Pomoc dla świeżaka
Napisano 16 marzec 2025 - 19:22
Napisano 17 marzec 2025 - 07:15
Wg mnie wędki z tej serii są udane i to świetna relacja ceny do jakości.. Łowiłem tą 5# przez 2 lata. Wciąż posiadam. Jak na początek - dobra opcja, bo uniwersalna i stosunkowo niedroga. Ogarnie w zasadzie wszystko (suchą, mokrą, nimfę a i lekkiego streama od biedy też da radę ). Potem przesiadłem się na #4 (Grayling) i uważam, że jest super (tylko streamer odpada). Do nimfy od kilku lat użytkuję Fly MLX Nymph 10' #4 i nie zamierzam zmieniać dopóki się nie złamie
.
Napisano 17 marzec 2025 - 07:54
Serie MLX oglądałem na Rybomani. Mogę się jedynie wypowiedzieć jakie wrażenie mam po testach na sucho. Wykonanie jest naprawdę na wysokim poziomie. Właściwie nie ma się do czego przyczepić. Blank o ładnym zielonkawym odcieniu, dosyć smukły i akcji medium-fast. Przelotki prosto osadzone, bez większych nadlewek lakieru. Nieźle wyważony. Szczerze, gdyby zdjąć naklejki i podmienić na innych "renomowanych" producentów to wędka mogła by kosztować zdecydowanie więcej. Moim zdaniem przyzwoite wędki w bardzo dobrej cenie (oczywiście w danym budżecie).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych