Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kij Sandaczowy do 1200 zł St.Croix, Fenwick

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   fafka90

fafka90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 135 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Góra

Napisano 08 wrzesień 2015 - 11:06

czy duza różnica jest pomiędzy akcja fast a x-fast?

• Jacek_Dgl lubi to

#22 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 08 wrzesień 2015 - 12:57

Mam pytanie do kupienia mam w dobrej cenie kij st.croix Legend elite 6.8(~2,03m) extra fast do ~18gram jednoskład,co o nim sadzicie?

Sama poezja pod sandokana.Jakbyś nawet z avida coś nabył to też będzie dobry.

#23 OFFLINE   arturbukowski

arturbukowski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaDrezdenko

Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:06

Mam pytanie do kupienia mam w dobrej cenie kij st.croix Legend elite 6.8(~2,03m) extra fast do ~18gram jednoskład,co o nim sadzicie?

#24 OFFLINE   arturbukowski

arturbukowski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaDrezdenko

Napisano 08 wrzesień 2015 - 19:19

Elitka najlepsza seria z St croix, moim zdaniem ten model który masz okazje kupić jest najlepszy ,ja osobiście zawsze mam go na Łodzi . Bardzo dobrze sprawuje się pod Okonia i sandacza taki typowy klasyk i niczym nie ustępuje kijom z Japoni.

#25 OFFLINE   fafka90

fafka90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 135 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Góra

Napisano 10 wrzesień 2015 - 13:37

zdecydowałem się na elite:) dziękuje za rady! pozdrawiam wszystkich!

#26 Guest_Tomasz Bociek_*

Guest_Tomasz Bociek_*
  • Guests

Napisano 13 wrzesień 2015 - 15:03

Witam wszystkich serdecznie, jako iz nie znalazlem dzialu powitalnia postanowilem przedstawic sie w pierwszym poscie. Na imie mam Tomek, wedkuje od .... od zawsze. 99% to spinning. Zbiorniki pozwirowe, Dunajec, Wisla.

Co do postu to zastanawiam sie czy nie lepiej odlozyc troszke grosza I kupic cos naprawde konkretnego?

Do tej pory wedkowalem Team Dragon. Sam mialem dylemat podobny do tego ktory poruszyl autor. Dzis jestem posiadaczem Fenwick Aetos A631MHXFS. Kij trafil w moje gusta. Ma piekielna moc, wcina sandacze to nie wazne czy przydusi gume czy dostanie szczekoscisku. Jedyny minus to dla mnie krotki dolnik ale to moje odczucie. Koguty 25+ tez jakos nie zrobily na nim wrazenia. Kontakt z dnem przenoszony w blyskawiczny sposob. Kto mial na tym kiju atomowe branie ten wie o czym pisze :D Pozdrawiam.

P.s. Przepraszam za brak polskich znakow, mam maly problem z ustawieniami klawiatury.

#27 OFFLINE   Robas

Robas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Robert

Napisano 13 wrzesień 2015 - 18:59

Witam wszystkich serdecznie, jako iz nie znalazlem dzialu powitalnia postanowilem przedstawic sie w pierwszym poscie.

http://jerkbait.pl/t...kbaitpl/page-83

#28 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 14 wrzesień 2015 - 10:43

Witam szukam kija do połowu sandacza na sztuczne przynęty, głownie z łodzi(jezioro), ciężar w przedziale max 25 gr. Jeśli chodzi o Fenwicka miałem możliwość oglądania kija Fenwick Aetos c.w 3-21 dl. 1,98 a662 MFS oraz Fenwick EliteTech Walleye jiging Etw66ml-fs c/w 3-21 dl 1,98. Obydwa kije przypadły mi do gustu. Jeśli chodzi o St.Croix  znajomy ma kijek Legend Extreme c.w 3-21 bardzo czuły i przypadł mi do gustu ale niestety aż tyle funduszu nie mam. Myśle o tańszym kijku St. Croix max 1200 zł. Szukałem  używanego ale nie ma nic na chwile obecną. Chyba że u kogoś w szafie leży i ma chęć odsprzedania to proszę o wiadomość. Proszę o pomoc w wyborze kija. Pozdrawiam!

Pozostaje zajrzeć do działu " Rodbuilding (budowa wędek) " zakupić blank w Poznaniu (http://www.art-rod.com/) komponenty i wyjdzie taniej jak 1200 zeta . Ja tak zacząłem swoją przygodę z budową wędek (raczej składaniem) bo na rynku nie mogłem znaleźć "pod siebie" sprzętu .Jak blank był ok to zbrojenie powalało , jak było poprawne to rękojeść za krótka ewentualnie za długa itp ,itd w końcu przerobiłem jakiegoś starego spinna , poćwiczyłem omotkowanie , lakierowanie i zabrałem się za złożenie pierwszego kijka i spodobało się zarówno mi jak i kolegom .Teraz rzadko kto z moich znajomych łowi fabrycznym :) .St.Croix to świetne kije (nie do zdarcia) oj będziesz zadowolony .

#29 OFFLINE   TEAM DRAGON

TEAM DRAGON

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 82 postów

Napisano 14 wrzesień 2015 - 11:27

Ja Ci polecam TEAM DRAGON 10-35      270cm

Albo taniej Millenium SUPER FAST 5-25  270cm

Oba kije nie przekroczą 700zl

Ja je mam i jestem bardzo zadowolony

Pozdr.