Niekoniecznie 1:6, bo takie ma jeden model z oznaczeniem S, a tak to ma normalnie 1:5
http://sprzetdragon....rtx-fd30s-.html
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 marzec 2016 - 21:10
Niekoniecznie 1:6, bo takie ma jeden model z oznaczeniem S, a tak to ma normalnie 1:5
http://sprzetdragon....rtx-fd30s-.html
Napisano 05 marzec 2016 - 22:32
Napisano 06 marzec 2016 - 19:36
W sumie ,to dla mnie idealnie wyważone ,bo wolę zestawy które lecą trochę na ryjek
Napisano 06 marzec 2016 - 22:48
Użytkownik PatLove edytował ten post 06 marzec 2016 - 23:11
Napisano 06 marzec 2016 - 22:51
To popularne kołowrotki, nie powinno być problemu ze znalezieniem ich w sklepach więc najlepiej sprawdź sam;)
Napisano 06 marzec 2016 - 23:04
Użytkownik PatLove edytował ten post 06 marzec 2016 - 23:09
Napisano 06 marzec 2016 - 23:09
Zaraz, zaraz.No własnie, każdy lubi co innego i dla jednego idealnie wyważony bedzie zestaw z kreciolkiem 300g, a dla drugiego 250g...
Czy ktos jest mi stanie powiedzieć jak jest z Passionem-tzn tak samo, jak w przypadku zaubera, ze 3000 i 4000 to te same kołowrotki i różnią sie praktycznie tylko pojemności szpuli, a bebechy i moce hamulców sa takie same? Czy tak samo jest w Spro, Passion 710 i 720 bedą tożsame, a 730 i 740 to tez bedzie to samo, tylko mocniejsze od 710/720? Chciałbym miec jakies porównanie i odniesienie, a niestety nigdzie nie moge znaleźć info odnośnie Passiona.
Fakt jest taki, ze ten zestaw ma byc typowo pod okonia ale martwi mnie troche, ze w przypadku szczupakowego przyłowu rzędu 75cm taka 720stka moze okazać sie za słaba i pike po takim holu bedzie nadawał sie juz tylko na patelnie.
Będąc w SE wędkuje duzo, a nawet bardzo duzo 4-5 razy w tygodniu po kilka godzin, a wiec te szczupakowe przyłowy tez nie sa okazjonalne i czasami trafia sie ich kilka w ciagu jednego wypadu stad moje obawy czy Passion sobie poradzi i po jednym sezonie maj-październik nie bedzie do wymiany
Napisano 06 marzec 2016 - 23:15
Użytkownik PatLove edytował ten post 06 marzec 2016 - 23:19
Napisano 07 marzec 2016 - 12:04
MichałM masz racje ale bardziej zalezy mi na opinii użytkowników Passiona, a w szczególności takich, u których służy juz któryś sezon i mogą sie obiektywnie wypowiedzieć czy w moim przypadku ten kręciol w tym konkretnym rozmiarze zda egzamin, czy moze lepiej/ bezpieczniej wziąć większy albo moze jednak poszukać czegos innego. Nie chciałbym kupic sprzętu na jeden sezon...
Czytalem kilka tematów o tym kołowrotku ale z racji tego, ze u nas pojęcie "zestaw okoniowy" jest rozumiane troche inaczej niż w szwedzkich warunkach trudno cos wywnioskować. Co prawda mi sie to jeszcze nie trafiło ale sa tam okonie rzędu 50cm, a 30-40cm w dosc dużej ilosci sa na porządku dziennym.
Napisano 07 marzec 2016 - 12:32
MichałM masz racje ale bardziej zalezy mi na opinii użytkowników Passiona, a w szczególności takich, u których służy juz któryś sezon i mogą sie obiektywnie wypowiedzieć czy w moim przypadku ten kręciol w tym konkretnym rozmiarze zda egzamin, czy moze lepiej/ bezpieczniej wziąć większy albo moze jednak poszukać czegos innego. Nie chciałbym kupic sprzętu na jeden sezon...
Czytalem kilka tematów o tym kołowrotku ale z racji tego, ze u nas pojęcie "zestaw okoniowy" jest rozumiane troche inaczej niż w szwedzkich warunkach trudno cos wywnioskować. Co prawda mi sie to jeszcze nie trafiło ale sa tam okonie rzędu 50cm, a 30-40cm w dosc dużej ilosci sa na porządku dziennym.
Napisano 07 marzec 2016 - 19:23
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych