Tylko przy dobrej wentylacji to róbcie.To gorsze niż trutka na szczury.Bardzo toksyczne związki przy parowaniu grożące utratą świadomości,potem śpiączką lub amnezją [tzw.amnezja wywołana parą,choroba maszynistów parowozów ] od pary mogą też wylecieć zęby-paradentoza!!
Materiały do odlewania przynęt gumowych
#221 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2015 - 01:00
#222 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2015 - 12:18
Tylko przy dobrej wentylacji to róbcie.To gorsze niż trutka na szczury.Bardzo toksyczne związki przy parowaniu grożące utratą świadomości,potem śpiączką lub amnezją [tzw.amnezja wywołana parą,choroba maszynistów parowozów ] od pary mogą też wylecieć zęby-paradentoza!!
No toś pojechał Tomku . .
- papi lubi to
#223 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2015 - 09:16
Czy ktoś koledzy orentuje sie jak ten proszek metaliczny w filmie się nazywa i gdzie go można kupić ??
#224 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2015 - 10:28
Czy ktoś koledzy orentuje sie jak ten proszek metaliczny w filmie się nazywa i gdzie go można kupić ??
przecież jest powiedziane i napisane a w tym wątku było o tym nie raz
#225 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2015 - 10:43
Nie chce się czytać
Alumidust
#226 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2015 - 11:03
#227 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2015 - 12:02
Witajcie, po przeczytaniu całego wątku postanowiłem spróbować swoich sił w gumakach zamówiłem co trzeba łącznie z barwikami ale brakuje mi koloru perłowego, czy można gdzieś taki barwnik kupić ?
http://formywedkarsk...rodukcji.html mają proszek perłowy i to wychodzi fajnie ale zadzwonić trzeba bo widzę że na stronie nie jest wystawiony
#228 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2015 - 12:30
http://formywedkarsk...rodukcji.html mają proszek perłowy i to wychodzi fajnie ale zadzwonić trzeba bo widzę że na stronie nie jest wystawiony
Dzięki
#229 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2015 - 12:17
Moja żona właśnie powiedziała, że podszywa się pod Ciebie i to ona napisała ten post. Przestraszyła się kobiecina jak w opowieściach zacząłem łączyć słowa silikon, barwniki, mikrofalówka, kuchnia.
#230 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2015 - 19:03
Utwierdziło mnie to tylko w tym że trzeba wszystko robić samemu ;-)
#231 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2015 - 19:09
To jeszcze nie są kosmiczne ceny
Fish arrow od 4 '' daje po kieszeni
#232 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2015 - 19:31
#233 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 09:13
#234 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 16:42
#235 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 17:47
Zrobiłem kilka form, chyba zbyt szybko wylewałam sylikon bo pozostały małe pęcherzyki powietrza, obawiam się ze guma bedzie miała chropowatą powierzchnie. Czy można czymś na to zaradzić ?
A czy koniecznie trzeba? Odnoszę wrażenie, ze rybom to niekoniecznie musi przeszkadzać
- Kaszub Bait lubi to
#236 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 18:21
#237 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 18:22
Zrobiłem kilka form, chyba zbyt szybko wylewałam sylikon bo pozostały małe pęcherzyki powietrza, obawiam się ze guma bedzie miała chropowatą powierzchnie. Czy można czymś na to zaradzić ?
Nic nie powinno się stać. Guma będzie ok, no chyba że te pęcherzyki masz wielkie na 5mm.
We wszystkich moich formach są malutkie pęcherzyki, ale na gumie tego nie widać:-)
#238 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 14:40
Pęcherzyki ? Jakie pecherzyki na gumach ani śladu
Pierwsze odlewy idą do przetopienia trochę mnie poniosło z kolorami są gilowate.
Formy też muszę zrobić nowe, zalewane od góry. Obecnie zrobiłem zamknięte
i to był błąd lepiej unikać obcinania nadmiaru plastisolu i nieustannego rozchylania formy.
Pierwszy rzut:
Załączone pliki
Użytkownik Radbraw edytował ten post 07 kwiecień 2015 - 14:42
- fish28, KLANAD, woblery z Bielska i 1 inna osoba lubią to
#239 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 20:57
Fajnie Ci wyszły gratki :-) ale otwarte formy to inny problem musisz zalać więcej plastisolu i nadmiar też wyjdzie a jak będzie za mało lubi się kurczyć. Moim zdanie z zamkniętych form wychodzą doładujesz gumyWybaczcie tygodniowy brak odzewu, praca, święta itp.
Pęcherzyki ? Jakie pecherzyki na gumach ani śladu
Pierwsze odlewy idą do przetopienia trochę mnie poniosło z kolorami są gilowate.
Formy też muszę zrobić nowe, zalewane od góry. Obecnie zrobiłem zamknięte
i to był błąd lepiej unikać obcinania nadmiaru plastisolu i nieustannego rozchylania formy.
Pierwszy rzut:
Użytkownik KLANAD edytował ten post 07 kwiecień 2015 - 20:58
#240 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 21:05
Całkiem fajne gumy Ci wyszły, ja bym nic nie kombinował.
Popracuj tylko nad kolorkami, dodaj brokatu i będzie git
Jakiej twardości plastisolu użyłeś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych