Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
OGŁOSZENIE

GIEŁDA - ZMIANY od 7.09.2015

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   wojtek_n

wojtek_n

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:N

Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:17

Śledzę ten wątek z zapartym stolcem i rzeczywistość przerosła kabaret. Tyle teorii spiskowych i tyle pomysłów na koleżeńską wymianę sprzętu ? No to jestem w czarnej d..ie skoro dzisiaj bez kasy wysłałem koledze kolegi z forum korbę zamienną do Zaubera. To pewnikiem był gruby przekręt. A skoro pomysły na nową giełdę zaczynają być coraz bardzioej abstrakcyjne to chętnie też zapodam kolejny. Postuluję o rozszerzenie giełdy o dział PRZYJMĘ. To niezbędna innowacja przeznaczona dla szerokiej rzeszy tych co im luksusową daczę okradli czy mały pałac letni im poszedł z dymem. Nie mówiąc już o młodych gniewnych tych z roczników po 2000, co to zaczynają przygodę ze spiningiem i nie stać ich na razie na Pheniksa w tytanach czy nawet tą do d.py Stelkę na początek. Oczywiście dla tego działu obowiązkowo trzeba zmniejszyć lekko wymagania forumowe, tak powiedzmy do jednego dnia na forum i zero ( durnych ) postów. Napływ nowych użytkowników giełdy ( nie wiem jak to się przełoży na całe forum ) murowany. 

• Majo, szpaczek23 i biturbo lubią to

#262 OFFLINE   wojtek_n

wojtek_n

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:23

Tak...od razu ... taki .. komentarz @Boskiego 

Fajny ten temat B)

Coraz fajniejszy  :D  :D  :D  a tym @Boskim to dałeś czadu  :P

#263 OFFLINE   wojtek_n

wojtek_n

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:34

A tak a propos giełdy - jaki spokój dzisiaj :)  Tylko 12 ogłoszeń sprzedaży za cały dzień. A przed wprowadzeniem limitów fajterzy wypucowali po 10 w ciągu kilkunastu minut  :huh: Teraz widać wszyscy zaczęli nagle szanować "skromne" możliwości tworzenia wątków w dziale sprzedam  :D  Na pewno pójdą na jakośc a nie na ilość  :lol:

#264 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:36

A tak a propos giełdy - jaki spokój dzisiaj :)  Tylko 12 ogłoszeń sprzedaży za cały dzień. A przed wprowadzeniem limitów fajterzy wypucowali po 10 w ciągu kilkunastu minut  :huh: Teraz widać wszyscy zaczęli nagle szanować "skromne" możliwości tworzenia wątków w dziale sprzedam  :D  Na pewno pójdą na jakośc a nie na ilość  :lol:

Albo na Allegro lub OLX... .

#265 OFFLINE   RokiFishBoa

RokiFishBoa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • Imię:Zbigniew

Napisano 15 wrzesień 2015 - 20:48

Już zaobserwowałem jak na merytorycznej jakości zyskały pozostałe działy forum. Wielu głównie młodych userów teraz z nudów głowi się i troi jak podzielić się wiedzą, żeby nie powiedzieć czegoś co już kiedyś było tu powiedziane i jaki nowy temat otworzyć, który wcześniej nie był jeszcze poruszany. Myślę, że najdalej do dwóch tygodni forum to zacznie tętnić nową jakością. A to wszystko przez rewolucję w jednym tylko dziale! Rewolucję dla tych, którzy i tak nie goszczą na giełdzie, bo to dla nich obrzydliwe. 

• gutekjelonki i Rodu lubią to

#266 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 16 wrzesień 2015 - 11:53

Dzień dobry,

Z dniem dzisiejszym włączamy możliwość komentowania ogłoszeń na giełdzie jerkbait.pl. Serdecznie chcielibyśmy podziękować za Wasze komentarze oraz wypowiedzi. W szczególności chcielibyśmy podziękować dwóm forumowiczom @Pasta oraz @Bander, którzy zaproponowali konkretne rozwiązanie problemu. To dzięki nim ponownie włączamy komentarze na giełdzie.  Dziękujemy!

Zmiany na giełdzie obowiązują od dnia dzisiejszego do odwołania (tzn. zastrzegamy sobie prawo zmian w momencie kiedy stwierdzimy, że obsługa komentarzy wewnątrz ogłoszeń wymagają znacznych nakładów sił po stronie moderatorskiej)

Pozdrawiam

Remek

Zmiany wprowadzone na giełdzie:

- limit ilości ogłoszeń - 4 na 14 dni

- czas życia ogłoszenia - 14 dni (usuwane po dacie utworzenia)

- sortowanie po dacie utworzenia wątku - bez możliwości zmiany sposobu sortowania (brak możliwości podbijania ogłoszeń)

- tylko dla grupy Forumowiczów+ (czas od rejestracji na forum 30 dni, minimum 30 wpisów na forum)

#267 ONLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 16 wrzesień 2015 - 12:21

Dzień dobry,

Z dniem dzisiejszym włączamy możliwość komentowania ogłoszeń na giełdzie jerkbait.pl. Serdecznie chcielibyśmy podziękować za Wasze komentarze oraz wypowiedzi. W szczególności chcielibyśmy podziękować dwóm forumowiczom @Pasta oraz @Bander, którzy zaproponowali konkretne rozwiązanie problemu. To dzięki nim ponownie włączamy komentarze na giełdzie.  Dziękujemy!

Zmiany na giełdzie obowiązują od dnia dzisiejszego do odwołania (tzn. zastrzegamy sobie prawo zmian w momencie kiedy stwierdzimy, że obsługa komentarzy wewnątrz ogłoszeń wymagają znacznych nakładów sił po stronie moderatorskiej)

Pozdrawiam

Remek

Zmiany wprowadzone na giełdzie:

- limit ilości ogłoszeń - 4 na 14 dni

- czas życia ogłoszenia - 14 dni (usuwane po dacie utworzenia)

- sortowanie po dacie utworzenia wątku - bez możliwości zmiany sposobu sortowania (brak możliwości podbijania ogłoszeń)

- tylko dla grupy Forumowiczów+ (czas od rejestracji na forum 30 dni, minimum 30 wpisów na forum)

Cieszy mnie to bardzo, bo również uważałem od samego początku, że wyłączenie komentarzy to nienajlepszy pomysł. dziękuję :) 

#268 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 16 wrzesień 2015 - 12:48

Obecne rozwiazanie jest jak najbardziej ok
W dziale sprzedam mozna dodac wpis w watku ale owy wpis nie podbija ogloszenia

teraz bedzie wilk syty i owca cala :P

#269 ONLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 16 wrzesień 2015 - 12:57

Chwała Ci Ojcze Dyrektorze  :P

#270 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 wrzesień 2015 - 13:06

Chwała Ci Ojcze Dyrektorze :P

Jestem tylko wykonawcą. Natomiast praca zespołowa to wartość - super komentarze forumowiczów, argumenty, pomysły a później dyskusja wewnętrzna z moderatorami. Zawsze można napisać - bleeeeee, ale można mieć też wpływ na miejsce, które wsólnie tworzymy.

#271 OFFLINE   Bander

Bander

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1000 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Radek

Napisano 16 wrzesień 2015 - 13:06

Cieszę się z takiego rozwiązania. Remku, jest mi jest również miło z powodu zwrócenia uwagi na głos ludu. Tak trzymać :)

• Friko, Piotrek Milupa i Woytec lubią to

#272 OFFLINE   Popej

Popej

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1179 postów
  • LokalizacjaGorzow Wlkp./Białystok
  • Imię:Bartosz
  • Nazwisko:Szczupak to jest król wód

Napisano 16 wrzesień 2015 - 14:21

Ave Remek. Sluszna decyzja

#273 OFFLINE   Woytec

Woytec

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 16 wrzesień 2015 - 14:55

Brawo @remek ! Cieszę się, że admin jest otwarty na dialog i korzysta z rozwiązań proponowanych przez użytkowników ! Może koledzy, którzy tak bardzo lamentowali nad tragedią jaka ich spotkała za sprawą pierwszej zmiany regulaminu na giełdzie, zrozumieją, że wygrał zdrowy rozsądek i zaangażowanie osób, którym zależy i rozumieją, że mogą współtworzyć ten serwis, a nie jedynie być biernym krytykami. 

• Friko i Bander lubią to

#274 OFFLINE   cristovo

cristovo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1498 postów

Napisano 16 wrzesień 2015 - 15:05

Słyszałem, że są na świecie kraje, w których można sobie bezkarnie przejść na czerwonym świetle. No bo akurat nic nie jedzie, jest pusto, nie ma potrzeby włączania żadnego przycisku powodującego zmianę koloru. Mandatów nie ma, jest jedynie odpowiedzialność za swoje decyzje. Albo w innych miejscach...nie ma znaków drogowych. Obowiązują najprostsze zasady pierwszeństwa. Wypadków prawie wcale. I bez świateł można jeździć. Po lampce vina nawet. I tak dalej...

My mamy jakąś dziwną manię utrudniania sobie życia. Wszystko musi mieć regulamin, najlepiej z całym systemem kar. A gdy się nie sprawdza, brniemy dalej w to szaleństwo. Komplikujemy prawo, zaostrzamy sankcje, uderzamy w coraz poważniejsze tony. Zabierać prawa jazdy, wsadzać do więzień...banować z forów :rolleyes:

Bravo Remek, wygrał zdrowy rozsądek! Uczmy się odpowiedzialności na poziomie honoru, przyzwoitości i koleżeństwa, nie bądźmy ślepo tresowanymi przez biurokrację legal-zombie  ;) 

#275 OFFLINE   Marecki1983

Marecki1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 postów
  • LokalizacjaZGL zach-pom.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:eM.

Napisano 16 wrzesień 2015 - 15:55

Miły powrót do "korzeni" :) I bardzo dobrze!

#276 OFFLINE   kris73

kris73

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów

Napisano 16 wrzesień 2015 - 17:49

Jaka jest alternatywa kontaktu,jeżeli ktoś  kto zamieszcza ogłoszenie ma pełną skrzynkę na priw?

#277 ONLINE   ZIKU

ZIKU

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 254 postów
  • LokalizacjaDZIERŻONIÓW
  • Imię:Waldemar

Napisano 16 wrzesień 2015 - 20:20

Powiem krótko DZIĘKUJĘ

... i wracam do gry na ulubionym forum...

Pozdro dla ADMINISTRATORÓW

#278 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 16 wrzesień 2015 - 22:31

Zgodnie z nowym regulaminem, można wystawić 4 ogłoszenia sprzedaży w ciągu 14 dni. Ostatnio edytowałem jedno ogłoszenie jako "nieaktualne" i moderator je usunął.

Pytanie zatem, jeśli mam obecnie 3 wystawione ogłoszenia, to dlaczego nie mogę wystawić jeszcze jednego, czwartego? Pojawia się komunikat, że mam 4 i że po zakończeniu 14 dni system sam mi odblokuje możliwość umieszczenia kolejnego ogłoszenia... Wychodzi na to, że chyba sprzedaż przedmiotu zaraz po wystawieniu i edycja jako "nieaktualne" oraz wykasowanie tematu przez moderatora przed upływem 14 dni od wystawienia nie usuwa tego ogłoszenia z systemu, skoro widzi u mnie nadal 4 ogłoszenia?

Użytkownik Żbiku edytował ten post 16 wrzesień 2015 - 22:35

#279 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 17 wrzesień 2015 - 00:14

Zgodnie z nowym regulaminem, można wystawić 4 ogłoszenia sprzedaży w ciągu 14 dni. Ostatnio edytowałem jedno ogłoszenie jako "nieaktualne" i moderator je usunął.

Pytanie zatem, jeśli mam obecnie 3 wystawione ogłoszenia, to dlaczego nie mogę wystawić jeszcze jednego, czwartego? Pojawia się komunikat, że mam 4 i że po zakończeniu 14 dni system sam mi odblokuje możliwość umieszczenia kolejnego ogłoszenia... Wychodzi na to, że chyba sprzedaż przedmiotu zaraz po wystawieniu i edycja jako "nieaktualne" oraz wykasowanie tematu przez moderatora przed upływem 14 dni od wystawienia nie usuwa tego ogłoszenia z systemu, skoro widzi u mnie nadal 4 ogłoszenia?

Wydaje mi sie Zbiku ze wszystko jest ok, zgodnie z regulaminem

• Każdy użytkownik posiada możliwość utworzenia max 4 ogłoszeń w ciągu 14 dni 

Teraz masz 3 ogloszenia, ale nie zmienia to faktu ze wystawiles 4 ogloszenia w ciagu 14 dni.

To ze jedno jest juz nieaktualne to nie zmienia to postaci rzeczy. Przynajmniej ja to tak rozumiem.

#280 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 wrzesień 2015 - 07:42

Wydaje mi sie Zbiku ze wszystko jest ok, zgodnie z regulaminem

• Każdy użytkownik posiada możliwość utworzenia max 4 ogłoszeń w ciągu 14 dni
Teraz masz 3 ogloszenia, ale nie zmienia to faktu ze wystawiles 4 ogloszenia w ciagu 14 dni.
To ze jedno jest juz nieaktualne to nie zmienia to postaci rzeczy. Przynajmniej ja to tak rozumiem.

Tak jest! :) Dziękuję za wyjaśnienienie.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych