sie macie...
Użytkownik border river edytował ten post 20 grudzień 2018 - 19:05
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 grudzień 2018 - 18:56
sie macie...
Użytkownik border river edytował ten post 20 grudzień 2018 - 19:05
Napisano 20 grudzień 2018 - 20:10
Po koncercie tego zespołu, będzie już 5 lat mam ubytek słuchu i piszczy mi w uchu.
Napisano 21 grudzień 2018 - 13:44
a ten kawałek po prostu lubię
Napisano 21 grudzień 2018 - 14:37
"Perfect Strangers". Mam z tym kawałki fajne wspomnienia. W czasie studiów mieszkałem w akademiku. W czasie sesji jakiś kretyn z akademika stojącego równolegle do mojego, wystawił magnetofon, który odtwarzał zapętlone "Ramaya" Africa Simone. I to cholerstwo grało od rana do nocy. Postanowiliśmy zwalczyć kolesia jego własną bronią. W pokoju mój współlokator miał wieżę z wielkimi Altusami. Zaczekałem aż wyjedzie (współlokator był z gatunku nieużytych). Przyszedł kumpel i zaczęliśmy wypróbowywać co ma najpotężniejsze brzmienie. Na początek moje wynalazki w stylu Extreme Noise Terror, Agathocles i inne Napalm Death. Głośne, ale potęgi to nie miało. Kolega włożył "Perfect Strangers" i to był strzał w dziesiątkę. Wystawiłem kolumny na parapet, ustawiłem volume na full i poszło.... Efekt był piorunujący..."Ramaya" ucichło. Można było znów wkuwać "Systematykę bezkręgowców" .
Napisano 21 grudzień 2018 - 20:00
Ha, ha ha..Piotrek dokładnie ja też w latach 90tych w akademikach Polibudy (bloki równoległe) miałem takiego dowcipnisia co zaczął systematycznie włączać motyw z Janosika co pólnoc a chyba z Vabanku w południe. Na pocżatku to nawet śmieszne było ale szybko się "obsłuchało" i zaczęło irytować. My mieliśmy czym łupnąc ale był konflikt interesów tzn gustów jaką bronią go trafić. Ja stary metalowiec, koleś kojo obok fan techno, wtedy pod wpływem Prodigy a 3 koleżka perkusista punkowy Po kratce piwa każdy odpuścił , poszliśmy na kompromis (także wobec całego piętra) i zapodawaliśmy jak tylko się Janosik odzywał na pełnym gazie to:
naprawdę jak ma się na czym to intro robi robotę /;-)
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 21 grudzień 2018 - 20:03
Napisano 21 grudzień 2018 - 23:31
.......jeden z piękniejszych utworów, przynajmniej w kategorii, przy akompaniamencie których można rzucać się z mostów, uwielbiam
Napisano 22 grudzień 2018 - 23:43
jezus, maria i wszyscy święci, WOJTEK MAZOLEWSKI.
IMG_3556.JPG 52,28 KB 2 Ilość pobrań
To tylko foto. Album magiczny, nie można polecić jeden utwór.
Napisano 23 grudzień 2018 - 00:40
"Perfect Strangers". Mam z tym kawałki fajne wspomnienia. W czasie studiów mieszkałem w akademiku. W czasie sesji jakiś kretyn z akademika stojącego równolegle do mojego, wystawił magnetofon, który odtwarzał zapętlone "Ramaya" Africa Simone. I to cholerstwo grało od rana do nocy. Postanowiliśmy zwalczyć kolesia jego własną bronią. W pokoju mój współlokator miał wieżę z wielkimi Altusami. Zaczekałem aż wyjedzie (współlokator był z gatunku nieużytych). Przyszedł kumpel i zaczęliśmy wypróbowywać co ma najpotężniejsze brzmienie. Na początek moje wynalazki w stylu Extreme Noise Terror, Agathocles i inne Napalm Death. Głośne, ale potęgi to nie miało. Kolega włożył "Perfect Strangers" i to był strzał w dziesiątkę. Wystawiłem kolumny na parapet, ustawiłem volume na full i poszło.... Efekt był piorunujący..."Ramaya" ucichło. Można było znów wkuwać "Systematykę bezkręgowców" .
Zgadza się - potwierdzam
Ja wracałem do tego akademika i z około 1,5 km słyszałem i zastanawiałem się kto tak naparza. W miarę zbliżania się skumałem, że to moi koledzy z roku uciszają "buraka" z akademika naprzeciwko.
Pzdr.
Tarłoś
Napisano 23 grudzień 2018 - 11:36
jezus, maria i wszyscy święci, WOJTEK MAZOLEWSKI.
To tylko foto. Album magiczny, nie można polecić jeden utwór.
SIRIUS@
Super muza, a ten kawałek na świąteczne wyciszenie.
Napisano 23 grudzień 2018 - 13:18
Prywata. Dla kolegi @Tarłosia:
Napisano 23 grudzień 2018 - 16:21
Od blisko 20 lat mój nr 1
Użytkownik Flame edytował ten post 23 grudzień 2018 - 16:24
Napisano 23 grudzień 2018 - 21:10
Jest rock i jest prog.. O tym zespole ( polska kapela) będzie jeszcze głośno...
Użytkownik border river edytował ten post 23 grudzień 2018 - 21:12
Napisano 26 grudzień 2018 - 14:01
Mimo upływu lat utwór wciąż świeży.
Napisano 28 grudzień 2018 - 23:18
[quote name="sucks_one" post="2504067" timestamp="1545291020"]
A tutaj IMO jeden z najbardziej obecnie zaangażowanych muzycznie gości... tak sobie myślę, że z tej strony dobrze że Nirvana przestała działać.
Fajny pomysł na klip. Lubię multi instrumentalistów i plikatory
/quote]
W nawiązaniu do rozmowy dziś - 28.12.
Majstersztyczek \m/ \m/
Użytkownik Guzu edytował ten post 28 grudzień 2018 - 23:20
Napisano 29 grudzień 2018 - 00:49
Eeee tam, jak się podłącze do multiefektu, też tak umiem
Napisano 29 grudzień 2018 - 00:57
Eeee tam, jak się podłącze do multiefektu, też tak umiem
Napisano 29 grudzień 2018 - 01:07
Gdy byłem młody, też byłem Murzynem......cóż, uwielbiam czarną rytmikę i tam szukam raczej Mistrzów....nici ze Stellki, ale dzięki!
Napisano 29 grudzień 2018 - 12:24
Gdy byłem młody, też byłem Murzynem......cóż, uwielbiam czarną rytmikę i tam szukam raczej Mistrzów....
Mam podobne myśli, więc z przyjemnością podeślę link do super występu. Godzina dobrej zabawy. Przed Wami zespół "CHIC" i łapki w górę...ha,ha.
I jeszcze 5 Minutes Of Barry White
Użytkownik Zyga102 edytował ten post 29 grudzień 2018 - 12:28
Napisano 29 grudzień 2018 - 12:30
O kurde ...poniosło mnie . Przecież to Sylwester . Miłej zabawy.
Napisano 29 grudzień 2018 - 13:05
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych