A ja ostatnio pracowałem i pracowałem. Nad strzykawką metalową, nad foremką i nad moją Krasnopiórką.
Wyszło mi coś takiego. Moja malutka ma 9 cm i 14g.Fajnie lusterkuje przy podszarpywaniu
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 maj 2016 - 16:56
A ja ostatnio pracowałem i pracowałem. Nad strzykawką metalową, nad foremką i nad moją Krasnopiórką.
Wyszło mi coś takiego. Moja malutka ma 9 cm i 14g.Fajnie lusterkuje przy podszarpywaniu
Napisano 29 maj 2016 - 18:10
Nie wiem co lepiej wygląda forma czy guma .
good job
Napisano 29 maj 2016 - 19:48
Formy to Ty robisz świetne! Guma też bardzo dobra
Napisano 31 maj 2016 - 19:01
Koledzy dziękuje za te wszystkie pochlebne "dzwonki" ,które od was otrzymałem . Jeszcze nigdy tyle pochwał nie otrzymałem i to od tak znamienitych specjalistów z tego forum.
Tak na szybkiego zmontowałem filmik pląsającej mojej gumki w moim ogrodowym basenie i podczas mojego ostatniego wypadu na rybki.
Momentami ta Krasnopiórka pływa dość chaotycznie a to dlatego że operatorem wędki była moja żona, a ktoś musiał trzymać kamerkę.
Jako ciekawostkę powiem, że podkładzik muzyczny pod ten filmik zrobiłem sam, w czasach gdy jeszcze bawiłem się w muzykę.Wiec jeśli kogoś rażą moje wypociny to proszę o z ciszenie odbiornika
Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:50
W ostatnim czasie zrobiłem sobie takie gumki.Ciekawe jak się będą sprawować.
Tymczasem czas na urlop.
Napisano 26 czerwiec 2016 - 09:34
Pniesz się w górę!
Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:51
Dzięki, puki co trochę pomysłów mi w głowie siedzi na różne przynęty. Na razie rysuję i kombinuje, mam nadzieje że doczekają się realizacji.
Napisano 27 lipiec 2016 - 18:04
No i wakacje minęły. Wchodzę do swojego warsztatu a tu taki b..del jak pod namiotem, nie wiem w co ręce włożyć. Coś nie mogę się odnaleźć w tym swoim hobby.
Przed urlopem zacząłem takiego robala a dzisiaj skoczyłem.
Tak się prezentuje.
Napisano 27 lipiec 2016 - 18:11
Napisano 27 lipiec 2016 - 18:29
Jutro może jakieś inne tło wyczyszczane i sesje powtórzę może będzie lepiej je widać.
Napisano 27 lipiec 2016 - 18:43
Gumy są kozak mi się strasznie podobają te ukleje
Napisano 27 lipiec 2016 - 18:50
To fotki jeszcze raz. Na kamyczkach rzeczywiście g widać.Nie wiem czy jest lepiej ,ale nie tak łatwo tło dobrać zwłaszcza że gumy w połowie przeźroczyste.
Napisano 27 lipiec 2016 - 19:01
Czarne matowe tło będzie idealne
Napisano 27 lipiec 2016 - 19:02
Jest profeska!
Napisano 27 lipiec 2016 - 20:30
Tomku na tle tych kamyczków i dłoni za dużo nie widać. Przynajmniej na moim telefonie troszkę się tam gubią.
Pozdr
M
Mam nadzieje, że ryby je zobaczą
Napisano 17 sierpień 2016 - 17:44
W ostatnim czasie zrobiłem sobie formę na taką jaskółkę 5.5 cm. Pogrubienia na końcu ogonka powodują fajny efekt podczas prowadzenia, coś jakby przynęta miała śrubę okrętową albo turbinę w tyle.
Posłuchałem kolegi odnośnie tła , co by zdjęcia wychodziły lepiej.
Wyszła mi taka "Welona"
Napisano 17 sierpień 2016 - 21:27
Poproszę coś na testy...
Napisano 21 sierpień 2016 - 17:05
Popracowałem przez sobotę przemodelowałem ogonek w jaskółce, i mam teraz też taki ripper. Odwróciłem mu mocowanie ogonka odwrotnie niż w klasycznych, Wymiata w wodzie ogonem aż miło, ruchy fajnie przenoszą się na korpus.Przy wolnym prowadzeniu daje efekt przetrąconej rybki.
Napisano 21 sierpień 2016 - 17:56
Napisano 24 sierpień 2016 - 10:42
Dzięki wielkie za przynęty!
Wszystko pięknie, elegancko! Najbardziej podobają mi się te małe uklejki
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych