Sony Vegas / Adobe Premier, jedne z najczęściej stosowanych i najlepszych programów do obróbki video.
No wątpię żeby ktoś kto kupuje kamerę za 500zł kupował SV czy AP...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 marzec 2017 - 21:12
Sony Vegas / Adobe Premier, jedne z najczęściej stosowanych i najlepszych programów do obróbki video.
Napisano 05 marzec 2017 - 13:36
Proponujesz coś innego?
Napisano 05 marzec 2017 - 21:36
Ceny tych programów dla mnie również nie są akceptowalne... ale żyjemy w dobie internetu...
Napisano 05 marzec 2017 - 22:01
Pobierasz z odpowiedniej strony i używaszProponujesz coś innego?
Napisano 05 marzec 2017 - 22:35
Do Amatorskiego użytku polecam Pinnacle Studio. Prosty intuicyjny program
Napisano 07 marzec 2017 - 10:30
proponuję przed zakupem kamerki sprawdzić czy jest możliwość nagrywania przy podpiętym ładowaniu np. ładowarka samochodowa lub power bank - jest to bardzo przydatna funkcja w terenie, eliminuje konieczność ciągłej wymiany baterii
w mojej H9R można nagrywać
Napisano 07 marzec 2017 - 13:20
Testowałem amatorsko HitFilm i naprawdę jest to świetny program, do tego do pobrania za darmo w legalnej wersji więc nie ma potrzeby posiłkować się montowaniem na pirackiej lub jak kto woli kradzionej wersji oprogramowania.
Napisano 18 marzec 2017 - 16:31
MATIG jak ze stabilizacją obrazu w Twoim Lamaxie ? Jest wystarczająca ?
Gdzieś w komentarzach czytałem, że baterie w x10 bardzo krótko wytrzymują, prawda to ?
No i jak z tym firmware ? Pojawił się nowy, poprawiony ?
Napisano 18 marzec 2017 - 19:05
MATIG jak ze stabilizacją obrazu w Twoim Lamaxie ? Jest wystarczająca ?
Gdzieś w komentarzach czytałem, że baterie w x10 bardzo krótko wytrzymują, prawda to ?
No i jak z tym firmware ? Pojawił się nowy, poprawiony ?
Jak zamierzasz nagrywać z ręki lub z tego kijka selfie stick to sie chyba nazywa, to starcza. Ale podczas gdy chciałbyś nagrywać z szelek na klate, lub tego mocowania na głowę to polecam wyłączyć bo przy włączonej stabilizacji rozmywa obraz bo właśnie chce jak najbardziej go wystabilizować , a podczas gdy korzystasz z szelek na klate to stabilizacja jest nie potrzebna to samo z tą opaską na głowę. Z baterii nie korzystałem jeszcze tak by stwierdzić ile wytrzymują.. jestem zmuszony korzystać z powerbanka ponieważ kamera ma sporo błędów i wyłączenie i ponowne włączenie kamery powoduje kasowanie 1-2 ostatnich nagrań... a do tego nie mogę dopuścić stąd kamera musi być cały czas włączona, po czym po zakończeniu łowienia wyłączam kamerę wyjmuję kartę pamięci i heja.. i mam nagrania.. aktualizacja ma się pojawić w tym miesiącu, ponoć są na jej ukończeniu.. trzeba czekać...
Napisano 19 marzec 2017 - 06:44
Napisano 19 marzec 2017 - 07:11
Skad to info ze nowy firmware do lamaxa ma byc w marcu?
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Info bezpośrednio od producenta. Mieli już 2 tyg. wrzucić na stronę do pobrania ...
Napisano 19 marzec 2017 - 14:37
Swoją droga trochę to niepoważne wypuścić kamerę za prawie 1000zł z takimi niedomaganiami. Mocno się zastanawiam nad zakupem, szukam nieco tańszej alternatywy, z 4K na pewno nie będę korzystać, zależy mi na dużo lepszej jakości nagrań full hd niż na sj4000. Tylko tyle i aż tyle
Napisano 19 marzec 2017 - 16:19
Dobrze że to jedynie wina oprogramowania, a nie "bebechów" także to to najmniejszy problem, jedynie poczekać na aktualizację trzeba. Jak nie boisz się zamawiać z zagranicznych stron to poszukaj ThiEye T5e, z wyglądu identyczna jak lamax x10, bebechy te same z tego co czytałem, a cena niższa. Raczej nie ma sensu szukać kamerek sportowych z maksymalną rozdzielczością nagrywania full hd. Lepiej właśnie kup coś co nagrywa natywnie w 4k/30 fps, czyli realne 4k nie interpoolowane, a na 1080p narzekać nie będziesz. No i warto również patrzeć na to czy producent podaje na jakich podzespołach kamerka została wyprodukowana to jest bardzo ważna informacja. A co do wyższych rozdzielczości to nie ma się co bać, bo to świetna sprawa. Obecnie w zupełności mi wystarcza rozdziałka 2k/30-60 fps. Obraz jest bardziej szczegółowy i ostry niż w 1080p, no i co najlepsze youtube nie zaniża tak bardzo jakości jak przy 1080p... A 4k to już obraz żyleta, obraz kilka razy bardziej szczegółowy niż w 1080p i 2k. Ale też żeby doświadczyć tych szczegółów trzeba by mieć monitor w tej rozdzielczości... a niestety to drogi temat.
Użytkownik MATIG edytował ten post 19 marzec 2017 - 16:21
Napisano 19 marzec 2017 - 17:08
ThiEye T5e przyglądałem się jej. Rzeczywiście zbudowana jest podobnie jak x10 na Ambarella A12 Processor and IMX117 Sensor . Sądzisz, że to mogą być takie same urządzenia ?
Napisano 19 marzec 2017 - 17:17
ThiEye T5e przyglądałem się jej. Rzeczywiście zbudowana jest podobnie jak x10 na Ambarella A12 Processor and IMX117 Sensor . Sądzisz, że to mogą być takie same urządzenia ?
Na to wygląda. Na youtube jest sporo porównań z xiaomi yi jak i z gopro 4 lub 5.
Napisano 19 marzec 2017 - 18:36
Chyba pójdę w tą t5e, można kupić za mniej niż 500zł za granicą. Jest tylko jakaś rozbierzność w opisach, czasem 16MP, a czasem 12MP.
Napisano 19 marzec 2017 - 18:43
Chyba pójdę w tą t5e, można kupić za mniej niż 500zł za granicą. Jest tylko jakaś rozbierzność w opisach, czasem 16MP, a czasem 12MP.
16 mp to rozdzielczość zdjęć. Właśnie w lamaxie jest tak samo w zakładce rozdzielczość zdjęć jest opcja 16 mp w 4:3.
Napisano 25 marzec 2017 - 11:36
Już jedzie do mnie thieye t5 z gearbeast. Jego oprogramowanie również nie jest bezbłędnie. Akcesoriów w zasadzie nie ma wcale w zestawie. Ale 400zł taniej niż lamax x10
A do końca miesiąca chleb ze łzami na sniadanie, obiad i kolację
Użytkownik thug edytował ten post 25 marzec 2017 - 11:38
Napisano 28 marzec 2017 - 15:51
Dotarła błyskawicznie, czekałem tylko 4 dni (doszło cło). Pierwsze wrażenia: strasznie się grzeje, szczególnie wyświetlacz, występuje coś takiego w lamaxie ? Wykonanie niezłe. Nagrań outdoorowych jeszcze nie było
Użytkownik thug edytował ten post 28 marzec 2017 - 15:51
Napisano 28 marzec 2017 - 15:57
Oni coś tam piszą o zwrocie kosztów celnych jak z EU
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych