2. Na karcie.
Dzięki.
A jak przenieść waypointy z urządzenia na urządzenie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 wrzesień 2016 - 18:29
2. Na karcie.
Dzięki.
A jak przenieść waypointy z urządzenia na urządzenie
Napisano 07 wrzesień 2016 - 19:15
jesli sa na karcie to skopiuj z karty
Napisano 11 wrzesień 2016 - 18:08
A jeśli są na urządzeniu, to wykorzystaj program HomePort Garmina (przy okazji zrobisz sobie ich back up na kompie).
Napisano 12 wrzesień 2016 - 17:55
jesli sa na karcie to skopiuj z karty
A jeśli są na urządzeniu, to wykorzystaj program HomePort Garmina (przy okazji zrobisz sobie ich back up na kompie).
Dzięki,
Napisano 22 wrzesień 2016 - 10:08
Kilka lat zastanawiałem się czym zastąpić mojego Lowrance'a 522i GPS. Wkurzał mnie brak ergonomii (szczególnie przy zapisywaniu nowych waypointów) oraz mało precyzyjny, często gubiący fixa GPS. Dziękuję za wszystkie posty z tego wątku. Pomogliście mi zaprzyjaźnić się z nową echosondą.
W zakupionej niedawno echomap 70dv zrobiłem kilka dni temu upgrade softu do aktualnej wersji. Czy w domowych warunkach mogę jakkolwiek potwierdzić dodanie Quickdraw Contours? Jakieś uzupełnienie menu, czy inny sposób...? Chciałbym mieć pewność poprawnej instalacji oraz wstępnie skonfigurowany program przed pierwszym wypłynięciem.
Napisano 22 wrzesień 2016 - 10:56
W zakupionej niedawno echomap 70dv zrobiłem kilka dni temu upgrade softu do aktualnej wersji. Czy w domowych warunkach mogę jakkolwiek potwierdzić dodanie Quickdraw Contours? Jakieś uzupełnienie menu, czy inny sposób...? Chciałbym mieć pewność poprawnej instalacji oraz wstępnie skonfigurowany program przed pierwszym wypłynięciem.
Uruchom echo z podłączonym przetwornikiem
Uruchom jakąś kombinację z mapą wędkarską
Wejdź w menu mapy wędkarskiej
Zobacz czy jest guzik "uruchom quick draw" lub "uruchom zapis quickdraw" lub coś w ten deseń (nie pamiętam dokładnej nazwy tego guzika, a nie mam echa pod ręką)
Jak jest to quickdraw zostało zainstalowane
Przed wypłynięciem możesz sobie również poustawiać ręcznie kolory głebokości w opcjach quickdraw
Napisano 22 wrzesień 2016 - 11:16
...Zobacz czy jest guzik "uruchom quick draw" lub "uruchom zapis quickdraw" lub coś w ten deseń [...] Jak jest to quickdraw zostało zainstalowane ...
Dziękuję. Mam. Opcja w Menu to QuickDraw > Uruchom zapis...
Napisano 22 wrzesień 2016 - 13:10
Ja swoją zamiast covera zapakowałem w takie oto cudo, mieści się aku 18ah i ekran w środku, szczelnie zamknięte
Napisano 22 wrzesień 2016 - 17:25
A co to za skrzynka?
Napisano 22 wrzesień 2016 - 19:45
Ja swoją zamiast covera zapakowałem w takie oto cudo, mieści się aku 18ah i ekran w środku, szczelnie zamknięte
Jeśli to nie tajemnica to gdzie kupiłeś ?
Napisano 22 wrzesień 2016 - 21:03
Fajna sprawa, ja kupiłem w Ravenie , pasowała wymiarami idealnie.
https://www.raven-fi...l/product/3343/
Napisano 22 wrzesień 2016 - 21:08
I na priva się nie pochwaliłeś?! ... nie ładnie! masz prywatnego bana!!!
Napisano 22 wrzesień 2016 - 21:12
Robuś, dopiero to dzisiaj wszystko poskładałem do kupy zeszło mi się trochę
Napisano 24 wrzesień 2016 - 11:13
Właśnie przymierzam się do zakupu echosondy i początkowo myślałem o 91sv, ale po wizycie na stronie Garmina dowiedziałem się, że ten model został wycofany z produkcji. Są jeszcze jakieś pozostałości w sklepach, tylko pytanie, czy w tej sytuacji warto? Może jednak 92sv, który proponują mi z przetwornikiem GT52HW TM. Co ciekawe, w sklepach w których sprawdzałem różne opcje, przetwornik GT40 jest pokazywany jako niekompatybilny z 92sv
Może koledzy by coś zasugerowali? Czy warto brać 92sv z GT52HW TM, czy też lepiej zaoszczędzić +/- 1000zł i kupić - póki jest - 91sv z GT40? Różnica w cenie samych przetworników nie ma specjalnie znaczenia.
Napisano 24 wrzesień 2016 - 11:50
Napisano 24 wrzesień 2016 - 12:15
Większość tutejszych użytkowników posiada GT40, więc musi być kontabilny.
Tak właśnie wywnioskowałem z lektury forum i Garmin też podaje, że jest kompatybilny. No to jedno już wiem, a co do różnic między 91sv i 92sv? Zastanawiam się, dlaczego ten pierwszy został wycofany z oferty Garmina? Za tani był?
Napisano 24 wrzesień 2016 - 12:56
Jest kompatybilny. Ja bym brał 91SV + GT40 a za resztę dobry młynek lub wiele browarów.
Chyba że Panoptixa będziesz chciał instalować. Wtedy 92 + GT40.
Napisano 24 wrzesień 2016 - 13:06
Dzięki @godski
Właśnie czytałem Twoje wypowiedzi w wątku o Garmin Striker odnośnie przetwornika GT52 i chyba odpuszczę tę wersję na rzecz GT40. Szkoda w sumie, bo GT52 można wygodnie zamontować pod silnikiem, a z GT40 będe musiał kombinować, no, ale jeżeli różnica stożka jest aż tak dotkliwa jak piszesz, to trudno, coś się wymyśli z mocowaniem.
Napisano 24 wrzesień 2016 - 13:09
Moc, kąt stożka i nawet kabel jest dłuższy
Napisano 24 wrzesień 2016 - 13:20
Czyli postanowione. Zamawiam 91sv z GT40. Browary mnie przekonały
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych