Paweł, tylko nie wszyscy chcą wrzucać. Z wiadomych powodów.
UDOSTĘPNIAJCIE MAPY NA QUICKDRAW COMMUNITY!
Cześć, Twój post zmotywował mnie aby podzielić się batymetrią jaką mój Garmin wyrysował przez ostatnich parę miesięcy. Pływam głownie na Zegrzu, Narwi i Bugu, ale i jest tam tez kawałek Śniardw. Jestem na wodzie po parę ładnych godzin co najmniej raz w tygodniu wiec pokrycie okolic, które wymieniłem jest dosyć spore:). Znajdziecie tam bardzo dokładne mapy dołków na Zegrzu, dorzecze Bugu, okolice mostów i bezpieczne do pływania trasy. Mapy właśnie wrzuciłem, więc będą dostępne do ściągnięcia na stronie za jakiś czas.
Chciałbym aby więcej z nas, posiadaczy Garmina dzieliło się mapami w QUICKDRAW COMMUNITY. Dziwię się, że tak nie jest, kupując nawigacje z sondą za parę ładnych $ na pewno każdy chciałby korzystać z dokładnych map, które umiliłby czas spędzony na wodzie i wędkowaniu. Garmin poza mapami jezior północnej polski np. w Blue Chart g2 vision VEU505S w cenie paruset EURO, nie oferuje alternatywy dla osób pływających na zbiornikach środkowej i południowej polski.
Jeżeli chodzi o "chytrych" na udostępnianie map na QUICKDRAW COMMUNITY to uważam, że jest to trochę śmieszne, w szczególności jeżeli chodzi o duże zbiorniki wodne, które każdy zna i do których są zrobione mapy na inne urządzenia czy dostępne w wersjach papierowych, online i itp. W przypadku Zegrza i okolic sądzę, że udostępnianie nie zmniejszy to ilości ryb. Z drugiej strony na pewno da dużo satysfakcji wszystkim co posiadają Garmin-y, a ubolewają nad brakiem map. Jestem również pewien, że użytkownicy urządzeń Garmin są dosyć mała grupą, a do tego przeważnie pasjonatami wędkarstwa. Warto by się wspierać! Użytkownicy Lowrance czy innych kompatybilnych mogą zakupić dokładną mapę batymetryczną Zegrza (MAXI MAPA) na ich plottery za około 300 zł, w tym sam czasie każdy użytkownik Garmin musi pływać i rysować...
Zróbmy razem fajne mapy na nasze Garmin-y, udostępniajmy!
Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na temat udostępniania map na QUICK DRAW COMMUNITY, jakie są za i przeciw?
Pozdrawiam,
PM