Witam Szanowne grono. Tak sie zlozylo, ze przyszło mi popracować troche na Bornholmie, a jako ze przyjechałem autem to zabrałem kija, troche przynęt i neopreny. Troche przeszperałem juz forum w poszukiwaniu informacji, wiec jakis punkt zaczepienia mam, aczkolwiek wole dopytać. Mieszkam w Gudhjem, wiec które miejsce proponujecie na niedzielne wedkowanie? Niestety mam mozliwosc powędkować tylko w niedziele, bo od pon do soboty po 12h w pracy. Wiem ze okres styczeń luty nie jest zbyt szalowy na łowienie troci w morzu ze względu na temp wody, ale jak poprobuje kilka godzin pobrudzić w niedziele to tylko na zdrowie mi to wyjdzie dodam ze jestem początkującym wędkarzem morskim jak i trociarzem - dotychczasowe przygody mialem na kilku pomorskich rzekach jak i troche w Szwecji i w Norwegii. Jeżeli chodzi o przynęty - cos konkretnego proponujecie na ta pore roku i temp wody? Niestety mam tylko żelastwo. Spindolino przywiozę na kolejny przyjazd w lutym.
Trocie na Bornholmie
#61 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2024 - 19:51
#62 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2024 - 20:21
#63 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2024 - 20:27
#64 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2024 - 07:40
#65 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2024 - 20:58
- madzo89 lubi to
#66 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2024 - 20:01
Rybakaw - dzięki za podpowiedz. Dzisiaj bylem troche porzucać ale bez dotknięcia, natomiast plusem z tej wyprawy było to, ze spotkałem dwóch wędkarzy łowiących na muche w Tejn. Mysle ze przy kolejnym moim przyjeździe sprobuje tam od razu, ale lepiej sie przygotuje z przynętami - a i woda juz w lutym powinna być cieplejsza. Dzięki raz jeszcze
#67 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2024 - 08:32
a i woda juz w lutym powinna być cieplejsza. Dzięki raz jeszcze
W lutym to woda będzie najzimniejsza. Lekkiego wzrostu temperatury można oczekiwać w pod koniec marca.
#68 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2024 - 21:01
Ryby na wyspie łowione są prawie przez cały rok, a świadczy o tym ich lokalny informator, w którym jest trochę informacji:
https://www.din-fang...orside/fangster
#69 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2024 - 10:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych