Na testowanie wędki od Wojtka zeszło mi trochę czasu, ale nastał ten czas kiedy mogę wystawić jakąś opinie.
Kupiłem wędkę zrobioną na blanku mhx sj843-2 z myślą o łowieniu sandaczy w opadzie na odrze. Po otrzymaniu wędki byłem dość sceptycznie nastawiony do jej pracy ale oczywiscie poczekałem do testów nad wodą. Pierwsze co mi przypadło do gustu co design oraz wykonanie kijka. Bardzo starannie zrobiona wędka w ciekawej oprawie kolorów. Dolnik w ciemno brązowym korku i omotki w rdzawym kolorze, całość dopełniają gustownie czarne przelotki fuji i ładnie wpasowujący sie czarny uchwyt dps. Jednak to co najbardziej spodobało mi się w wyglądzie a odkryłem dopiero nad wodą to polakierowana cześć wędki zaraz za foregripem która przy promieniach słońca nabiera trójwymiarowej głębi.
Co do pracy samej wędki moje początkowe obawy nad wodą rozwiały się już po 2 wyjeździe kiedy udało mi się złowić ładnego szczupaka 65cm. Kijek pięknie przekazał branie, a pod rybą nie okazał się sztywną pałką tylko ładnie amortyzował rybę - już mi się podobał. Jednak prawdziwą wartość kijek pokazał gdy na odrze zaczęły brać sandacze. Blank przekazywał najdrobniejsze skubnięcia a mocniejsze pstryki były tak silnie wyczuwalne na ręce, że odruch zaciecia robiłem mimowolnie. Przez 2 miesiące przerzuciłem około 40 sandaczyków i nie przypominam sobie żeby jakaś ryba mi z niego spadłą ( poza ogromnym leszczem za bok).
Kończąc chciałbym podziękować i pogratulować Wojtkowi za zrobienie świetnej wędki, która przypadła mi bardo do gustu i mam zamiar, że zostanie zemną na wiele sezonów.