Dzięki za pomoc. Jedynie co nasze wobki łączy to Poznań oraz Czarne . Tak jak myślałem, że Darek Kręcigłowa od początku podpisywał swoje woblery. Szukamy dalej, może ktoś je rozpozna. Dzięki jeszcze raz.
Co to za wobler?
#961 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2016 - 09:31
- Dokuś lubi to
#962 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2016 - 12:54
Ja również mam wobler z Czarnego, którego nie znam twórcy... Nie jest to L.D. (chyba, że bardzo stary, bo tych baaaaardzo starych, to nie znam), korpus ma około 6,5cm, wobler nie jest sygnowany... Może ktoś rozpoznaje?
WP_20161115_23_10_03_Pro.jpg 37,57 KB 10 Ilość pobrań WP_20161115_23_10_40_Pro.jpg 32,07 KB 11 Ilość pobrań WP_20161115_23_11_02_Pro.jpg 27,93 KB 11 Ilość pobrań
- Franc i Banjo lubią to
#963 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2016 - 13:12
Ja również mam wobler z Czarnego, którego nie znam twórcy... Nie jest to L.D. (chyba, że bardzo stary, bo tych baaaaardzo starych, to nie znam), korpus ma około 6,5cm, wobler nie jest sygnowany... Może ktoś rozpoznaje?
Się worek rozwiązał . Bardzo ładny. Też nie mam pomysłu, kto go zrobił .
- Franc i Dokuś lubią to
#964 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2016 - 16:59
No i jeszcze jedna niewiadoma... Ten wobler z pstrągowego pudełka nie ma żadnych oznaczeń, ale ma charakterystyczny ster - w kształcie łopatki... Nie wiem czyj...
Image(7).jpeg 80,79 KB 11 Ilość pobrań Image(8).jpeg 81,11 KB 15 Ilość pobrań
#965 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2016 - 19:00
Witam. Może które kojarzy czyje to wobki i gdzie ewentualnie można je dostać.
2016-11-19 18.55.17.jpg 37,13 KB 23 Ilość pobrań
2016-11-19 18.56.30.jpg 38,01 KB 12 Ilość pobrań
#966 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2016 - 19:06
No i jeszcze jedna niewiadoma... Ten wobler z pstrągowego pudełka nie ma żadnych oznaczeń, ale ma charakterystyczny ster - w kształcie łopatki... Nie wiem czyj...
Wygląda na Hubala.
- Dokuś lubi to
#967 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 10:33
To nie jest Hubal to jest mój wobler
Użytkownik L A edytował ten post 20 listopad 2016 - 10:35
- Rajfel i Dokuś lubią to
#968 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 10:58
A bardzo podobny do Hubala.
#969 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 11:02
Lipiński Andrzej
- Dokuś lubi to
#970 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 14:24
Lipiński Andrzej
A to niespodzianka! Nie wiedziałem, że mam TAKIE woblery! ...Dodam, że woblery te charakteryzują się przepiękną (dość agresywną) pracą!
DZIĘKUJĄC BARDZO za odpowiedzi , dopytam jeszcze - z czego są wykonane i czy to bardzo stare modele?
#971 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 14:39
Dzięki za pomoc. Jedynie co nasze wobki łączy to Poznań oraz Czarne . Tak jak myślałem, że Darek Kręcigłowa od początku podpisywał swoje woblery. Szukamy dalej, może ktoś je rozpozna. Dzięki jeszcze raz.
Rozczaruje Was Darek nie podpisywał wszystkich wobkow. Mam kilkanaście (było kilkadziesiąt) kupionych w starych czasach bez podpisu. Skąd wiem, ze to DK?! Sam u niego je zamówiłem i dostałem bez sygnatur Może uznał, ze jak idą do konkretnej osoby, nie sklepu, to nie ma potrzeby opatrywać je podpisem. W końcu kupujący ma pojęcie od kogo je kupił
- Dokuś lubi to
#972 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 14:42
Wiesiu, chyba wiem kto jest autorem Zadzwoń, to sie dowiesz hehe
- Dokuś lubi to
#973 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 15:02
Wyglądają na stare ( lata 90-te) woblery sygnowane nazwą "pike". Nie wiem czy to nie protoplasta Dorado, bo pòźniej w bliźniaczych(taka sama szata graficzna) opakowaniach sprzedawane były woblery " Dorado". Mam kilka tych wobleròw, obecnie już chyba nie do kupienia.Witam. Może które kojarzy czyje to wobki i gdzie ewentualnie można je dostać.
2016-11-19 18.55.17.jpg
2016-11-19 18.56.30.jpg
- robert7704 lubi to
#974 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 15:21
Wyglądają na stare ( lata 90-te) woblery sygnowane nazwą "pike". Nie wiem czy to nie protoplasta Dorado, bo pòźniej w bliźniaczych(taka sama szata graficzna) opakowaniach sprzedawane były woblery " Dorado". Mam kilka tych wobleròw, obecnie już chyba nie do kupienia.
"Pike" to były wytwory (firma) jednego pracowników z Dorado który u Darka malował.
Nie wiem czy nie miał (ma) coś wspólnego z Rapa-Lovec. Musiałbym Sebastiana popytać.
- proraf lubi to
#975 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 15:39
Rozczaruje Was Darek nie podpisywał wszystkich wobkow. Mam kilkanaście (było kilkadziesiąt) kupionych w starych czasach bez podpisu. Skąd wiem, ze to DK?! Sam u niego je zamówiłem i dostałem bez sygnatur Może uznał, ze jak idą do konkretnej osoby, nie sklepu, to nie ma potrzeby opatrywać je podpisem. W końcu kupujący ma pojęcie od kogo je kupił
Dzięki za informacje. Dla sprawdzonych klientów nie podpisywał , pewnie nie chciało Jemu się .
A czy może moje rozpoznajesz wobki z Czarnego, są trochę wcześniej, na str.44.
#976 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 15:49
A oto dla porównania mój stary wobler autorstwa Darka Kręcigłowy...
Widzę pewne podobieństwo, ale tamte nie mają podpisu a moim staruszku, na ostatnim foto widać sygnaturę DK...
O! Toż właśnie skłaniałem się również do tego, że tak może być! Podobieństwo woblerów jest bardzo zauważalne.
#977 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 16:57
To rewelacyjny wobler kolegi z naszego forum @LA. Woblerki niesamowicie skuteczne na pstrągi i jaziory . Przynajmniej mnie się sprawdziły na tych rybach. Woblery nie są dostępne na rynku ze względu na to że Lechu robi je na własne potrzeby i ewentualnie dla dobrych przyjaciół. Ten twój prawdopodobnie jest od kolegi @ Zorrusa.On swego czasu puścił kilka sztuk w obieg . Woblery dostał za zgoda Lecha z moich zapasów.
Wobler wykonany z drewna lipowego, w całości hand made.
Załączone pliki
Użytkownik Rajfel edytował ten post 20 listopad 2016 - 17:21
- Homegeon, *Hektor*, Sylwek1981 i 2 innych osób lubią to
#978 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 18:40
Lipiński Andrzej
Mi też to wygląda na A. Lipińskiego.
Pozdrawiam
Sławek
#979 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2016 - 19:08
Mi też to wygląda na A. Lipińskiego.
Pozdrawiam
Sławek
Sławku, jednak nie Andrzeja a kolegi Leszka (L.A.) mimo, ze inicjały zgadzają się .
#980 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2016 - 00:44
To rewelacyjny wobler kolegi z naszego forum @LA. Woblerki niesamowicie skuteczne na pstrągi i jaziory . Przynajmniej mnie się sprawdziły na tych rybach. Woblery nie są dostępne na rynku ze względu na to że Lechu robi je na własne potrzeby i ewentualnie dla dobrych przyjaciół. Ten twój prawdopodobnie jest od kolegi @ Zorrusa.On swego czasu puścił kilka sztuk w obieg . Woblery dostał za zgoda Lecha z moich zapasów.
Wobler wykonany z drewna lipowego, w całości hand made.
Sławku, jednak nie Andrzeja a kolegi Leszka (L.A.) mimo, ze inicjały zgadzają się .
Dziękuję bardzo @Rajfel! Czuję się mocno "zbudowany" posiadając takie zacne woblery! , choć nadal nie wiem kim jest "tajemniczy" L.A.
- Franc i motylW1 lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych