Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Pomoc dla świeżaka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1842 odpowiedzi w tym temacie

#1841 OFFLINE   Pawelek40

Pawelek40

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 16 marzec 2025 - 19:22

Łowił ktoś kijem Mikado mlx fly 9' 5 wt ? To dobra wędka ?

#1842 OFFLINE   gregx1

gregx1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 150 postów
  • LokalizacjaOświęcim
  • Imię:Grzegorz

Napisano 17 marzec 2025 - 07:15

Wg mnie wędki z tej serii są udane i to świetna relacja ceny do jakości.. Łowiłem tą 5# przez 2 lata. Wciąż posiadam. Jak na początek - dobra opcja, bo uniwersalna i stosunkowo niedroga. Ogarnie w zasadzie wszystko (suchą, mokrą, nimfę a i lekkiego streama od biedy też da radę :) ). Potem przesiadłem się na #4 (Grayling) i uważam, że jest super (tylko streamer odpada). Do nimfy od kilku lat użytkuję Fly MLX Nymph 10' #4 i nie zamierzam zmieniać dopóki się nie złamie :) .

#1843 OFFLINE   Dawid.K

Dawid.K

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 194 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Dawid

Napisano 17 marzec 2025 - 07:54

Serie MLX oglądałem na Rybomani. Mogę się jedynie wypowiedzieć jakie wrażenie mam po testach na sucho. Wykonanie jest naprawdę na wysokim poziomie. Właściwie nie ma się do czego przyczepić. Blank o ładnym zielonkawym odcieniu, dosyć smukły i akcji medium-fast. Przelotki prosto osadzone, bez większych nadlewek lakieru. Nieźle wyważony. Szczerze, gdyby zdjąć naklejki i podmienić na innych "renomowanych" producentów to wędka mogła by kosztować zdecydowanie więcej. Moim zdaniem przyzwoite wędki w bardzo dobrej cenie (oczywiście w danym budżecie).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych