Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kij pod opad - 2.4-2.7, xfast/fast, cw max 28g?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   tasiek321

tasiek321

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1419 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Bartek

Napisano 09 wrzesień 2015 - 18:20

Jeżeli typowo pod opad to ciekawą alternatywą jest ciut krótszy Phenix MBX, 2.36m,17lb.

Ewentualnie Ptaszysko  M1 2,60 do 17lbs :)

Użytkownik tasiek321 edytował ten post 09 wrzesień 2015 - 18:34

#22 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 09 wrzesień 2015 - 18:24

Elitka 12lb bedzie za słaba do 24gr głowek plus guma  -ja swoja złamałem ze dwa tygodnie temu strzeliła szczytowka przy 8gr głowce plus lunatic 8cm kij pracowniany -jeszcze czasu nie miałem zeby do st.croix napisac wiec nie wiem jak bedzie wyglądała gwarancja i ile $ trzeba bedzie zapłacić za nową częsc szczytowa :) kijek był ze mna trzeci raz nad woda i pewnie to była jego 3 albo 4 godzina pracy :)

3-4 godzina pracy to praktycznie nówka sztuka - wyszła wada lub wcześniejszy mikrouraz - loteria niestety - daj znać w wątku o St.Croix jak z gwarancją.

#23 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 09 wrzesień 2015 - 18:58

Ewentualnie Ptaszysko  M1 2,60 do 17lbs :)

Natomiast mam i moge polecić PHENIX SP862MH 17LB 2.60 7-28 GR   ten spokojnie opad pokazuje od 10 gr i daje rade podbić głowke 22 gr plus 3 calowa gume

;) :P

#24 OFFLINE   bymes

bymes

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaChojnów

Napisano 10 wrzesień 2015 - 07:45

jak masz problem z wyborem pracowni to kup fabrycznego -myśle ze mniej bedziesz miał póżniej bujania sie w razie ew gwarancji-prześlesz do sklepu w ktorym kupowałeś a oni załatwia pewnie reszte -co nie jest jednoznaczne ze nie poniesiesz ew kosztow uszkodzonej części :)

właśnie wybrałem pracownie - rozmawialiśmy i padła propozycja jednak bardziej na lekko - pytanie czy decydować się na cw do 18g i pracownie czy np brać avida w cenie 100 droższej ale w oryginale....

#25 OFFLINE   TATA MAKSA

TATA MAKSA

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 518 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 10 wrzesień 2015 - 07:58

właśnie wybrałem pracownie - rozmawialiśmy i padła propozycja jednak bardziej na lekko - pytanie czy decydować się na cw do 18g i pracownie czy np brać avida w cenie 100 droższej ale w oryginale....

aaaa... na to pytanie to musisz odpowiedzieć sobie sam :) jeśli pracownia zobowiazuje się do załatwienie wszystkich formalności związanych z ew gwarancja na blank (a nie tylko na komponenty,wykonanie) to ja bym wybrał pracownie,natomiast jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego -bierz śmiało kijek fabryczny, według mnie az takiego wielkiego skoku (przepaści) nie ma miedzy zbrojonym a fabrycznym ;) a jeśli chodzi o kijek do 18 gr to ni jak nie widze podbijania nim głowek 24gr plus guma :D  może pomyliłeś 1 z 2 a to wtedy tak :)

Użytkownik grzegorz1975 edytował ten post 10 wrzesień 2015 - 08:08

#26 OFFLINE   bymes

bymes

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaChojnów

Napisano 10 wrzesień 2015 - 08:37

fakt, zmniejszyłem rozmiary główek do max 16 gr plus guma, tylko opadowe - stąd ten pomysł na cw nie 28g a 18g

dylemat pozostłą jedynie pracownia czy st.croix :)

#27 OFFLINE   LukaszB87

LukaszB87

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaHrubieszów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:B

Napisano 09 styczeń 2022 - 15:20

Witam, wraz z nadchodzącym nowym sezonem chciałbym zakupić nowy kij do łowienia z opadu, ale którym też da się poprowadzić wobler lub blachę. Długość kija jak i cw opisane w temacie, rzeka w jakiej chce łowić to Bug z brzegu. Do tej pory posiadałem Dam Yagi Light Jig 2.7 m z cw 8-35, chwilowo przewinął się mpp2 221 z cw 12-35 jednak żaden z nich mi nie podpasował. Na kijek chciałbym przeznaczyć 200 zł, oczywiście jak najbardziej biorę pod uwagę używkę. Współpracował będzie z nim zauber 3000 ale spodobała mi się Daiwa Legalis i w przyszłości planuję go nabyć. Znalazłem :

Konger stalion zander 259 5-28

Dragon Xtreme 235 do 28 gr

Rozważam Black Rocka albo Mpp2, niestety nie mam możliwości pomacania interesujących mnie kiji więc pozostaje zakup w ciemno licząc na Wasze cenne porady.

A może ktoś z użytkowników ma kij na zbyciu w moim przedziale cenowym i pasującym w opis ? 

Z góry dziękuję za pomoc 

Aha w moim podstawowym arsenale są cannibale 8 cm, relaxy 8cm i cannibale 10 cm. Główki od 5 do 15 gram

#28 OFFLINE   Bartek1989

Bartek1989

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 500 postów

Napisano 09 styczeń 2022 - 18:28

Z mpp2 221 12-35 byłem bardzo zadowolony, łapałem od 6g+4" Ale to było trochę mało gram na ten kij, 8-10g już było lepiej. Trochę długi dolnik do typowego sandaczowania ale jako uniwersał świetny budżetowy kij. Wersja oczko delikatniejsza sprawdzi Ci się lepiej i chyba 221cm będzie krótko z brzegu

#29 OFFLINE   seba666

seba666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaStalowa Wola

Napisano 09 styczeń 2022 - 19:55

Panowie a długość min 270 cm i wyrzut do 30 gram.
Budżet do 400 zł co możecie polecić ?

#30 OFFLINE   LukaszB87

LukaszB87

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaHrubieszów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:B

Napisano 09 styczeń 2022 - 20:52

Chyba pokusze się o stalliona 259 5-28, miał ktoś styczność a może użytkuje ten kij do tej pory ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych