A czy ktoś z kolegów pomoże zidentyfikować tego wobka.
Pasuje mu dorobić ster, ale nie mam skąd wziąć wzoru.
Jeżeli ktoś mam coś takiego w całości to prosiłbym o wrzucenie nazwy twórcy lub fotki od przodu.
Dziękuję z góry za pomoc.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 marzec 2015 - 15:50
Jeżeli ktoś mam coś takiego w całości to prosiłbym o wrzucenie nazwy twórcy lub fotki od przodu.
Napisano 16 marzec 2015 - 16:31
Chyba January Pawlos ale głowy nie dam.
Napisano 16 marzec 2015 - 17:47
Podobny do Tomasza Miernika, z wcześniejszej serii.
Napisano 20 marzec 2015 - 07:36
Jak na moje to wyrób św. pamięci Pana Gębskiego. Malowanie identyczne jak mój boleniowy, który jest pare stron wcześniej
Do tego znalazłem taką ilustrację i ten pierwszy bardzo przypomina kształtem Twojego. Pozdro
Na to wyglada że trafiłeś. Po dokładnym zapoznaniu zię z budową wobka(mocowaniem drutu) potwierdzam z prawie 100% pewnością.
Dzięki.
Napisano 20 marzec 2015 - 08:36
Korpusem one mogą się minimalnie między sobą różnić bo to jednak rekodzieło i trudno o całkowitą powtarzalność ale widzę, że sposób malowania i użyte kolory oraz brokat są charakterystyczne dla starszych Gębali. Pozdro
Napisano 20 marzec 2015 - 20:56
Zna ktoś takie wyroby? Te dwa małę u góry posiadają podpis T.S, reszta woblerów to w większości P.O.
http://iv.pl/images/...05607928840.jpg
Napisano 20 marzec 2015 - 21:09
P.O-Paweł Olszewski z Poznania
Napisano 21 marzec 2015 - 14:30
Pomóżcie, koledzy - kto mógł to cudo wyprodukować (to nie jest rękodzieło)?
20150303_193337_tn.jpg 41,66 KB 43 Ilość pobrań
Napisano 22 marzec 2015 - 17:04
W ofercie Kamatsu nie ma takich modeli?
Pozdrawiam
Salmo
Napisano 22 marzec 2015 - 20:57
Mario,tego woblera wyprodukował jakiś azjata.
Na naszym rynku rozprowadzał to jakiś czas temu Jaxon.
Wobler ten to Holo Reflex Deep
http://katalogjaxon2...05&idProd=13555
Posiadam nawet jeden egzemplarz w wielkości 70mm(razem ze sterem) w kolorze 10.
Pozdrawiam Tomi
Napisano 22 marzec 2015 - 21:14
Wygląda, że to ten, Tomek. Dziękuję!
Przynajmniej teraz wiem, czego szukać...
Napisano 22 marzec 2015 - 21:26
Witam.
Taki wobler dzisiaj dostałem od znajomego. Mówi, że dostał go z 15 lat temu. Wobler wody nie widział, przeleżał ten czas w oryginalnym opakowaniu. Próbowałem wpisać nawę producenta w google ale nie wypluło nic pożytecznego. Opinie mile widziane. Chodzi zwłaszcza o to, czy warto po niego do wody wchodzić przy zaczepie Ktoś coś?
Napisano 23 marzec 2015 - 21:41
tak to na sto procent bonito boleniowy.Teraz sa już po kalkomanii i sa wizualnie swietne okaze się w praniu bo wagowo na bolka ok.
Napisano 31 marzec 2015 - 17:08
Napisano 08 kwiecień 2015 - 13:04
wyglądają jak żabki dorado ale zdjęcia niewyrażne i mogę się mylić
Napisano 08 kwiecień 2015 - 13:08
Witam.
Taki wobler dzisiaj dostałem od znajomego. Mówi, że dostał go z 15 lat temu. Wobler wody nie widział, przeleżał ten czas w oryginalnym opakowaniu. Próbowałem wpisać nawę producenta w google ale nie wypluło nic pożytecznego. Opinie mile widziane. Chodzi zwłaszcza o to, czy warto po niego do wody wchodzić przy zaczepie Ktoś coś?
Napisano 11 kwiecień 2015 - 21:33
Witam,
Jakiś czas temu kupiłem kilka woblerów używanych w tym żabki takie jak na zdjęciu.
Nie wiecie kto je robi i czy można je gdzieś kupić - bo zostały mi tylko te zdjęcia i to kiepskiej jakości
witam ręki nie dam sobie uciąć bo zdjęcie bardzo kiepskie (i czym bym wtedy wobki strugał ale na 99% te żabki to moja robota;)
Użytkownik Skryty edytował ten post 11 kwiecień 2015 - 21:36
Napisano 12 kwiecień 2015 - 12:57
Napisano 12 kwiecień 2015 - 16:20
A to co to takiego i na "kogo" ☺to ☺
zabytek, powinien sprawdzić sie na bolku
Napisano 12 kwiecień 2015 - 16:45
Jest to "dewon". U nas mało popularna, dawniej zdobyła sobie miejsce w wędkarskich pudełkach głównie amerykańskich i australijskich łowców, dziś już zapomniana i w zaniku. Główną wadą jest bardzo duże skręcanie linki. Choć wciąż można ją kupić, przynęta ta ma silną konkurencję i rzadko trafia na wędkarskie zestawy. Bardzo "lotna", zawsze pracuje, w cięższych wersjach można prowadzić przy dnie nawet w silnym nurcie lub na sporej głębokości.
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych