Cover/skrzynka do echa 7 i 9 cali.
#21 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 21:55
#22 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 22:08
Na samym początku napisałem szacun i dalej to podtrzymuje . Wykłady z elektroniki rób dzieciom bo jeszcze ktoś sobie pomyśli że jesteś nieuprzejmy . Twój projekt jest Nomber 1. Tyle.
#23 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 22:32
#24 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 16:13
Panowie tak tutaj ostatnio dyskutowaliśmy sobie z Panem Karbusd na temat elektroniki , bezpieczeństwa i technologii lotniczej . Zaszło to trochę za daleko ale oczywiście wszystko w formie żartu .
Ale wracając do tematu covera . Większość widzi problem z szyciem lub zlecaniem takich prac . Ok . Ale może da się coś podobnego znaleźć na rynku co by spełniło te oczekiwania . Osobiście proponuje pokrowiec na buty narciarskie .
Np taki .http://allegro.pl/4f...5828065516.html
Ceny pomiędzy 20 a 60 zł . Dodatkowo można samemu dołożyć piankę i pozamiatane . Wyjdzie taniej niż kupowanie plexy i aluminium .
#25 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 18:29
Pokrowiec na buty, byłby naprawdę fajnym rozwiązaniem gdyby proporcje boków były inne. Chociaż głębokość zamienić na szerokość.
#26 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 18:47
Kombinacji jest kilka ta załatwia sprawę z nawiązką . http://allegro.pl/pl...5899512740.html
Powiedzmy że echo 9 calowe będzie szerokości 30 cm ( 28,8 cm Garmin ) to przy 25 szerokości pokrowca i 40 wysokości te 4 centymetry się znajdą . A są i takie co mają szerokość 29 cm proszę http://allegro.pl/to...5906683231.html
Użytkownik neor edytował ten post 14 styczeń 2016 - 18:53
#27 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 20:22
Podoba mi się to rozwiązanie. Trzeba tylko jeszcze pomyśleć nad środkiem/wkładem na akumulatory i rozwiąże się problem.
#28 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 20:45
Ca
#29 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 21:08
Jeżeli chodzi o aku i skrzynki to wszystko zależy w tym momencie od potrzeb , ale rozważmy że ma wytrzymać 2-3 dni wędkowania . Nie jestem fanem szeregówek ale może dwie 18Ah ( 181/ 76 /168 ) by załatwiły sprawę . Mały minus to 5,05 kg jednej więc dychę trzeba ciągać . Za ciężko . Jedna 20 Ah ( 180 / 77 / 167 ) za mało mocy . Tutaj płaskie aku się kończy . Pozostaje 26 Ah ( 175 / 166 / 126 ) 7,5 kg . Powinno dać radę . Kiepski kształt . Może widzieliście płaską 26 Ah ? A może inne propozycje ?
Użytkownik neor edytował ten post 14 styczeń 2016 - 21:10
#30 ONLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 21:20
Dzięki neor za podpowiedż .
Torba już zamówiona .W zimę będę kombinował jak włożyć moją sądę .
#31 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 22:50
No płaskie kończą się na 22Ah i ja osobiście taki zastosowałem. Praktycznie nie zdarza mi się wędkować dwa dni bez dostępu do prądu, a gdyby nawet można trochę bardziej oszczędzać energię i da radę, Powiedzmy taki długi wypad będzie raz w roku a na wszystkich pozostałych trzeba nosić dodatkowe kilogramy.
Chyba bym jednak wolał kupić w sytuacji gdy częściej bym miał pływać 2 lub 3 dni dodatkowy akumulator powiedzmy 12 ah i po rozładowaniu podstawowego przełożyć.
Użytkownik karbusd edytował ten post 14 styczeń 2016 - 22:51
#32 ONLINE
Napisano 14 styczeń 2016 - 23:22
Sorrki , że tutaj , ale skoro mowa o coverach ... Kupiłem używane echo w zestawie . Brakuje mi przejściówki od ładowarki do gniazda zasilania w walizce . Teraz muszę praktycznie wyjąć do ładowania walizkę i ekran z covera , otworzyć pojemnik i podłączyć się do końcówek akumulatora . Trochę to upierdliwe . Przed sezonem chciałem zlecić wykonanie takiej przejściówki , stąd pytanie czy ten jack wchodzący w gniazdo zasilania to jakiś standardowy jest , ma jakieś oznaczenia coby go zamówić gdzieś ? Czy raczej empirycznie podejść do tematu i wybrać się z całym kompletem do jakiegoś sklepu elektro ?
#33 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2016 - 08:19
Malinabar jeżeli chcesz zlecać zrobienie takiej przejściówki to zostaw to wykonawcy . A jeżeli masz lutownicę i samemu masz ochotę się pobawić to wykręć gniazdo z walizki i w sklepie elektrycznym ( nie markecie ) dopasują Ci wszystkie elementy i powiedzą co i jak .
#34 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2016 - 09:43
Jack-i roznia sie tylko wielkoscia , kup gniazd wraz z jack , zamontuj gniazdo w walizce. Wewnetrzne przylacze jest + , zewnetrzne - . Na ladowrace przewody sa zazwyczaj oznaczone np czarny z biala linia tj + , drugi minus. badz czerwony + , czarny -. . Podlacz przewody od gniazda z akumulatorem.ami jack z ladowarka i po sprawie . 10 min pracy koszt z 6zl
#35 ONLINE
Napisano 15 styczeń 2016 - 17:04
Oki , dzięki za rady . Rzeczywiście niech wykonawca pomierzy i pokombinuje . Myślałem , że dam mu gotową końcówkę , ale to chyba nie będzie potrzebne i sam da radę .
(...) , kup gniazd wraz z jack , zamontuj gniazdo w walizce (...)
Gniazdo oczywiście już mam zamontowane w walizce , chodzi tylko o jacka . Ale to już będzie dopasowane w sklepie . Jeszcze raz dzięki .
#36 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2016 - 14:10
Ostatnio robiłem porządki z sprzętem i pomyślałem , że warto to tutaj wstawić . Osobiście nie kombinuję z żadnymi skrzynkami i przyciskami , dla mnie ważne jest aby było to proste , działające i nie trzeba było nosić dodatkowych kilogramów . Jeżeli chodzi o temat to nie widzę problemu aby 7 calowe echo umieścić w standardowym cowerze .
Za wystające śrubki i nakrętki da się złapać żabkami od ładowarki więc nie trzeba nic wyjmować . Wyjmując jack odłącza się aku od echa . Wszystko połączone taśma zaciskową Tyle .
Użytkownik neor edytował ten post 24 styczeń 2016 - 14:15
- malinabar i thug lubią to
#37 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2016 - 14:28
Napisałeś:
"Jeżeli chodzi o temat to nie widzę problemu aby 7 calowe echo umieścić w standardowym cowerze" .
O tym wiemy. Przeczytaj uważnie pierwszy post w tym temacie.
#38 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2016 - 14:44
Oczywiście masz rację . Pierwszy " Pana " post czytałem ale jakiś czas temu . Bardziej chodziło mi o podłączenie całości o którym było pisane wcześniej ( skrzynki itd ) Potraktuj to jako potwierdzenie Swojej tezy co z reszta zrobiłeś w pierwszym poście .
#39 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2016 - 18:03
Ostatnio robiłem porządki z sprzętem i pomyślałem , że warto to tutaj wstawić . Osobiście nie kombinuję z żadnymi skrzynkami i przyciskami , dla mnie ważne jest aby było to proste , działające i nie trzeba było nosić dodatkowych kilogramów . Jeżeli chodzi o temat to nie widzę problemu aby 7 calowe echo umieścić w standardowym cowerze .
Za wystające śrubki i nakrętki da się złapać żabkami od ładowarki więc nie trzeba nic wyjmować . Wyjmując jack odłącza się aku od echa . Wszystko połączone taśma zaciskową Tyle .
Chyba opaski zaciskowe łączą wszystko w całość... Nie taśmy.
#40 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2016 - 20:52
tak zwane trytyki , opaski zaciskowe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych