Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
303468_3703236512287_325962020_n.jpg 34,06 KB 131 Ilość pobrań
PoZdRo
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 maj 2015 - 16:30
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
303468_3703236512287_325962020_n.jpg 34,06 KB 131 Ilość pobrań
PoZdRo
Napisano 26 maj 2015 - 16:35
W zeszłym tygodniu przez 15 minut ciągałem na boleniowym sprzęcie suma... czasem jakieś tam doznania jednak są...
Poza tym Łukasz, ten woblerek jest ZDECYDOWANIE zbyt duży... na morze raczej... w Warcie, co wiadomo nie od dziś, łowi się na ziarnko maku, mgłę itp. przynęty, a nie tam jakieś megalodony zakładasz.
Napisano 27 maj 2015 - 07:02
Użytkownik jasiek17047 edytował ten post 27 maj 2015 - 07:04
Napisano 27 maj 2015 - 19:40
W poznaniu jest taki zbiornik na Malcie, chyba tam jakieś ryby powinny być
Tam nie wolno łowić. Ale rybcie ładne są.
Napisano 27 maj 2015 - 21:07
No nie wiem w niedzielę byłem na 2 turze IMO w Poznaniu na "betonach" i byłem świadkiem jak kolega złowił szczupaka 91,8 cm także jakieś tam rybki są - mnie bolek spadł niestety
Napisano 27 maj 2015 - 21:48
Napisano 27 maj 2015 - 21:52
A tam nie ma doznań. Są, są niesamowite doznania etyczne jak się widzi gości z 4 gruntówkami i do tego spinningujących. To doznania nagminne. Są też doznania estetyczne, znacznie rzadsze, w postaci ryb dogorywających w piachu. Doznania rzadsze, bo i z rybami tak sobie. Ponadto doznania lingwistyczne, gdy się słucha kolesi ze Śródki, szczególnie w kwietniu, gdy zwróci się uwagę, że klenie na 10 cm gumę biorą słabo. Itd, itd.
Napisano 27 maj 2015 - 22:00
kolega złowił szczupaka 91,8 cm
Niesamowite, długość ryby z dokładnością do jednego miejsca po przecinku.
Napisano 28 maj 2015 - 00:07
Eee tam, gadanie. W Poznaniu są (były?***) ryby, nawet na "betonach". Wystarczy wstać wcześnie, iść w śroku tygodnia albo dobrze poszukać na obrzeżach miasta. Tam łowiłem swoje największe jazie, regularnie klenie, zdarzały się sandacze. Nie były to przypadkowe ryby. Ot, Warta jest kapryśna i trzeba jej poświęcić sporo czasu.
*** nie mieszkam już w Poznaniu ponad 3 lata, ale nie sądzę, żeby zmieniło się aż tak wiele...
Napisano 28 maj 2015 - 09:53
Eee tam, gadanie. W Poznaniu są (były?***) ryby, nawet na "betonach". Wystarczy wstać wcześnie, iść w śroku tygodnia albo dobrze poszukać na obrzeżach miasta. Tam łowiłem swoje największe jazie, regularnie klenie, zdarzały się sandacze. Nie były to przypadkowe ryby. Ot, Warta jest kapryśna i trzeba jej poświęcić sporo czasu.
*** nie mieszkam już w Poznaniu ponad 3 lata, ale nie sądzę, żeby zmieniło się aż tak wiele...
Arku,Warta owszem kaprysna,tyle że tego określenia można użyć wobec każdej dowolnej rzeki czy rzeczki.
Co do betonów nie będę się wypowiadał w ogóle,nie lubię takich okoliczności przyrody i raczej w nich nie łowię.Natomiast co do obrzeży miasta,tam właśnie bywam najczęściej,w dół czy w górę rzeki i moim zdaniem choćby te trzy lata o których piszesz dużo zmieniły,niestety wcale nie na dobre.Owszem,trafi się jeden czy dwa dobre dni w roku kiedy się fajnie połowi(zaznaczam że moje doświadczenia dotyczą głownie kleni i jazi,za nimi najczęściej chodzę).Z roku na rok jest mniej ciekawie,dla mnie w tej chwili już kleń 40+ staje się wydarzeniem,jeszcze pare lat temu był codziennością niemalże.Roboczogodzin nad rzeką faktycznie mniej niż kiedyś ale nie aż tyle mniej żeby robiło to tak wielką różnicę.Sprzęt lepszy,miejscówki te same-wyniki tragedia.Kiedyś łowiłem,teraz nie łowię.Nie odumiałem się chyba?Kiedy w poprzednim sezonie trafił mi się dzień z kleniem 50+ i dwoma 40+ miałem wrażenie że Pana Boga za nogi chwyciłem.A łusek po sprawianych na brzegu rybach trudno nie zauważyć.Kleń,jaż i bolek też jadalny...
Napisano 28 maj 2015 - 12:49
Niesamowite, długość ryby z dokładnością do jednego miejsca po przecinku.
Stałem koło sędziego jak mierzył szczupla i robiłem koledze zdjątko
Jest zdjątko na stronie PZW Poznań
Użytkownik invictus edytował ten post 28 maj 2015 - 12:52
Napisano 28 maj 2015 - 19:00
Invictus też byłem wtedy na betonkach na IMO. Szczupak którego złowił Pan Roman bodajże, był mega wielki ryba tam jest ,ewidentnie to widać. Miejsce ciężkie technicznie, aczkolwiek idzie łowić całkiem fajne okazy Pozdro !
Edit: Byłem na sektorze naprzeciwko Ciebie Widziałem Cię, poszedłeś w kierunku Lubonia. Pozdro !
Użytkownik Vrpona edytował ten post 28 maj 2015 - 21:02
Napisano 30 maj 2015 - 17:08
Napisano 30 maj 2015 - 19:35
Boleń ostro wali przy cybinie Chcąc połowić okonie, śmiało można polecić Odcinek do Lubonia lewy brzeg rzeki Szkoda że taki niski stan, ryby może by się więcej pojawiło gdyby poszła w górę trochę .
Napisano 31 maj 2015 - 12:43
Panowie, a próbował ktoś może z muchozolem np. na wysokości Politechniki? Widzę, że rzeka do tej metody super, trzeba tylko uważać żeby nie zakolczykować jakiejś przechodzącej obok młodej damy Słyszałem, że jest sporo sandacza i bolenia.
Napisano 31 maj 2015 - 13:07
Ciekawy i zupełnie "niemiejski" jest odcinek Warty między mostem kolejowym na Starołęce a mostem na Hetmańskiej, zwieńczony na końcu "starorzeczem" w porcie.
Napisano 31 maj 2015 - 17:47
Tak jak Mariusz mówi, na tym "niemiejskim" odcinku połowiłem okoni na IMO, z tym że same niewymiarowe Kawałek dalej, już były główeczki eleganckie
Napisano 03 czerwiec 2015 - 14:53
Napisano 08 czerwiec 2015 - 16:55
A jak z sandaczami i bolkami na Warcie? Coś gryzie?
Napisano 08 czerwiec 2015 - 18:26
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych