#641 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2016 - 08:45
Jestem ciewkaw ile w tej rzeczce pływa jeszcze tych "niecmokanych".
Moze licząc na całusa wlasnie dlatego dają sie skusić.
Nigdy nie całowałem (chyyyyyba) ryb ale widziałem że ani razu nie wycierałaś swoich ust ze ... śluzu. Chyba że "na mokro" i przy dobrym "zabezpieczeniu" ust nie zostaje na nich.
Okularki powieś sobie na sznureczku lub gumce bo na Sanie już dawno by popłynęły podobnie jak moje. I po ... okularkach.
Pozdrówko.
Czekamy na filmik jak na "wiewiórkę" łapiesz dziadka ktorego bedziesz bała sie pocałować.
#642 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2016 - 23:47
))) niejeden dałby się nabić na zadziorową kotwicę wielkości 20/0 byle by tylko potem móc się znalezć w Eluskowym podbieraku no i oczywiście liczyć na całusy przed uwolnieniem. Śliczny klenior, zdjęcie z podbierakiem MEGA !! No i dodatkowe gratulacje za połów najbardziej piękną metodą tak dużej ryby. Sucha muszka na meleńkiej rzeczce i do tego taki okaz - to jest kwintesencja wędkarstwa.
#643 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2016 - 00:45
Cześć, przesada ja tylko 2/0 no może 3/0 co najwyżej bym zniósł))) niejeden dałby się nabić na zadziorową kotwicę wielkości 20/0 byle by tylko potem móc się znalezć w Eluskowym podbieraku no i oczywiście liczyć na całusy przed uwolnieniem. Śliczny klenior, zdjęcie z podbierakiem MEGA !! No i dodatkowe gratulacje za połów najbardziej piękną metodą tak dużej ryby. Sucha muszka na meleńkiej rzeczce i do tego taki okaz - to jest kwintesencja wędkarstwa.
Tomek
#644 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2016 - 20:00
Ela przysłała swoje niezwykłe przynęty na konkurs "Opis miesiąca".
W imieniu redakcji portalu, oraz pierwszego laureata, bardzo dziękuję!
http://jerkbait.pl/t...a/#entry1974865
- Del Toro, BOB, kmb i 2 innych osób lubią to
#645 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2016 - 19:21
3 księżyce w mosiężnej odsłonie 4,5 cm / 4,5 g
- popper, Del Toro, BOB i 4 innych osób lubią to
#646 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2016 - 12:17
Mój kleniowy strumyk pomaleńku szykuje się do jesieni. Chciałam wykorzystać ostatnie ciepły dni i połowić jeszcze na suchą muszkę. Był więc szybki ( dobre sobie 3 godziny w samochodzie ) wypad. Kleniki już pomaleńku zmieniają swe miejsca żerowania. Coraz mniej jest ich na płyciznach, letnie miejscówki zaczynają być puste. Wreszcie mogą odetchnąć kiełbiki, które najwyraźniej boją się kleniorów i unikały wcześniej miejsc przez nie zajmowanych. Jak zwykle muchówka w klasie 5 AFTMA pływający sznur przypon z dwu żyłek: 0,45 mm i 0,20 mm ( nie lubie przyponów gotowych sklepowych ) Duża i cieżka sucha mucha musi być katapultowana przez przypon wiec ta 0,45 mm jak najbardziej mi się sprawdza. Po przejściu rzeczką około 1 km zaczęły się wreszcie kleniowe stanowiska. Wolny uciąg krystalicznie czystej wody daje wgląd na to co żyje przy dnie, kiełbiki, małe cierniczki, masę narybku jazio-kleników, żabki, pełno wszelakiej maści chruścików itd. no i ciekawa sprawa latały duże żółte jętki. Chyba majówka tyle tylko że jakaś taka spóźniona, no cóż w przyrodzie zdarzają się anomalie. Dla przykładu - alkoholizm wśród ptactwa ( jest już pierwsza ofiara śmiertelna latania na podwójnym gazie na mojej działce , szpaczek za dużo najadł się konkretnie procentowych winogron i nie wyrobił się przy omijaniu mojego domu, niestety śmierć na miejscu ) Wracając do kleni pierwszy naprawdę głębszy dołek , podałam dużą imitację chruścika i oderwał się od dna taki około 50 cm, skierował się w stronę muchy, tuż przed nią zwolnił i począł ją obwąchiwać dosłownie trącał ją nosem. Wydawało mi się że otworzy ten swój pyszczek i muszka wleje się do niego razem z pół litrem wody, ale nie .. nie tym razem. zrobił gwałtowny zwrot i dał nura z powrotem do dołka. Podobnie była na następnym zakręcie rzeczki, tym razem ciut większy klenik zrobił tuż przed muchą młynka i dał drapaka. Już myślałam że jest coś nie tak , może został zapach ludzkich łapek na muszce, cholera wie ? Przy następnej miejscówce którą ochrzciłam mianem " kleniowej zatoki" sytuacja wyglądała już ciut inaczej. Owszem było obwąchiwanie w końcu pyszczek się otworzył i zassał chruścika. Oj co się potem działo. Kopnięcie w wędkę, to nie spinning gdzie żyłka coś tam amortyzuję, tu sztywny sznur od razu przekazuje całą energię ucieczki na kij i pośrednio na moje ramię, Ale te kleniorki to silne ryby. Szalał szalał i jeszcze raz szalał. Podebranie i odłożyłam go na parę chwil zanurzonego w podbieraku w podwodne zielsko. Uspokoił się , wystarczy że poczuł że jest w wodzie i ma pełno zieleniny wokół siebie i siedział jak trusia. Dalszy ciąg akcji widać na filmie. Miłego oglądania.
- wujek, Maraky, salmon1977 i 9 innych osób lubią to
#647 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2016 - 16:21
#648 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2016 - 08:14
Fajna rzeczka, ryby i łowienie
#649 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2016 - 18:47
Ogłaszam konkursik dla posiadaczy moich przynęt:
Za najpiękniejsze zdjęcie ryby złowionej na moja przynętę.
Do wygrania 10 dowolnych przynęt z mojego arsenału w tym prototypowe obrotówki w których już się sama zakochałam
Dodatkowo kalendarz Eluskowy na rok 2017 tak więc jest o co walczyć
Zdjęcia można umieszczać w moim wątku i na moim fanpage FB https://www.facebook...rzynetyeluska/
Konkurs trwa do 1 Stycznia
Od lewej strony :
Aglio podobna nazwałam ją Rosa na cześć najpiękniejszych kwiatów poza gardenią jaśminowatą o ile wam to coś mówi ,ta to akurat wielkość 1
mam też "0" a "2" w przygotowaniu. Ta na zdjęciu jest w wersji z łuską , ale są też i z innymi motywami
Następna od lewej to "Shaman" wielkość "1" kolejna to także Szaman w zasadzie Szamanik bo to własnie wielkość "0" i następne to już prawdziwi azteccy Szamani wielkość "2" w przygotowaniu "3"
niektóre obrotówki mają wolframowe korpusiki - masakra z obróbką ( obraził się na mnie mój znajomy tokarz po kilku próbach toczenia tego kosmicznie ciężkiego metalu ) mam dla siebie tylko kilka szt. i więcej chyba nie będzie. - PRZY OKAZJI JEST KTOŚ NA FORUM KTO BY MÓGŁ MI TROSZKĘ POMÓC Z TOCZENIEM KORPUSIKÓW? najchętniej jakby posiadał np. małą maleńką tokareczkę CNC - plik z rysunkami z autocada bym wysłała mu na meila .
blaszki testowałam w lipcu i sierpniu skusiły masę kleników okonków i pstrążków oraz kilka szczupaczków.
Wagi blaszek będą różne zależne od wagi korpusików
- popper, zahar, Kathir i 9 innych osób lubią to
#650 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2016 - 19:26
To już chyba drugi raz pozostawiam ocenę Twoich wyrobów ... bez komentarza
Mam natomiast jedną wątpliwość: jak można coś takiego wrzucić do wody?!
- trout master lubi to
#651 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2016 - 20:14
To już chyba drugi raz pozostawiam ocenę Twoich wyrobów ... bez komentarza
Mam natomiast jedną wątpliwość: jak można coś takiego wrzucić do wody?!
Będzie tego na setki nie ma co się żałować,więc jak ktoś będzie miał ochotę to nawet może z nimi robić kule zanętowe
- trout master lubi to
#652 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2016 - 22:12
Fota nr 2 brawo
Klenik bajka i te czerwone paznokiety
#653 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2016 - 22:16
Fajna rzeczka, ryby i łowienie
A Eluska to co??? Nie fajna?
Powinno być:
Fajna Eluska, ryby i łowienie.
#654 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2016 - 08:00
- Kuballa44 i Eluska lubią to
#655 OFFLINE
#656 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2016 - 15:30
Cudny wykon. Najpiękniejsza wędkarska biżuteria.
Eluś.
Pisz do kolegi Pluszszcz. Zna sie na tytanie wiec i wanad może obrobi.
Jest tu jeszcze kilku innych robiących na CNC. Musisz jednak napisać w innym dziale, może "KUPIĘ/ZAMIENIĘ".
Tak 3maj!!!! Pomysłów widzę że ci nie brakuje. :*
- BOB, Franc i Eluska lubią to
#657 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2016 - 21:14
Użytkownik krzysiek gżybek edytował ten post 30 wrzesień 2016 - 21:18
- Eluska lubi to
#658 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2016 - 21:31
Moja nowa retro bansóweczka do 3 t pod kolor obrotówek
Obrotówko kolczyk sygnaturowany,będą takie obrotóweczki w rozmiarach od 00 do 3
- womaly23, godski, Roberto i 4 innych osób lubią to
#659 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2016 - 22:00
Uważaj dziecko bo takie prądy nie pieszczą!!!
Kolczyk-skrzydełko świetne. Zarowno kolorystycznie jak i ciekawy wzorek.
Użytkownik trout master edytował ten post 30 wrzesień 2016 - 22:02
#660 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2016 - 22:07
Noooo szacun za to, że dostrzegłeś jakieś kable, tablicę (korki) ... ja dopiero teraz to zauważyłem
Użytkownik BOB1 edytował ten post 30 wrzesień 2016 - 22:08
- deejaybialy i Paavo lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych