny fenwick?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 19 lipiec 2015 - 07:20

Mnie zastanawia dlaczego ma budzić wątpliwości dodatkowa naklejka, skoro logo firmowe (jak sądzę) jest OK? 

Tu nie czuć jakoś analogii pomiędzy: 

mam adidasy czy adldasy

czy 

Haysoon- przypadkiem nie mylić z Harrison

Użytkownik popper edytował ten post 19 lipiec 2015 - 07:20

#22 OFFLINE   BOSMAN 76

BOSMAN 76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 387 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 19 lipiec 2015 - 07:47

Mam kilka tych kijków i jestem zadowolony, każdy z nich opisany dobrze, rybki zaliczone, leżą mi w ręce. To tylko moje zdanie.

#23 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 19 lipiec 2015 - 08:23

No chłopaki, czas zabrać głos w tej sprawie, skoro otworzyłem ten wątek i jest zainteresowanie.

Otóż, ktoś w wątku zapytał o pochodzenie kijka. Kupiłem go od pewnego marynarza (kumpla wędkarza). Często pływa po morzach i zakupił go jakoby będą w rejsie u wybrzeży Ameryki.

Zaintrygował mnie ten napis i tyle. Wykonanie idealne, no może jak dla mnie troszkę za dużo lakieru na mocowaniach przelotek. Idealna praca szczytówki, szybka do bardzo szybka akcja  oraz duża moc w dolniku.

Jak zwykle w kijach "amerykańskich" c.w. jakby zaniżony, tzn. śmigałem główkami (kogutami) 25g i 30g i nie widziałem specjalnego problemu. Powiedzmy, że przy 30gr sam byłem lekko ostrożny, ale przy 25g zapinałem ile podpinałem pod patyk i śmig.

Kijek wytarmosił już sandacza. Jak dla mnie rewelacyjny.

Powiem całkowicie szczerze. Nawet jeżeli jest to jakaś podróbka, o czym może świadczyć ta literówka w napisie serii to ja i tak jestem mega zadowolony. Wykonanie w każdym detalu perfekcyjne i tyle.

Po co przepłacać

Chciałem się tylko dowiedzieć coś o tym konkretnym kijku, ponieważ takiej specyfikacji (oznaczenia blanku) nie ma rynku europejskim, ale jak zapewne znawcy fenwicków wiedzą, rynek amerykański oferuje 3 razy więcej modeli niz to co idzie na Europe.

Za te pieniądze szczerze polecam.

pozdrawiam

tomek

witam!

jak Ci kij pasuję to nie ma tematu. 

niewatpiwie jest to podróbka, sam fenwickami nie łowię ale widzaiłem chyba wszystkie na rynek usa. 

inna czcionka inne omotki. byka w nazwie pominę.

tak czy inaczej powodzenia z kijem

• Guzu i popper lubią to

#24 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 19 lipiec 2015 - 10:21

witam!

jak Ci kij pasuję to nie ma tematu. 

niewatpiwie jest to podróbka, sam fenwickami nie łowię ale widzaiłem chyba wszystkie na rynek usa. 

inna czcionka inne omotki. byka w nazwie pominę.

tak czy inaczej powodzenia z kijem

Ale może blank ten sam a to chyba najważniejsze w kiju.  Całą resztę można zawsze poprawić, zwłaszcza jak kijek kupiony za śmieszne pieniądze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych