Nikogo to wina, popularność rządzi się swoimi prawami. Smacznego
#241 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 08:54
#242 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:13
to było by nawet niezłe rozwiązanie przy zachowaniu limitów i tych 14 dni.
Rozumiem, że komentarze zostały wyłączone aby nie podbijać wątków i ich kolejność była ułożona chronologicznie według czasu w jakim ogłoszenie było zamieszczone (plusy).
Jeśli jest jeszcze jakiś inny cel którego nie widzę to proszę mnie uświadomić.
Chciałbym z tego miejsca zaproponować rozwiązanie, nie wiem czy technicznie jest to proste ale dla Remka chyba możliwe - wyłącznie "podbijania" tematu po dodaniu komentarza.
Tym sposobem kolejność ogłoszeń nie będzie się zmieniać mimo kolejnych postów w wątkach a przejrzystość oferty zostanie na poziomie sprzed reformy.
Nie wiem co Ty Remku na to i co reszta forumowej społeczności, moim zdaniem warto byłoby się nad tym zastanowić.
- remek lubi to
#243 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:19
@Pasta ... zrozumiałem o co chodziło. Dzięki!
#244 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:23
właśnie zauważyłem, że @Pasta pisze o tym samym i nieco go zdublowałem. Widocznie w Gliwicach taka koniunktura na pomysły
- Pasta lubi to
#245 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:29
właśnie zauważyłem, że @Pasta pisze o tym samym i nieco go zdublowałem. Widocznie w Gliwicach taka koniunktura na pomysły
trochę nie zrozumiałem o co chodzi ale ... @Pasta podał pomysł, a Ty pomysł + rozwiązanie .... i mózgownica po Twoim skapowała ...
jeszcze mamy jeden problem ... tego co w środku w odpowiedziach ... tak by moderatorzy z tym nie mieli żadnej pracy ....
#246 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:32
Ważne że wiesz o co chodzi
- remek lubi to
#247 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:33
Ważne że wiesz o co chodzi
Tak jest!
#248 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:37
jeszcze mamy jeden problem ... tego co w środku w odpowiedziach ... tak by moderatorzy z tym nie mieli żadnej pracy ....
A co poza komentowaniem ceny w tej sytuacji będzie niezgodne z obecnym regulaminem? Nawet jak ktoś da posta "podbijam" to nic z tego mu nie wyjdzie.
Nadawanie uprawnień moderatorskich tylko we własnym wątku i tylko na giełdzie chyba będzie zbyt problematyczne...?
#249 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 09:48
A po uprawnienia moderatorskie? Gdybym nadał to jak widzisz wykorzystanie?
#250 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 10:15
Każdy autor ogłoszenia sam musiałby pilnować porządku w swoim wątku... np ktoś komentuje cene - właściciel wątku ma prawo tego posta edytować np usunąć jego treść i wpisać powód jego edycji. Mam jednak wątpliwość czy przez to nie dojdzie do nadużyć, dawanie takiej "władzy" każdemu chyba nie jest do końca dobrym pomysłem.
Trzymam się tego komentowania ceny bo tylko to mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o łamanie regulaminu poprzez komentarze - jeśli taki komentarz się pojawi i nie podoba się to autorowi, zgłasza to do moderatora (nowy szablon zgłoszenia - zgłoszenie treści niezgodnych z regulaminem giełdy - i wtedy moderator usuwa/edytuje zgłoszonego posta), jeśli autor nie pilnuje porządku we własnym wątku to jego strata i komentarz zostaje - trzymanie porządku zwaliłbym na właściciela ogłoszenia.
Moderatorom zostaje kontrolowanie samej treści ogłoszenia jak dotychczas + ewentualne reagowanie na zgłoszenia.
Mam nadzieje ze napisałem to zrozumiale
#251 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 10:17
Wszystko jasne! Dzięki!
#252 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 10:28
jeszcze mamy jeden problem ... tego co w środku w odpowiedziach ... tak by moderatorzy z tym nie mieli żadnej pracy ....[/quote]
A może coś jak w ankiecie? Trzy przyciski "biorę", "rezerwuje", "zwalniam".
O ile jest to technicznie wykonalne
#253 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 10:30
Niestety Michale ... niewykonalne.
#254 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 11:13
Każdy autor ogłoszenia sam musiałby pilnować porządku w swoim wątku... np ktoś komentuje cene - właściciel wątku ma prawo tego posta edytować np usunąć jego treść i wpisać powód jego edycji. Mam jednak wątpliwość czy przez to nie dojdzie do nadużyć, dawanie takiej "władzy" każdemu chyba nie jest do końca dobrym pomysłem.
Trzymam się tego komentowania ceny bo tylko to mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o łamanie regulaminu poprzez komentarze - jeśli taki komentarz się pojawi i nie podoba się to autorowi, zgłasza to do moderatora (nowy szablon zgłoszenia - zgłoszenie treści niezgodnych z regulaminem giełdy - i wtedy moderator usuwa/edytuje zgłoszonego posta), jeśli autor nie pilnuje porządku we własnym wątku to jego strata i komentarz zostaje - trzymanie porządku zwaliłbym na właściciela ogłoszenia.
Moderatorom zostaje kontrolowanie samej treści ogłoszenia jak dotychczas + ewentualne reagowanie na zgłoszenia.
Mam nadzieje ze napisałem to zrozumiale
O tym również myślałem - dawanie jednak władzy moderatorskiej nie jest dobrym rozwiązaniem.
Wykorzystanie przycisku "zgłoś" jest zdecydowanie bardziej rozsądne. Oczywiście obciąży to moderatorów, ale chyba nie (mam nadzieję) w stopniu bardzo czasochłonnym.
Moim zdaniem druga część wypowiedzi to strzał w 10.
Użytkownik Bander edytował ten post 15 wrzesień 2015 - 11:15
#255 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 11:20
Ludzie! To tylko koleżeńska wymiana gadżetów! Im prościej, tym lepiej, a za chwilę regulamin będzie bardziej skomplikowany niż kodeks ruchu drogowego. Zresztą...nasuwa mi się porównanie do całodobowej jazdy na światłach w terenie zabudowanym - nie ma to absolutnie żadnego uzasadnienia, same straty, ale musi tak być, bo komuś się tak zamarzyło
O ile to technicznie możliwe, zrobić jak pisze Makaron vel Pasta Zachować limit 4/14, wprowadzić wolność wypowiedzi w wątkach, wyłączyć podbijanie tych wątków poprzez inne niż pierwszy (autorski) wpis. I pozamiatane! Prosto, czytelnie, koleżeńsko. A co się takiego strasznego działo? Podbijanie chyba najbardziej irytowało Kolegów. No to nie będzie. A rezerwacja czy jej brak, podobnie jak pozostałe warunki, ustala sprzedający, a nie jakiś tam mityczny regulamin! I nikomu nic do tego, w tym Moderatorom czy za przeproszeniem samemu Remkowi (bez urazy ). Jest do tego magiczny przycisk "zgłoś", jeżeli sytuacja będzie wyjątkowa. Tyle i tylko tyle...
Pozdrawiam,
cristovo
#256 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 11:45
Dla mnie komentowanie cen jest w porządku. Pod jednym warunkiem. Przykład - jeżeli ktoś ma link do sklep w PL gdzie np. Biomaster z gwarancją kosztuje 500 zł a ktoś za tyle sprzedaje na giełdzie używkę lub nówkę za 600-700 zł to uczciwie jest podać taka informację. I tak robiłem do tej pory.
- popper, Lepton, Doman i 5 innych osób lubią to
#257 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 11:56
Nasze cele - zmniejszyć czas potrzebny do moderacji forum Giełda. Komentowanie ceny kończyło się niepotrzebnymi dyskusjami i akcjami moderatorskimi.
#258 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 19:32
#259 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:05
Jeszcze wprowadźmy ranking sprzedawców (takie gwiazdki), listę towarów rekomendowanych, możliwość sprzedaży towarów PSM Wieluń, nakaz sprzedaży towaru po cenie zaproponowanej przez klienta, wprowadźmy ceny umowne i bonusy za prawdziwe C&R (np. zdjęcie z wpuszczoną rybą, to obowiązkowe -10% od ceny. Koszt pokrywa SOB i CarIvan - spółdzielnia włókiennicza).
Zaprośmy jeszcze US dla co poniektórych i obowiązek posiadania prawdziwego zdjęcia w awatarze dla sprzedających.
Modów do giełdy wybierajmy na podstawie głosowania (trzeba już pomyśleć o regulaminie głosowania). Kadencja trwa 3 miesiące i daj możliwości zakupu towarów po 80% ceny (w czasie modowania).
No i odetnijmy niewidzialną rękę rynku.
W pozostałych działach niech będzie możliwość wyłącznie lajkowania i gratkowania i pisania, że focia jest słit, pajk jest git i skąd masz taką hipsterski laifjacekt i jak tam zainstalowałeś gopro.
Gratki to ol.
Użytkownik krzychun edytował ten post 15 wrzesień 2015 - 20:06
- kotwitz lubi to
#260 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:11
Tak...od razu na "dzień dobry" policją straszyć, to ma sens, to jest przyszłościowe NIE PRZESADZAJMY!!! Kolejny mit - komentowanie ceny. Jak ktoś chce cwaniakować, to taki obronny komentarz @Boskiego czy innego czujnego Kolegi jest czymś zupełnie zrozumiałym, oczekiwanym, przyzwoitym, zasługującym na pochwałę...podobnie w sytuacji, gdy są jakiekolwiek inne wątpliwości co do "koleżeńskości" oferty. Gdzie tu problem? Moderacja po prostu musi nauczyć się "piłatować", innymi słowy umywać ręce. Można zapisać w regulaminie (daj Boże, żeby był możliwie krótki, góra 10 zwięzłych punktów ), że wszelkie zgłoszenia zawierające duperele pozostaną bez rozpatrzenia
Fajny ten temat
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Zamienię Megabass arms super laggeraNapisany przez Geciowy , 24 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Kupię DAIWA CALDIA MQ LT 2500DNapisany przez kornetes , 23 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych