Jakość jak najbardziej ok. Bardzo podobna do sj 4000. Praktycznie to samo. Pobaw się z balansem bieli .
PS: W jakim programie renderowałeś ?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 kwiecień 2016 - 13:13
Jakość jak najbardziej ok. Bardzo podobna do sj 4000. Praktycznie to samo. Pobaw się z balansem bieli .
PS: W jakim programie renderowałeś ?
Napisano 06 kwiecień 2016 - 14:59
Handbrake
Napisano 11 kwiecień 2016 - 10:32
Panowie, ktoś z Was próbował uchwytów do plecaka? Tak, by osiągnąć mniej więcej taki kadr:
Wygląda to fajnie, chyba ciekawiej, niż kręcone "z czapki", bądź z "klaty".
W sieci natrafiłem na taki uchwyt:
http://winmar.pl/p23...tamy=serdecznie
Ale 750 pln(!!!), to wg mnie przegięcie.
Jakieś alternatywy?
Napisano 11 kwiecień 2016 - 11:00
ja raczej sam siebie filmować nie będę, do plecaka zamówiłem coś takiego
http://www.gearbest..../pp_246792.html
Napisano 11 kwiecień 2016 - 11:17
No fajny ten plecak fajny, bardzo spodobała mi się perspektywa nagrywania.. tylko że mało opłacalne.. cenowo tragedia. Jakby pokombinować to coś by wymyślił na upartego, coś hand-made , ale też warunki muszą być odpowiednie, w zakrzaczonych miejscach coś takiego odpada.
Napisano 11 kwiecień 2016 - 13:29
Idzie do mnie SJCam 4000+ WiFi i czas zamawiać akcesoria. Co jest naprawdę niezbędne dla wędkarza?
Pas na klatkę na pewno. Na głowę też. 1 dodatkowa bateria. Wiecej nie potrzebuje bo kamerę będę zasilał z Powerbanka.
Coś jeszcze?
Napisano 11 kwiecień 2016 - 13:49
...i 2 albo więcej karty pamięci 32GB, class 10 Ja mam 1 kartę i starcza na około 4 godz. materiału w jakości 1080p. Baterie 4 szt. tak żeby wystarczyło na całą kartę. Ale pomysł z powerbankiem bardzo dobry, wypróbuję. Ostatnio bateria padła mi akurat podczas holu ryby, przy powerbanku raczej zniknie ten problem. Minusem będzie plątający się na klacie kabelek, ale temat do ogarnięcia
Napisano 11 kwiecień 2016 - 13:57
Nie chcę więcej baterii. Nieduży Powerbank na giętkim przewodzie wystarczy. Najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Napisano 11 kwiecień 2016 - 14:19
Na zapełnienie jednej karty pamięci 32 gb (1080p 30 fps) , potrzeba gdzieś 4 baterie czy tam akumulatorki zwał jak zwał. Na jednej baterii, robię 2x35 min plus jakieś 10 min. Czyli razem około 80 min materiału.
PS: Ten powerbank może być użyteczny jak się będzie korzystać z szelek na klatke, wtedy powerbank jakoś się schowa w kieszeń czy gdzieś i wio, a przy mocowaniu na "łeb" już ciężko
Użytkownik MATIG edytował ten post 11 kwiecień 2016 - 14:21
Napisano 11 kwiecień 2016 - 22:13
W lutym chodziłem z powerbankiem w kieszeni i nie było tak źle z kabelkiem Sprytnie go ukryłem pod czapką i puściłem za uchem
Napisano 11 kwiecień 2016 - 22:37
chyba bym dostał pierdolca jakbym miał coś za uchem, ja nawet w kieszeniach spodni nic nie noszę, bo mnie uwiera i wkurza
Napisano 13 kwiecień 2016 - 11:32
Właśnie przyszła. Niewątpliwie oryginalna. Ale inaczej zapakowana niż to co widziałem w sklepach.
P4132757.JPG 53,7 KB 9 Ilość pobrań
P4132758.JPG 57,84 KB 9 Ilość pobrań
P4132759.JPG 43,5 KB 8 Ilość pobrań
P4132760.JPG 52,86 KB 8 Ilość pobrań
Napisano 13 kwiecień 2016 - 11:50
"Będzie Pan zadowolony!"
Napisano 13 kwiecień 2016 - 23:46
Fajnie, tylko chyba właśnie się zepsuła. Nie chce się włączyć. Hard reset nie pomaga.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 06:57
Nie bawiłeś się czasem w aktualizację oprogramowania kamerki?
Napisano 14 kwiecień 2016 - 10:16
Bawiłem się . Włożyłem kartę SD z nowym firmware przy wyłączonej kamerze i następnie podłączyłem do ładowarki. Już się nie włączyła. Diodę na górze można włączyć. Dioda od ładowania też działa.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 10:32
Do mnie jedzie taka sama tylko bez gwarancji,a Twój przypadek nie wróży nic dobrego.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 10:37
Bawiłem się . Włożyłem kartę SD z nowym firmware przy wyłączonej kamerze i następnie podłączyłem do ładowarki. Już się nie włączyła. Diodę na górze można włączyć. Dioda od ładowania też działa.
Czekałem na jakąś recenzje kamerki a tu klops. Przykro mi, że tak się dzieje z nowym sprzętem. Jednak z decyduję się chyba na zakup w Pl mimo, że nie mieszkam w kraju to zawsze wymienić w razie "w" będzie dużo łatwiejsze, no i taniej.
Czy jak zamówiłeś to z Chin to jest jakaś opcja serwisu , wymiany bądź jakiejkolwiek pomocy od producenta w Polsce w przypadku takiej sytuacji czy tylko odesłanie tam gdzie było kupione ?
Ja upatruję między sjcam sj4000 wifi i sjcam sj4000+ , poniższy filmik pokazuje moim zdaniem wyższość obrazu wifi nad plus'em, z kolei "+" ma stabilizator GYRO , który chyba jest najlepszy z montowanych stab. w tych kamerkach...... nie łatwa decyzja
Użytkownik pawlica edytował ten post 14 kwiecień 2016 - 10:37
Napisano 14 kwiecień 2016 - 10:39
Też się bawiłem i też mi się nie chciała włączyć.. tzn. włączała się i wyłączała automatycznie, na szczęście miałem/znalazłem firmware które działało w 100%, i wystarczyło, że włożyłem kartę do czytnika kart pamięci, zgrałem ten działający firmware włożyłem kartę z powrotem do kamerki, odpaliłem (trzeba trzymać przycisk on/off przez 2-3 s ) i się zainstalowało poprawnie i działa jak należy, tylko ma inny wygląd menu tak to wsio tak jak było. Musisz poszukać na necie odpowiednich firmware do twojej sj4000 + i potestować które odpali. Co do kamerki jeszcze to nie trzeba podłączać pod ładowarkę, przy zmianie oprogramowania, wystarczy że zrobisz tak jak opisałem format karty, wrzucasz firmware, wkładasz kartę do kamerki (wyłączonej) odpalasz kamerke trzymając przycisk przez 2-3 s i obserwujesz co się dzieje, nic nie klikając, jak się zainstaluje poprawnie to powinna się sama wyłączyć i włączyć ponownie bodajże, a jak będzie nieodpowiedni firmware to będzie czarny ekran. Tak czy siak, warto najpierw pokombinować z oprogramowaniem, przed próbą reklamacji.
Co do filmiku powyżej to ja tu widzę dwa różne balanse bieli. Z lewej awb na auto zapewne, a z prawej pewnie cloudy, albo tungsten.
Użytkownik MATIG edytował ten post 14 kwiecień 2016 - 10:53
Napisano 14 kwiecień 2016 - 11:23
Dokładnie jak MATIG pisze. Wystarczy popróbować kilku wersji softu i któraś zaskoczy. Procedura bardzo prosta: ładujesz wypakowany soft na sformatowaną kartę pamięci, wkładasz do wyłączonej kamerki, włączasz i soft automatycznie się instaluje. Nie ma strachu, nie uwalisz nic na amen, bo bootloader zostaje nieruszony w każdym przypadku i nie zablokujesz sobie możliwości "apdejtu" oprogramowania. Po poprawnym zainstalowaniu softu w kamerce sformatuj kartę pamięci, bo inaczej przy każdym włączeniu będzie od nowa go wgrywać
W SJ4000 bez wifi są różne wersje elektroniki w kamerce i softy od innej wersji nie pasują (np. soft z kamerki z wyjściem AV nie pyknie na starej wersji, gdzie go nie zapodali wyjścia AV do złącza USB).
Także ściągaj inny soft i nic nie bój, odpali na pewno
Użytkownik Alek_Art. edytował ten post 14 kwiecień 2016 - 11:26
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych