Mógłbys się zdziwić, jesli to nie przezbroika, że blank wyszlifowany z "pastucha" ;-)
Przelotki takie "agatowe" były kiedyś dostępne i choć to sztuczny "szklany" agat to bywały drogie z racji trudności do zdobycia i stosowane czasem klejonkach :-)
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 wrzesień 2017 - 20:34
Mógłbys się zdziwić, jesli to nie przezbroika, że blank wyszlifowany z "pastucha" ;-)
Przelotki takie "agatowe" były kiedyś dostępne i choć to sztuczny "szklany" agat to bywały drogie z racji trudności do zdobycia i stosowane czasem klejonkach :-)
Napisano 22 wrzesień 2017 - 20:39
Dla Azteków, metal, który nazywamy "złoto" był niczym nadzwyczajnym, w renesansie pigment zwany "ceruleum" był cenniejszy od złota. Dla Indian północnoamerykańskich, lusterko było warte więcej niż własne terytorium plemienne a wyprodukowane w latach 40-tych XX-go wieku, włókno z którego produkowano pończochy i jego odkrycie było bliskie Nobla ... więc co to jest "szlachetny materiał"?
Użytkownik BOB1 edytował ten post 22 wrzesień 2017 - 20:39
Napisano 22 wrzesień 2017 - 21:33
o nie ;-)
nie znam plemienia, które oddawało tereny za lusterka
co innego taki barter: biorę lusterko za skórę z bizona
;-)
ps: jakie oni mieli wtedy ryby w strumieniach...
Napisano 28 wrzesień 2017 - 07:06
Panowie, przepraszam za lekki offtop ale poszukuję Esek od Polspingu. Im starsza, tym lepiej....? Jakby ktoś miał, i był skłonny się podzielić....
Napisano 28 wrzesień 2017 - 07:21
Panowie, przepraszam za lekki offtop ale poszukuję Esek od Polspingu. Im starsza, tym lepiej....? Jakby ktoś miał, i był skłonny się podzielić....
uzupełnienie kolekcji?
ps: coś tam mam... trzeba by było poszukać
proszę o wiadomość na priv
Napisano 28 wrzesień 2017 - 17:57
Wrzuć to pytanie tutaj
http://jerkbait.pl/t...alnych-dowodów/
Napisano 29 wrzesień 2017 - 15:48
Napisano 04 październik 2017 - 20:25
A znalazł się taki jeden pomocny forumowicz Co do kosztu nabycia...za cenę niższą niż wartość historyczna, ale wyższą niż rynkowa także mam nadzieję że dla obu stron uczciwą
Napisano 27 październik 2017 - 15:39
A co to tu się tak nic nie dzieje? Nie wierzę, że nic Ci w Szafie nie przybywa
Napisano 27 październik 2017 - 15:45
Jest co nie co
Właśnie miałem zrobić fotki i dorzucić ... masz nosa chłopie
Napisano 27 październik 2017 - 20:50
Kilka dni temu odebrałem bardzo bogaty zestaw przynęt. Polskie, Francuskie, Czeskie i inne oraz takie, których nie identyfikuję. Do tego Radziecki kołowrotek, zestaw prima lux... nie używany zestaw sklepowy. Kołowrotek prima sort!!!
A wszystko to w prezencie od @Godzio.
Stefan, zapraszam jak to przystało kolejnemu sponsorowi, na gratisowe zwiedzanie "mojej szafy" . Dzięki za piękny zestaw
_IGP3495a.jpg 91,13 KB 31 Ilość pobrań
_IGP3497a.jpg 80,23 KB 29 Ilość pobrań
_IGP3499a.jpg 77,84 KB 27 Ilość pobrań
_IGP3498a.jpg 54,6 KB 28 Ilość pobrań
Oraz niecierpliwie wyczekiwany kijek ABU Duet. Zestaw z dwoma szczytówkami: do 15 i 30 gr. Piękny stan
_IGP3505a.jpg 47,04 KB 25 Ilość pobrań
Napisano 28 październik 2017 - 03:09
Napisano 28 październik 2017 - 18:19
Cześć,
Robert, dziękuję za zaproszenie. Przy okazji pobytu w Warszawie nie omieszkam "luknąć" do Twojej szafy. Jeżeli uda mi się jeszcze coś wygrzebać z wędkarskich "mchu i staroci", to podeślę. A szafa....
Napisano 28 październik 2017 - 20:23
Kilka dni temu odebrałem bardzo bogaty zestaw przynęt. Polskie, Francuskie, Czeskie i inne oraz takie, których nie identyfikuję. Do tego Radziecki kołowrotek, zestaw prima lux... nie używany zestaw sklepowy. Kołowrotek prima sort!!!
A wszystko to w prezencie od @Godzio.
Stefan, zapraszam jak to przystało kolejnemu sponsorowi, na gratisowe zwiedzanie "mojej szafy" . Dzięki za piękny zestaw
Oraz niecierpliwie wyczekiwany kijek ABU Duet. Zestaw z dwoma szczytówkami: do 15 i 30 gr. Piękny stan
Robert piękne skarby zdobyłeś! Dwie obrotówki z tego zestawu spędzają mi sen z powiek... Jak będziesz chciał się "machnąć", to daj znać na priv!
Napisano 28 październik 2017 - 20:24
Zaczynam się zastanawiać, czy nie zmienić tytułu wątku na : "Wasza, moja szafa"
Napisano 28 październik 2017 - 20:31
Proponuję zmianę na "Nasza szafa"
Napisano 28 październik 2017 - 20:40
Musi być słowo "moja" , wszak to ja płacę za oświetlenie
Użytkownik BOB1 edytował ten post 28 październik 2017 - 20:40
Napisano 28 październik 2017 - 20:42
Przystąp do bardzo teraz modnego "Patronite", dorzucimy się do prądu
Napisano 28 październik 2017 - 22:40
Robert piękne skarby zdobyłeś! Dwie obrotówki z tego zestawu spędzają mi sen z powiek... Jak będziesz chciał się "machnąć", to daj znać na priv!
Które dwie? może mam dubla? pisz na priv
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych