Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Kij Sandaczowy do 1200 z艂 St.Croix, Fenwick

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   fafka90

fafka90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 135 post贸w
  • LokalizacjaPolska
  • Imi臋:Damian
  • Nazwisko:G贸ra

Napisano 08 wrzesie艅 2015 - 11:06

czy duza r贸偶nica jest pomi臋dzy akcja fast a x-fast?

• Jacek_Dgl lubi to

#22 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 post贸w
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imi臋:J贸zek

Napisano 08 wrzesie艅 2015 - 12:57

Mam pytanie do kupienia mam w dobrej cenie kij st.croix Legend elite 6.8(~2,03m) extra fast do ~18gram jednosk艂ad,co o nim sadzicie?

Sama poezja pod sandokana.Jakby艣 nawet z avida co艣 naby艂 to te偶 b臋dzie dobry.

#23 OFFLINE   arturbukowski

arturbukowski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 post贸w
  • LokalizacjaDrezdenko

Napisano 08 wrzesie艅 2015 - 19:06

Mam pytanie do kupienia mam w dobrej cenie kij st.croix Legend elite 6.8(~2,03m) extra fast do ~18gram jednosk艂ad,co o nim sadzicie?

#24 OFFLINE   arturbukowski

arturbukowski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 post贸w
  • LokalizacjaDrezdenko

Napisano 08 wrzesie艅 2015 - 19:19

Elitka najlepsza seria z St croix, moim zdaniem ten model kt贸ry masz okazje kupi膰 jest najlepszy ,ja osobi艣cie zawsze mam go na 艁odzi . Bardzo dobrze sprawuje si臋 pod Okonia i sandacza taki typowy klasyk i niczym nie ust臋puje kijom z Japoni.

#25 OFFLINE   fafka90

fafka90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 135 post贸w
  • LokalizacjaPolska
  • Imi臋:Damian
  • Nazwisko:G贸ra

Napisano 10 wrzesie艅 2015 - 13:37

zdecydowa艂em si臋 na elite:) dzi臋kuje za rady! pozdrawiam wszystkich!

#26 Guest_Tomasz Bociek_*

Guest_Tomasz Bociek_*
  • Guests

Napisano 13 wrzesie艅 2015 - 15:03

Witam wszystkich serdecznie, jako iz nie znalazlem dzialu powitalnia postanowilem przedstawic sie w pierwszym poscie. Na imie mam Tomek, wedkuje od .... od zawsze. 99% to spinning. Zbiorniki pozwirowe, Dunajec, Wisla.

Co do postu to zastanawiam sie czy nie lepiej odlozyc troszke grosza I kupic cos naprawde konkretnego?

Do tej pory wedkowalem Team Dragon. Sam mialem dylemat podobny do tego ktory poruszyl autor. Dzis jestem posiadaczem Fenwick Aetos A631MHXFS. Kij trafil w moje gusta. Ma piekielna moc, wcina sandacze to nie wazne czy przydusi gume czy dostanie szczekoscisku. Jedyny minus to dla mnie krotki dolnik ale to moje odczucie. Koguty 25+ tez jakos nie zrobily na nim wrazenia. Kontakt z dnem przenoszony w blyskawiczny sposob. Kto mial na tym kiju atomowe branie ten wie o czym pisze :D Pozdrawiam.

P.s. Przepraszam za brak polskich znakow, mam maly problem z ustawieniami klawiatury.

#27 OFFLINE   Robas

Robas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2120 post贸w
  • LokalizacjaPozna艅
  • Imi臋:Robert

Napisano 13 wrzesie艅 2015 - 18:59

Witam wszystkich serdecznie, jako iz nie znalazlem dzialu powitalnia postanowilem przedstawic sie w pierwszym poscie.

http://jerkbait.pl/t...kbaitpl/page-83

#28 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 post贸w
  • LokalizacjaHamburg
  • Imi臋:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 14 wrzesie艅 2015 - 10:43

Witam szukam kija do po艂owu sandacza na sztuczne przyn臋ty, g艂ownie z 艂odzi(jezioro), ci臋偶ar w przedziale max 25 gr. Je艣li chodzi o Fenwicka mia艂em mo偶liwo艣膰 ogl膮dania kija Fenwick Aetos c.w 3-21 dl. 1,98 a662 MFS oraz Fenwick EliteTech Walleye jiging Etw66ml-fs c/w 3-21 dl 1,98. Obydwa kije przypad艂y mi do gustu. Je艣li chodzi o St.Croix  znajomy ma kijek Legend Extreme c.w 3-21 bardzo czu艂y i przypad艂 mi do gustu ale niestety a偶 tyle funduszu nie mam. My艣le o ta艅szym kijku St. Croix max 1200 z艂. Szuka艂em  u偶ywanego ale nie ma nic na chwile obecn膮. Chyba 偶e u kogo艣 w szafie le偶y i ma ch臋膰 odsprzedania to prosz臋 o wiadomo艣膰. Prosz臋 o pomoc w wyborze kija. Pozdrawiam!

Pozostaje zajrze膰 do dzia艂u " Rodbuilding (budowa w臋dek) " zakupi膰 blank w Poznaniu (http://www.art-rod.com/) komponenty i wyjdzie taniej jak 1200 zeta . Ja tak zacz膮艂em swoj膮 przygod臋 z budow膮 w臋dek (raczej sk艂adaniem) bo na rynku nie mog艂em znale藕膰 "pod siebie" sprz臋tu .Jak blank by艂 ok to zbrojenie powala艂o , jak by艂o poprawne to r臋koje艣膰 za kr贸tka ewentualnie za d艂uga itp ,itd w ko艅cu przerobi艂em jakiego艣 starego spinna , po膰wiczy艂em omotkowanie , lakierowanie i zabra艂em si臋 za z艂o偶enie pierwszego kijka i spodoba艂o si臋 zar贸wno mi jak i kolegom .Teraz rzadko kto z moich znajomych 艂owi fabrycznym :) .St.Croix to 艣wietne kije (nie do zdarcia) oj b臋dziesz zadowolony .

#29 OFFLINE   TEAM DRAGON

TEAM DRAGON

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 82 post贸w

Napisano 14 wrzesie艅 2015 - 11:27

Ja Ci polecam TEAM DRAGON 10-35      270cm

Albo taniej Millenium SUPER FAST 5-25  270cm

Oba kije nie przekrocz膮 700zl

Ja je mam i jestem bardzo zadowolony

Pozdr.