Dla mnie to nie są wędki na okonie, bo za sztywne, chociaż kilka większych 30-40 cm wyciągnąłem, tym AVS70MF2, były dobrze zapięte, pracuje w porządku, ale na okonie najlepszy miękki kij, używam ostatnio kongera ch paladin 2,4 m do 10 g, a najlepszy to konger tango 2,7 do 10 g zielona/stara wklejka, prawie w ogóle nie gubi okoni, a jak weźmie naprawdę duży to jazda na całego .
wędka na sandacza płytkie jeziora
Started By
Artek
, 27 gru 2014 22:44
101 odpowiedzi w tym temacie
#101 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 10:58
#102 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 15:53
Na okonie mam MHX871-2, ale częstym przyłowem przy pogoni za sandaczem są okonie 30 a czasem i ponad 40 cm, nie wspominając o szczupaku czy sumie około wymiarowym a czasem i trochę wiekszym. Stąd biję do tego kija bo na ciężko nie lubię a tym na sucho machałem już, tylko nie wiem jak nad wodą się sprawuje przy okoniach i większych rybachDla mnie to nie są wędki na okonie, bo za sztywne, chociaż kilka większych 30-40 cm wyciągnąłem, tym AVS70MF2, były dobrze zapięte, pracuje w porządku, ale na okonie najlepszy miękki kij, używam ostatnio kongera ch paladin 2,4 m do 10 g, a najlepszy to konger tango 2,7 do 10 g zielona/stara wklejka, prawie w ogóle nie gubi okoni, a jak weźmie naprawdę duży to jazda na całego .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych