#41 OFFLINE
Napisano 22 październik 2015 - 23:54
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#42 OFFLINE
Napisano 23 październik 2015 - 11:56
Te są bardzo dobre .Soft Shell Foldover Glove od Orvisa.
#43 OFFLINE
Napisano 23 październik 2015 - 14:49
nie jestem szczególnym zwolennikiem neoprenu, ale jeśli chodzi o moczenie w wodzie (podnoszenie kotwicy, podbieranie ryby), to sprawdzają się znakomicie, neopren 1,0mm, wewnętrzna część dłoni bez zewnętrznego stretch'u (grip)
IMG_1386.JPG 90,18 KB 22 Ilość pobrań IMG_1387.JPG 88,29 KB 22 Ilość pobrań IMG_1388.JPG 82,23 KB 23 Ilość pobrań IMG_1389.JPG 79,6 KB 23 Ilość pobrań
IMG_1390.JPG 70,1 KB 24 Ilość pobrań
Użytkownik bazyloss edytował ten post 23 październik 2015 - 14:50
#44 OFFLINE
Napisano 23 październik 2015 - 18:04
Te są bardzo dobre .Soft Shell Foldover Glove od Orvisa.
Ale po włożeniu ręki do wody jest tragedia pewnie.
#45 OFFLINE
Napisano 23 październik 2015 - 18:44
Nie sprawdzałem aż tak dokładnie, bo używam ich w okolicach 0 st. C i niżej i wówczas staram się raczej łapek w wodę nie pchać. Lewa i tak jest zawsze moczona bo wybieram nią linkę muchową i jest ok. Ogromny atut to ta nakładka na paluchy - gdy ostro wieje i trzeba kawałek wędrować daje to okazję do podgrzania zgrabiałych i zsiniałych palców. Bezpiecznie moczyć można tylko neoprenowy, ale dla mnie do łowienia muchowego kompletnie się one nie nadają.....nic w nich nie czuję. Tak prawdę powiedziawszy to uważam, że nie ma dobrych rękawic do łowienia - są co najwyżej niezłe, średnie i do d..... Bo normalni ludzie jak leje, wieje i mrozi siedzą w domu......, ja mam zaszczyt być w gronie tych nienormalnych .Ale po włożeniu ręki do wody jest tragedia pewnie.
#46 OFFLINE
Napisano 25 październik 2015 - 20:15
@Tomas81 Czy mozna bez obawy przemoczenia wyciagac cume w tych rekawiczkach?
Może z 3-4 razy ale potem będziesz czuć zimno. Może nie jakoś mocno lecz wiesz że rękawiczkę masz wilgotną. Chodzi o to że w środku jest sucho ale zewnętrzna powłoka jest mokra więc zimniejsza i stąd odczucie chłodu. Dlatego ja kupiłem sobie rękawiczki robocze, całe gumowane, i zakładam je na Imaxy. Już mogę napisać że pomysł sprawdza się w 100% bo trochę tych podciągnięć kotwy już było
#47 OFFLINE
Napisano 26 październik 2015 - 16:03
http://www.norfin.in...in-angler-5cut/
http://www.norfin.in...ro-angler-3cut/
Użytkownik Raffaello edytował ten post 26 październik 2015 - 16:05
#48 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 15:20
Na razie dwa wypady i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. Lecz jeszcze nie było tak zimno i wietrznie aby ocenić w 100%. Jednak z tą nieprzemakalnością nie jest źle Nawet przyznam że dobrze. Szkoda tylko że nie mają zwykłego ściągacza a rzep. Trochę może tam zawiewać bo nie oszukujmy się, nie zawsze idealnie się założy rękawicę pod kurtkę i mocno zapnie ale i na to znajdzie się sposób
PS. Jedyny na razie mały minusik: jedna z tych antypoślizgowych przylepek na paluchach się odlepia. Za to wielki plus za szybkie schnięcie.
Cześć,
parę dni minęło, temperatura wieczorkami spadła, kilka wypadów więcej pewnie też na liczniku, ciekawią mnie teraz Twoje wrażenia z użytkowania Imax-ów, możesz napisać coś więcej?
#49 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 20:56
Coraz bardziej zadowolony Jedyna wada jaka mi faktycznie zaczęła przeszkadzać na wietrze już usunięta niteczką Chodzi mi o to niepotrzebne mi nacięcie na nadgarstku. Wiem że owe rękawice są robione pod kombinezon Imaxa i z nim sparowane ale mi to przeszkadzało. Po prostu lekko zawiewało do środka więc igła i nitka załatwiły sprawę. Zaszyłem dziurkę i mam po kłopocie. Obecnie dużo cieplej ale nakłada się je dalej bez problemów. Generalnie w tej kasie myślę że są godne polecenia. Choć jeszcze nie wiem jak z ich wytrzymałością, o tym będzie można popisać za jakieś dodatkowe 2 miechy bo tyle starczy mi na rzetelną opinię.
#50 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 23:22
- ictus lubi to
#51 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 23:47
Też posiadam te rękawiczki Imaxa niestety zle dobrałem rozmiar. Kupiłem XL a wyszło na to ze L-ka by byla dobra. Ogólnie fajne rękawice, ale jak dla mnie trochę przeszkadzają w spinningu. O wiele lepiej wędkuje mi sie w rapali titanium, ale czasem w nich zimno.
#52 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 23:48
Te czerwone mają rozmiarówkę . Zamówiłem L ale odesłałem bo ciut za małe. Jutro powinny dotrzeć XL . Testy w najbliższym czasie. Ale ma być ciepło.
#53 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 17:10
Wysłane z mojego myPhone Cube 16GB przy użyciu Tapatalka
Użytkownik Emilo edytował ten post 05 listopad 2015 - 17:10
#54 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 10:26
Łapka u mnie nie za duża więc byłem w rozkroku międzu L a M ale po mierzeniu paluchów wyszło że Mka powinna być też dobra. I jest choć L też mogło by być OKi. Przy tych 0,5cm różnicy dużej nie ma. Przynajmniej jak sie stykałem z innymi firmami.
#55 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 11:01
Czy możecie podać gdzie namierzyliście te IMAXY w dobrej cenie? i jaka jest faktycznie różnica między czerwonymi i czarnymi. z tego co Widzę Czarne są chyba nieco grubsze/cieplejsze ?
Użytkownik Bandit edytował ten post 06 listopad 2015 - 11:31
#56 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 21:24
Tu masz dobrą cenę http://pleciona.pl/p...c-czarne-L/8149
- Przemek lubi to
#57 OFFLINE
#58 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2015 - 22:25
#59 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2015 - 22:45
Te czerwone jaj nie urywają.
#60 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 15:24
Te czerwone jaj nie urywają.
A co nimi nie tak? Pytam się bo mam zamiar kupić jeszcze jedną parę ale już pod cywilne, nie wędkarskie, potrzeby I też myślałem nad tymi Oceanicami.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rękawiczki
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Rekawice przeciwsloneczneNapisany przez Guzu , 01 sty 2016 rękawiczki |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Rękawice do spinningu na ciepłe dniNapisany przez Popej , 19 maj 2015 rękawiczki |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Rękawiczki dla wędkarzaNapisany przez Gumofilc , 13 cze 2006 rękawiczki |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Rękawiczki RapalaNapisany przez Manniek66 , 31 paź 2013 rękawiczki |