Witam myślę ,że przydałoby się wspólnie zabrać za mapy batymetryczne naszych wód.Osobiście używam programu AutoChart Humminbirda i powoli zbieramy z kolegami po kiju coraz więcej danych.Myślimy o stworzeniu np. jakiegoś serwera by można było wymieniać się swoimi danymi z AC.Posiadamy już mapy kilku jezior wielkopolski a zależy nam na stworzeniu jak największej bazy dla osób używających Autocharta. Co sądzicie o tym pomyśle ?
Mapy batymetryczne Humminbird Autochart WYMIANA MAP
#1 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2015 - 12:26
- Little Wing lubi to
#2 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2015 - 13:46
Witam pomysł popieram ale nie posiadam w tym kierunku uzdolnień Są tu koledzy którzy na pewno temat pociągną
#3 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2015 - 08:04
Bardzo mi się podoba temat, ale mam też pytanie do Tych co tworzą mapy. Jak powiększyć czcionkę głębokości?
Wyszło mi na początek takie coś:
a może ma ktoś instrukcję do programu w wersji PL?
Użytkownik wilk325 edytował ten post 02 sierpień 2015 - 08:09
#4 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2015 - 11:25
Instrukcja w wersji PL nie wyszła. Dystrybutor sprzedaje Autocharta bez polskiej instruckcji pomiomo tego, że ma taki obowiązek.
#5 OFFLINE
Napisano 03 sierpień 2015 - 08:25
Instrukcja w wersji PL nie wyszła. Dystrybutor sprzedaje Autocharta bez polskiej instruckcji pomiomo tego, że ma taki obowiązek.
Niestety, dystrybutor sprzedaje dużo rzeczy bez instrukcji PL pomimo obowiązku.
1. Humminbird 1198 miałem sobie zciągnąć instrukcję ze strony, ale po wpisaniu numerów okazało się, że brak takie echosondy .
2. Image 360 - na pudełku plik do pobrania ze strony; na stronie brak plików
O ile sprzęt super, to niestety serwis kuleje .
#6 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 18:51
Wiatm,Pomysl uwazam za super tylko niestety w moim przypadku nie stac mnie na taki program ale jak najbardziej moge przylaczyc sie do projektu jesli chodzi o zbieranie logow. Chyba ze ktos moze mi pomoc z tym cos taniej
P.S kolego @wilk325 wiem co to zajeziorko tam masz mozemy wspolnie zrobic mape jakbys chcial. Mieszkam nie daleko niego
Użytkownik lamiglas87 edytował ten post 08 wrzesień 2015 - 18:53
- wilk325 lubi to
#7 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 18:59
Wiatm,Pomysl uwazam za super tylko niestety w moim przypadku nie stac mnie na taki program ale jak najbardziej moge przylaczyc sie do projektu jesli chodzi o zbieranie logow. Chyba ze ktos moze mi pomoc z tym cos taniej
P.S kolego @wilk325 wiem co to zajeziorko tam masz mozemy wspolnie zrobic mape jakbys chcial. Mieszkam nie daleko niego
Program mam więc to nie problem , no to zbieramy logi i tworzymy razem mapkę
#8 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:21
Program mam więc to nie problem , no to zbieramy logi i tworzymy razem mapkę
No walsnie dzisiaj wszedlem w posiadanie 698 si wiec mozna porobic logi a powiedz mi ktora czesc jezioro bardziej obskakujesz? bo bez sensu sie dublowac
#9 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:24
Lewą, zaczynałem od górek.Zostawiam Ci Cukrownię i ławeczki
#10 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:26
Tak tez podejzewalem pasi bo od cukrowni zawsze wyplywam czyli prawa i mi zostaje
#11 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:38
A logów nie należy przypadkiem nagrywać od razu na kartę zeroline ?
#12 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:43
Szczerze nie bardzo rozumiem? Jestem laikiem w tych sprawach, moze mi to jakos wytlumaczysz?
Użytkownik lamiglas87 edytował ten post 08 wrzesień 2015 - 19:44
#13 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 21:14
Nie, temat opisany na forum SideImaging. Można, a nawet należy gromadzić dane na zwykłej karcie, a zapisywać gotowy plik na Z-lines. Chodzi o to, żeby nie przeładowywać Z-llines, która przecież ma ograniczoną pojemność.
#14 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2015 - 07:41
Witam
Właśnie nabyłem Autchart Pro do współpracy z 998cx i mam prośbę w kwestii ogarnięcia podstaw .
Jeśli ktoś z kolegów chciałby pomóc będę bardzo wdzięczny.
Proszę o info na priv.
Pozdrawiam
HenrykJ
Użytkownik HenrykJ edytował ten post 09 wrzesień 2015 - 14:07
#15 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2015 - 09:59
warto spokojnie obejrzeć, wszystko jest pokazane:
https://youtu.be/L9rpERAyECQ
#16 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2015 - 17:43
Obejrzałem spokojnie nawet bardzo spokojnie i dowiedziałem się że pływasz nagrywasz potem wkładasz kartę do laptopa i pracujesz nad mapą . Na filmie nie ma informacji że musisz zapisać i w jaki sposób każde nagranie. Nie każdy zna angielski i w ten sposób szlak trafił cały dzień pływania. A filmiki zamiast trafić na kartę zostały w echu i mogę sobie oglądać ryp lej.
#17 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2015 - 18:05
Obejrzałem spokojnie nawet bardzo spokojnie i dowiedziałem się że pływasz nagrywasz potem wkładasz kartę do laptopa i pracujesz nad mapą . Na filmie nie ma informacji że musisz zapisać i w jaki sposób każde nagranie. Nie każdy zna angielski i w ten sposób szlak trafił cały dzień pływania. A filmiki zamiast trafić na kartę zostały w echu i mogę sobie oglądać ryp lej.
a jakie masz echo, może się da zgrać z echa na kartę. W 1198 mam taką możliwość
#18 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 06:19
a jakie masz echo, może się da zgrać z echa na kartę. W 1198 mam taką możliwość
Mam 998 z normarku.
- poperkoper lubi to
#19 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 08:19
Mam 998 z normarku.
to powinna być opcja zgrania danych z echa na kartę SD. Jak wrócę do domu to zobaczę jak i Ci napiszę.
#20 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 11:12
Zgrać na kartę SD pewnie można ale czy na karcie SD zapiszą się pliki DAT które potem trzeba zaimportować do programu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych