Z braku laku ja testuję nawet i 6x0 i 7x0 wędką do 15 g cw . Nie mam kijka do UL . I coś mi się zdaje że wcale bliżej nie rzucam tym zestawem niż gdyby to był jakiś super UL kijek. Najważniejsze to na full nawinięta plecionka. Druga sprawa : nieraz plecionka się "klinuję" na szpuli np. po jakimś zaczepie itp. albo jak zmienie przynęte na woblera co stawia spory opór i znowu zmieniam na mikro obrotóweczkę. Właśnie wtedy klinuję się plecionka w zwojach i rzuty są sporo krótsze. Odwijam ręcznie 10-20 m i lekko nawijam - pomaga.
Trzecia sprawa to agrafki z krętlikami.
SPINWAL nr bodajże 23 lub 24
i jest ok.
Następne moje projekty i zadania to :
jeszcze bardziej dopracować
Rosę nr 000 oraz 00000
Wrócę do starego modelu Rosu nr 1 bo się okazuję że jest super swietna i ma olbrzymi potencjał. ( trochę ma zaniżoną rozmiarówkę , stary model Rosy ten na którym był Reksio jest ciut większy niż normalne nr 1 )
Obrotówka boleniowa. 2 wielkości
Mikro wahadełka . I tu mam już konkretne wytyczne od speców co łowią z podbicia LESZCZE !!!?? jazie klenie i (pstrągi????!???) na wahadełka. Swoją drogą ja nigdy nie kładłam wahadełka na dnie pstrągowej rzeki bo tam gdzie łowię to by było równoznaczne z jej zerwaniem.