Wrzuce swoje 0.02 pln. Mialem niedawno maly problem z elektronika (bylem daleko od domu na kilka dni pierwszy raz od miesiecy na rybach i zapomnialem podladowac 1 z aparatow, a 2 nie wodoszczelnego nie moglem uzyc bo fala byla i by go zachlapalo). W przerwie od wedkowania zaszlem do lidla i kupilem kamere ala gopro "itek 4K". Rzekomo fotki 16mpix, filmy 4k lub np 720p 120fps i sterowanie po wifi z apki - pomyslalem, ze zaryzykuje 40 euro.
Dzisiaj ide ja oddac w diabli. filmik w 4k wyglada bardziej jak 10fps niz 30 do tego moze i "rozdzielczosc" jest 4K, ale nie ma to wplywu na ilosc szczegolow na filmie - do tego ciemno jakby tam czujnik/optyka byla z pierwszych kamer cyfrowych.
15 sekundowy filmik w 4k z wylaczonym glosem z iteka = 50mb, identyczny filmik z mojego starego sony w 1080 z dzwiekiem 48mb.
nawet filmiki 120fps nie sa plynne. fotki to samo mimo "16mpix" wygladaja jak z pierwszych klawiaturowych telefonow z aparatem...
a i apka oczywiscie nie dziala - niby widzi kamere, ale polaczyc mi sie nie udalo
Użytkownik gooral edytował ten post 06 grudzień 2020 - 12:48