Szukam na nowy sezon zestawu, który umożliwi mi oznaczanie kursorem ryby na echu i powrót do niej na silniku dziobowym.
To są takie możliwości??! Ja czekam na zestaw, który będzie sam pływał za rybą
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 styczeń 2019 - 18:41
Szukam na nowy sezon zestawu, który umożliwi mi oznaczanie kursorem ryby na echu i powrót do niej na silniku dziobowym.
To są takie możliwości??! Ja czekam na zestaw, który będzie sam pływał za rybą
Napisano 06 styczeń 2019 - 20:23
Napisano 08 styczeń 2019 - 21:25
Witam,
potrzebuje pomocy z wgraniem map do Garmin EchoMap 72 sv Plus. Posiadam tą nawigację z wejsciem na karte pamięci, mam też mapę z garmina 73sv w pliku "TOPO_Poland_Light_v2.img" gdy wgrywam ten plik na karte i wchodzę w opcję nie moge tego wgrać do nawigacji. Nie widzi map, takjakby był to zły format . Może mi ktoś pomóc jak wgrać do tej echosondy mapę ??
Ma ktoś może odpowiedni plik do niej z mapą Polski ??
Bardzo proszę o Pomoc !
Pozdro Radek
Napisano 08 styczeń 2019 - 21:41
potrzebuje pomocy z wgraniem map do Garmin EchoMap 72 sv Plus. Posiadam tą nawigację z wejsciem na karte pamięci, mam też mapę z garmina 73sv w pliku "TOPO_Poland_Light_v2.img" gdy wgrywam ten plik na karte i wchodzę w opcję nie moge tego wgrać do nawigacji. Nie widzi map, takjakby był to zły format . Może mi ktoś pomóc jak wgrać do tej echosondy mapę ??
Ma ktoś może odpowiedni plik do niej z mapą Polski ??
Napisano 08 styczeń 2019 - 21:50
Napisano 08 styczeń 2019 - 22:44
zrobiłem, wszystko jest , ale wygląda to totalnie słabo ...
Na EchoMap 73sv mam wszystkie nazwy jezior, miejscowości , kontury jeziora. Tutaj nie mam nic, plama koloru i nagle na niej batymetria jezior które pobrałem z garmin community.
Ma ktoś możę mape TOPO Poland v5 Light lub TOPO Poland v6 Light ??
Dorzucę się tyle co trzeba
Napisano 08 styczeń 2019 - 22:49
Tu nie chodzi o to, mapa którą masz jest dobra, tylko możliwe, że urządzenie nie obsługuje. Takie są spekulacje, bo nikt tego jeszcze chyba nie sprawdził, poza tym, że starsze mapy od Garmina nie chodzą na nowych. Rozumiem, że wrzuciłeś do dobrego katalogu, czyli do katalogu GARMIN, a nie do głównego karty?
Napisano 09 styczeń 2019 - 15:18
Tu nie chodzi o to, mapa którą masz jest dobra, tylko możliwe, że urządzenie nie obsługuje. Takie są spekulacje, bo nikt tego jeszcze chyba nie sprawdził, poza tym, że starsze mapy od Garmina nie chodzą na nowych. Rozumiem, że wrzuciłeś do dobrego katalogu, czyli do katalogu GARMIN, a nie do głównego karty?
no i znowu wtopa bo miałem w głównym, wrzuciłem do Garmina i pojawiły się miejscowości i wszystko
dzięki wielkie
Napisano 09 styczeń 2019 - 16:15
Na zdrowie, przyziemniej wiemy, że OSM na Echomap Plus działa.
Napisano 09 styczeń 2019 - 16:23
Napisano 09 styczeń 2019 - 23:03
Napisano 10 marzec 2019 - 08:27
Użytkownik sum23 edytował ten post 10 marzec 2019 - 08:28
Napisano 10 marzec 2019 - 09:41
Witam.
Czy któryś z kolegów orientuje się gdzie są produkowane Echomap Plus 9SV? Pytam , bo mam obawy przed zakupem z zagranicy. Dostałem odpowiedź od sprzedawcy, że można ustawić język polski i jednostki metryczne. Obawy moje budzi cena , gdyż jest o 2000zł niższa(uwzględniłem koszt przesyłki) niż w naszych sklepach. Gwarancja niby 2 lata , choć nie wiem gdzie miałbym wysłać urządzenie w razie awarii, ale zaryzykowałbym.
Głównie mam obawy , czy w zależności od kraju produkcji parametry będą takie same , bo symbol jest ten sam. Przetwornik też ma identyczny symbol. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Jaki przetwornik? Możesz linka wrzucić?
Napisano 11 marzec 2019 - 07:03
Użytkownik sum23 edytował ten post 11 marzec 2019 - 07:03
Napisano 11 marzec 2019 - 07:20
Napisano 11 marzec 2019 - 09:09
Napisano 15 marzec 2019 - 20:24
Napisano 16 marzec 2019 - 10:08
Ciekawe, czy będzie widział (czytał) mapy zrobione w quickdraw...?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych